• Terraszitten: unieke ervaring in Sverige

May 15 in Sweden ⋅ ☁️ 13 °C

Tijl deed de suggestie om ten noorden van Gothenburg te gaan kijken, daar zou het mooi zijn. Hij prikte zijn vinger op de kaart en koos de plaats met de klinkende naam Oryst, waar het vast heel rustig zou zijn. Op de plaatjes was inderdaad prachtige natuur te zien en bovendien popte er een lunchplek met veel potentie op.

Met een omweg door een regenbui, over geweldig mooie wegen door heuvelachtig landschap en mooie bruggen met uitzicht, kwamen we terecht bij Sundsby Säteri op het eiland Tjörn. Dit is een historisch landgoed uit de 14e eeuw, met een iets te schattig restaurant (deed Brits aan) en bakkerij (met schepijs), een moestuin waarin een paar ouderen stonden te ploegen, en er omheen een prachtig natuurgebied met prima begaanbare paden. Eerst hebben we daar in de zon op het terras geluncht met zalm en aardappeltjes in dilleroomsaus, om vervolgens gewapend met 2 dikke ijzen (die Tijl moeiteloos in het Zweeds bestelde) een waanzinnig bospad te beklimmen. Mijn camera kon uit de tas, feest!