We worden laat wakker, maar we hebben vandaag weinig op het schema staan dus we nemen het er even van. Het hostel in Chengdu is mede uitgezocht op de Engels sprekende medewerkers en het feit dat ze een travel desk hebben. We hoeven dus eigenlijk de deur niet uit. Daarnaast zien we Chengdu nog een paar keer voordat we China verlaten. Geen haast dus. We regelen de bus tickets naar Songpan. Daar willen we een driedaagse tocht te paard gaan maken. Ook daar helpt het hostel bij het reserveren. Aan het eind van de middag lopen we toch nog even de poort uit om wat proviand in te slaan voor de 7,5 uur durende bustocht naar Songpan. De omgeving doet ons denken aan Rotterdam, veel nieuwbouw midden in de stad en een 'koopgoot'. Na wat te hebben gegeten komen we op de terugweg naar het hostel langs een plein met (hoofdzakelijk) oude vrouwtjes. Er klinkt harde muziek met een flinke beat en de dames lopen in rijen danspasjes uit te voeren die worden voorgedaan door twee 'instructrices'. Bij elke move doet iedereen een klein stapje voorwaarts. Het oogt een gezellige bezigheid, maar vreemd genoeg lacht er niemand en worden de moves uitgevoerd alsof er op beoordeeld wordt... Merkwaardig. We taaien vroeg af; morgen weer vroeg opRead more