Na bijna twee maanden is het tijd geworden om China te verlaten. Vandaag zullen we ons avontuur vervolgen in Nepal. Net als alle keren dat we door Chengdu rijden hangt er een grauwe mist over de stad. We trekken de conclusie dat het gewoon smog is. Op naar de frisse berglucht ;) Op de een of andere manier hebben we anderhalf uur vertraging voor opstijgen, duurt de vlucht ineens een uur korter dan aangegeven(?), is er een tijdsverschil van twee uur en vijftien minuten(!) en komen we slechts drie kwartier te laat aan in Kathmandu... We houden er waarschijnlijk een jetlag van gemiddeld 21 minuten aan over. De vlucht was bizar mooi omdat we langs de enige echte Mount Everest vliegen, waarvan de top pontificaal boven het wolkendek uitsteekt. Mooier kan bijna niet. Overigens niets ten nadele van de overige bergtoppen die slechts marginaal kleiner zijn. Als we in Kathmandu landen kan het contrast met het toch best ontwikkelde China en het - volgens bepaalde bronnen - op 10 na armste land ter wereld niet groter zijn. Wij dragen bij aan de economie door een visum voor drie maanden te kopen ter waarde van een gemiddeld Nepalees maandsalaris. Tegen de verwachting in staat er, zoals wij verzocht hadden, iemand met een bordje met onze namen erop. We zijn dan ook snel in ons hotel midden in het backpackers deel van de stad. Ons hotel regelt en passant ook meteen iemand die de trekking kan organiseren. Uiteraard gaan we morgen nog wel even verder shoppen. We verkennen de omgeving een beetje en eten vroeg (jetlag!?). We gaan vroeg richting hotel. Kunnen we vannacht nog even van de Mount Everest genieten :)Baca lagi