• Wibralvi

• Trip start
    July 11, 2026

Fietsendrager

July 11 in the Netherlands ⋅ ☁️ 17 °C

Afgelopen vrijdag heeft Wilfred de fietsendrager gemonteerd die nog afkomstig was van een eerdere camper.

Op die camper paste hij uiteindelijk niet, maar op deze camper bleek dat gelukkig wel mogelijk te zijn. Het kostte wat tijd om alles netjes passend te maken, maar het resultaat mag er zijn.

Een groot voordeel van deze fietsendrager is dat hij rechtstreeks op het chassis van de camper is bevestigd. Hierdoor rust het gewicht van de fietsen niet op de achterwand van de camper.

Bovendien hoefden er geen gaten in de achterwand geboord te worden, wat de camper mooi intact houdt. Zo hebben we een stevige en veilige oplossing voor het meenemen van onze fietsen en kunnen we zorgeloos op pad. 🚲🚐😊

• Vertrek

July 11 in the Netherlands ⋅ ☀️ 24 °C

Allebei best druk geweest dus daarom er even opruit met de camper. Geen lange reis maar gewoon lekker een nachtje weg met de camper. Even de dagelijkse bezigheden achter ons laten, de deur dichttrekken en genieten van de vrijheid die het camperleven ons geeft.

Het mooie van zo'n korte trip is dat je er niet veel voor hoeft te plannen. Wat kleding in de kast, iets lekkers voor onderweg en natuurlijk een goed humeur. Vervolgens de motor starten en zien waar de weg ons brengt. Soms zijn juist die spontane uitstapjes de leukste.

We kijken ernaar uit om weer wakker te worden op een mooie plek, rustig buiten een kop koffie te drinken en te genieten van de omgeving. Even geen verplichtingen, maar gewoon ontspannen en opladen.

Een nachtje weg lijkt misschien kort, maar het voelt vaak als een mini-vakantie.
    Natuurlijk nemen we jullie graag mee in ons avontuur. Houd onze blog in de gaten voor een verslag van deze korte campertrip en wie weet doen we onderweg nog leuke ideeën op voor toekomstige reizen.
    Tot snel vanaf de camperplaats! 🚐😊

• Zwolsedijk

Jul 11–12 in the Netherlands ⋅ ☀️ 23 °C

Aangekomen op Camperplaats Zwolsedijk in Hasselt. Dit keer hebben we gekozen voor een plekje dicht bij familie, zodat we nog even gemakkelijk een bezoek kunnen brengen.

Gisteren heeft Wilfred het fietsenrek op de camper gemonteerd en nu kunnen onze gewone fietsen ook mee. Dus kunnen we eens kijken of dat beter bevalt dan de vouwfietsen.

De camper staat weer mooi op zijn plek, super gemakkelijk dat levelsysteem om de camper waterpas te zetten. Heel erg blij mee.

Soms hoeft een bestemming niet ver weg te zijn om er een gezellige en waardevolle tijd van te maken. 🚐😊

• Fietstocht

July 11 in the Netherlands ⋅ ☀️ 25 °C

Vandaag maakten we een mooi rondje op de fiets van ongeveer 30 kilometer.

We gingen op pad met onze eigen fietsen en dat beviel toch een stuk beter dan de vouwfietsen. De vouwfietsen hebben slechts drie snelheden: 10, 15 en 25 km/u. Dat werkt prima voor een kort ritje, maar tijdens een langere tocht merk je toch dat je weinig keuze hebt en soms nét niet in het juiste tempo kunt fietsen.

Onderweg genoten we van het mooie landschap en maakten we een gezellige tussenstop bij het theehuis. Daar hebben we lekker even gezeten met iets te drinken, voordat we onze route weer vervolgden.

Al met al was het een heerlijke fietstocht. 🚴☕😊

• BBQ

July 11 in the Netherlands ⋅ ☀️ 28 °C

Vandaag was het een warme dag.

Zowel in als buiten de camper liep de temperatuur flink op. Gelukkig konden we onder de luifel een schaduwrijke plek creëren, waardoor het daar goed uit te houden was. Met een koud drankje binnen handbereik hebben we daar heerlijk kunnen genieten van de middag.

Toen het tijd werd om te eten, bleek het onder de luifel toch nog behoorlijk warm. Daarom zijn we met onze stoelen en tafel achter de camper gaan zitten, precies in de schaduw. Dat maakte een wereld van verschil. Daar was het een stuk koeler en konden we ontspannen van onze maaltijd genieten.

Soms is een klein beetje extra schaduw alles wat je nodig hebt op zo'n zomerse dag. 🌞🚐🌳🍽️

• Richting huis

July 12 in the Netherlands ⋅ ☁️ 26 °C

Tegen de middag liep de temperatuur onder de luifel alweer flink op.

Voor ons is het eigenlijk te warm om nog iets actiefs te ondernemen. We hadden weinig zin om met deze hitte nog een stuk te gaan fietsen of wandelen, dus besloten we de spullen rustig in te pakken.

Soms is het gewoon lekker om op tijd naar huis te gaan, zeker wanneer de temperaturen zo hoog oplopen.

Met de camper weer reisvaardig en een geslaagd verblijf achter de rug, zetten we koers richting huis, waar het hopelijk wat koeler is.

We hebben weer wat dingen kunnen testen met de camper en zijn nog steeds erg blij met deze camper. 🚐☀️😊

• Thuis

July 12 in the Netherlands ⋅ ☁️ 26 °C

Tygo wil niet uit de camper maar helaas het zit er weer op.
    Maar binnenkort gaan we gewoon weer. Zo lekker dat we de camper thuis hebben staan en weg kunnen gaan wanneer we willen.

Zelfs 1 nachtje weg geeft ons al een heerlijk ontspannen gevoel en komen we heerlijk tot rust.Read more

Trip end
    July 12, 2026