• Wibralvi camper

NL/Luxemburg/Duitsland2025

Una aventura de 16 días de Wibralvi camper Leer más
  • Burg Eltz

16 de junio de 2025, Alemania ⋅ ⛅ 23 °C

Vanmorgen hebben we Trier verlaten, maar niet voordat we nog even langs de drogist zijn gegaan om wat spullen te halen voor onze zere keel en droge hoest. Even wat verlichting inslaan, zodat we hopelijk snel weer wat fitter zijn. Daarna nog gauw een paar boodschapjes gedaan en toen op weg naar onze volgende bestemming: Burg Eltz.

Na aankomst maakten we een korte wandeling naar de beroemde brug en het indrukwekkende kasteel. En wauw — wat een plaatje! Het kasteel ligt sprookjesachtig verscholen in het dal, omringd door bossen en rotsen. We hebben het van buiten bewonderd en genoten van het uitzicht vanaf de brug.

Naar binnen zijn we niet gegaan. De entreeprijzen waren aan de stevige kant, en met Tygo die toch niet mee naar binnen mag, besloten we het bij een buitenbezoek te houden. En eerlijk gezegd: dat was al meer dan de moeite waard.

• Monreal – Een Sprookje in de Eifel

16 de junio de 2025, Alemania ⋅ ☁️ 23 °C

Verborgen tussen de groene heuvels van de Eifel ligt het pittoreske stadje Monreal – een plek waar de tijd lijkt stil te staan.

Met zijn vakwerkhuizen, geplaveide straatjes en kabbelende riviertje de Elz voelt Monreal als een levend sprookje.

Zodra je het dorp binnenwandelt, word je verwelkomd door een schilderachtig decor dat zo uit een ansichtkaart lijkt te komen.
    Boven het stadje waken de ruïnes van twee middeleeuwse burchten: de Löwenburg en de Philippsburg.

Wat Monreal zo bijzonder maakt, is de harmonie tussen natuur en geschiedenis. Of je nu door de smalle straatjes slentert, een kopje koffie drinkt op een terras aan het water, of de stilte opzoekt in de omliggende wandelpaden – hier kom je echt tot rust.

Voor wie houdt van authentieke charme, rust en romantiek is Monreal een absolute aanrader. Een verborgen parel die je hart verovert, en waar je zeker nog eens naar terug wilt.

• Camping Falkley

16–17 jun. 2025, Alemania ⋅ ☀️ 22 °C

Na een mooie rit door het heuvelachtige landschap van de Sauerland zijn we aangekomen bij Camping Falkley in Langscheid. Zonder reservering reden we het terrein op, en tot onze verrassing was er ruim voldoende plek. De sfeer is ontspannen, het uitzicht over de groene omgeving is prachtig, en de vogels fluiten alsof ze ons welkom heten.Leer más

• Een avontuur in de natuur

17 de junio de 2025, Alemania ⋅ ⛅ 24 °C

Vandaag maakten we een prachtige wandeling door de Stromberger Klamm – een verborgen juweeltje in het hart van de natuur. Vanaf het eerste moment werden we omringd door het rustgevende geluid van stromend water, vogelgezang en het zachte ritselen van bladeren in de wind.

Het pad slingert zich langs een kabbelend beekje, over houten bruggetjes en tussen steile rotswanden door. Op sommige plekken voelt het alsof je door een mini-canyon loopt, met mosbegroeide stenen en kleine watervalletjes die het landschap een sprookjesachtige sfeer geven.

Onderweg kwamen we nauwelijks andere wandelaars tegen, wat de ervaring extra bijzonder maakte.
    Een absolute aanrader voor natuurliefhebbers en rustzoekers!

• Slapen bij het Kabbelende Beekje

17 de junio de 2025, Alemania ⋅ ⛅ 25 °C

Na een korte rit zijn we aangekomen op Camping Aumühle, verscholen in het groen en omringd door rust. Zonder reservering reden we het terrein op, en gelukkig was er nog plek genoeg.

We kregen een prachtig plekje direct naast het beekje, gedeeltelijk in de schaduw van hoge bomen – alsof het speciaal op ons lag te wachten.
    Het zachte geruis van het water en het gefilterde zonlicht door het bladerdak zorgen voor een bijna magische sfeer.

Een perfecte uitvalsbasis voor wandelingen, of in ons geval gewoon om te genieten van de eenvoud van het buitenleven na de wandeling.

• Een Warme Dag, Een Nieuw Plan

18 de junio de 2025, Alemania ⋅ ☁️ 27 °C

Vandaag besloten we onze geplande wandeling uit te stellen – de hitte maakte het simpelweg geen pretje om actief te zijn.

In plaats daarvan zijn we alvast een stukje richting het noorden gereden, met het idee om morgen weer Duitsland in te trekken.

De eerste camping die we aandeden bleek helaas vol, maar gelukkig vonden we niet veel verderop een plekje op een kleine, rustige minicamping nabij de Fossa Eugenia. Voor één nachtje mochten we blijven staan – precies wat we nodig hadden.

Morgen staat Landschaftspark Duisburg-Nord op de planning: een indrukwekkend industrieel erfgoed waar natuur en oude staalconstructies op een bijzondere manier samenkomen. We zijn benieuwd naar deze unieke plek!

• Bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij

18 de junio de 2025, Países Bajos ⋅ ☀️ 28 °C

Vanavond hebben we onszelf getrakteerd op een heerlijk diner bij Bier- en Eetcafé De Hertog Jan Proeverij. Wat een superleuke en gezellige plek! De sfeer is warm en ongedwongen, met een fijne mix van lokale gezelligheid en Bourgondische gastvrijheid.

We genoten van een smakelijke maaltijd, vergezeld door een goed glas bier. De kaart biedt voor ieder wat wils, en het personeel is vriendelijk en attent.

Als afsluiter kozen we voor iets bijzonders: de beroemde smokkelkoffie. Een heerlijke, kruidige koffiespecialiteit met een vleugje likeur, die niet alleen verwarmt, maar ook een knipoog is naar de rijke smokkelgeschiedenis van deze grensstreek.

Of je nu komt voor een uitgebreid diner, een drankje op het terras of gewoon voor die unieke kop koffie – dit is zo’n plek waar je je meteen welkom voelt.
    Een aanrader voor iedereen die in de buurt is!

• Plannen opnieuw veranderd

19 de junio de 2025, Países Bajos ⋅ ☀️ 21 °C

Soms loopt het net even anders dan gepland – en dat is helemaal oké. Vandaag besloten we om onze geplande bezoek aan Landschaftspark Duisburg-Nord toch maar over te slaan. In Duitsland is het namelijk een feestdag, en we verwachten dat het daar behoorlijk druk zal zijn. En eerlijk gezegd… daar hebben we even geen zin in.

In plaats daarvan rijden we verder naar het noorden, op zoek naar een mooie wandelroute en wat meer rust. Geen drukte, geen rijen – gewoon genieten van de natuur en de vrijheid van het onderweg zijn.

We laten ons verrassen door wat we tegenkomen. Soms zijn het juist deze spontane wendingen die de reis extra bijzonder maken.

• Mooi maar niet magisch

19 de junio de 2025, Países Bajos ⋅ ☀️ 23 °C

Vandaag trokken we de wandelschoenen weer aan voor een route door het prachtige gebied van Beekhuizen, aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom.

Het was een mooie wandeling, met glooiende paden, schaduwrijke bossen en hier en daar langs een beekje.

Toch moeten we eerlijk zijn: vergeleken met de indrukwekkende wandelingen van de afgelopen twee weken, voelde deze tocht iets minder bijzonder.
    Misschien zijn we een beetje verwend geraakt door al het natuurschoon dat we eerder zagen.

Hoe dan ook, het was fijn om weer even buiten te zijn en de benen te strekken.
    Na afloop streken we neer bij woodZ, een sfeervol plekje midden in het groen. Daar genoten we van een welverdiende pauze met verse muntthee en een stuk appelgebak met slagroom. Een heerlijke afsluiter van deze wandeling.

• Een vlinder als slotstuk

19–20 jun. 2025, Países Bajos ⋅ ⛅ 24 °C

Vandaag zijn we aangekomen bij onze laatste overnachtingsplek van deze reis: Camperparc De Vlinder.

En de naam is niet zomaar gekozen – het terrein is namelijk vormgegeven als een vlinder, met de camperplaatsen verdeeld over de ‘vleugels’. Een speels en doordacht ontwerp dat meteen opvalt en een glimlach op je gezicht tovert.

De sfeer is rustig en verzorgd, met veel aandacht voor detail. Het voelt als een fijne, ontspannen plek om onze reis af te sluiten. Terwijl we de camper op z’n plek zetten, beseffen we dat dit het laatste nachtje is voordat we weer naar huis gaan. Een beetje weemoedig, maar vooral dankbaar voor alle mooie momenten van de afgelopen weken.

Tijdens deze reis dachten we vaak aan Freya. Hoe ze altijd zo blij werd van water – elke beek, plas of rivier zou ze in hebben gestaan. Vooral op die momenten, als we ergens aan het water stonden, voelden we haar gemis extra sterk. Ze hoorde bij dit soort avonturen, en in gedachten liep ze nog steeds met ons mee.

• Een reis met een lach en een traan

20 de junio de 2025, Países Bajos ⋅ ☁️ 23 °C

Na 2 weken vol mooie plekken, wandelingen, spontane ontdekkingen en fijne momenten onderweg, zit onze vakantie er bijna op. We zijn weer onderweg naar huis – met een hoofd vol herinneringen en een hart dat nog nageniet van alles wat we hebben gezien en beleefd.

Maar voordat we echt de laatste kilometers afleggen, maken we nog één bijzondere en emotionele stop: bij Dierencrematorium Veenrust, om de as van Freya op te halen.

Tijdens deze reis was ze er niet fysiek bij, maar in gedachten liep ze elke stap met ons mee. Vooral als we bij water waren – beekjes, meren, rivieren – voelden we haar aanwezigheid extra sterk. Want wat was ze toch gek op water. Het was haar element, haar speelplek, haar geluk.

Het ophalen van haar as voelt als het sluiten van een cirkel. Ze hoort bij ons, bij onze reizen, bij ons thuis. En nu reist ze met ons mee, terug naar waar ze altijd hoorde.

Deze vakantie was er één met een lach en een traan. We hebben genoten, gelachen, ontdekt – maar ook gemist, stilgestaan en herinnerd. Het was een reis vol contrasten, maar juist daardoor zo waardevol.

• Net op tijd thuis voor de hitte

20–26 jun. 2025, Países Bajos ⋅ ⛅ 24 °C

Na een bijzondere reis vol herinneringen, onverwachte wendingen en stille momenten zijn we weer thuis.

De camper staat weer op z’n plek en is weer uitgepakt (op de standaard uitrusting na) en de eerste was draait al zachtjes op de achtergrond.

We zijn blij dat we net op tijd terug zijn, vóór de extreme hitte echt losbarst. Thuis kunnen we de verkoeling opzoeken, de schaduw van onze eigen tuin in duiken, en rustig nagenieten van alles wat we hebben meegemaakt.

Langzaam aan zullen we weer in het ritme van thuis moeten komen. Maandag moeten we allebei weer aan het werk.

Fin del viaje
    22 de junio de 2025