Een dagje later vertrekken
June 7 in the Netherlands ⋅ ☁️ 13 °C
Na een heftige week waarin we onverwacht afscheid moesten nemen van onze lieve Jack Russell Freya — binnen twee dagen was ze er niet meer — hebben we besloten om een dagje later op vakantie teRead more
Vertrek
June 8 in the Netherlands ⋅ 🌧 15 °C
En we zijn vertrokken
Zonder Freya
June 8 in the Netherlands ⋅ 🌬 15 °C
Het is even vreemd om weg te gaan met camper zonder Freya. Maar we nemen Freya mee in ons hart, op elke wandeling, bij elke zonsondergang. Deze reis is anders dan anders, maar misschien juist daaromRead more
Natuurcamping Boezeven
Jun 8–9 in the Netherlands ⋅ 🌬 16 °C
We zijn aangekomen op onze eerste bestemming: Natuurcamping Boezeven in Kessel, Limburg. Wat een fijne plek om onze reis te beginnen. De camping ligt prachtig in het natuurgebied Boezeven, aan de randRead more
Avondwandeling naar Kessel
June 8 in the Netherlands ⋅ ☀️ 15 °C
Na het avondeten besloten we een wandeling te maken vanaf onze camperplek naar het dorp Kessel. Het was een heerlijke avond, perfect om even de benen te strekken en de omgeving te verkennen.
WeRead more
Roermond
June 9 in the Netherlands ⋅ ⛅ 16 °C
Even een stop bij de Decathlon in Roermond voor een slot voor onze fietsen.
Op de fiets naar Maastricht
June 9 in the Netherlands ⋅ ☁️ 19 °C
Vanmiddag zijn we voor het eerst écht op pad gegaan met onze nieuwe elektrische vouwfietsen van Hitway, de BK6-variant. En voor Tygo was het ook een primeur: voor het eerst mee in de rugzak!
WeRead more
Belgie
June 10 in the Netherlands ⋅ 🌬 19 °C
We hebben Nederland verlaten en zijn nu in België en we staan direct in de file
Een kleine tegenvaller in Raeren
June 10 in Belgium ⋅ ☁️ 18 °C
Vandaag brachten we een bezoek aan de Aktes Bahnhof in Raeren, een plek die we op voorhand interessant vonden vanwege de historische sfeer en het oude station.
Helaas viel het bezoek een beetjeRead more
Wandelen bij de waterval van Bayehon
June 10 in Belgium ⋅ ☁️ 18 °C
Vanmiddag maakten we een prachtige wandeling bij de waterval van Bayehon, vlak bij het dorpje Longfaye.
Wat een verrassend mooi stukje natuur! De waterval ligt verscholen in een bosrijke omgeving,Read more
Luxemburg
June 10 in Luxembourg ⋅ ☁️ 18 °C
En we zijn in Luxemburg. Wat direct opvalt zijn de goedkopere brandstofprijzen.
Camping le Moulin/ 4 for all
Jun 10–11 in Luxembourg ⋅ ☁️ 19 °C
We zijn aangekomen op Camping Le Moulin in Heiderscheidergrund, Luxemburg — een bijzondere plek, want Wilfred is hier in zijn jeugd ook al eens geweest met het gezin.
Het voelt bijna nostalgischRead more
Camping Martbusch
Jun 11–13 in Luxembourg ⋅ ☀️ 20 °C
We zijn inmiddels aangekomen op Camping Martbusch in Berdorf, midden in het hart van Luxemburgs prachtige Müllerthal.
In plaats van de camperplaats hebben we gekozen voor een plekje op de campingRead more
Wandeling
June 11 in Luxembourg ⋅ ☀️ 21 °C
Vanmiddag hebben we nog een gedeelte van de B2-wandeling gelopen, direct vanaf Camping Martbusch. En wat was het prachtig! Deze route loopt dwars door het indrukwekkende landschap van het Müllerthal,Read more
Huel lee en perekop
June 12 in Luxembourg ⋅ ⛅ 21 °C
Vanochtend zijn we op de fiets gestapt richting Huel Lee, met Tygo comfortabel in zijn fietskar achter de elektrische fiets.
Het was de eerste keer dat we de kar echt op een heuvelachtig parcoursRead more
Zonsondergang
June 12 in Luxembourg ⋅ ☀️ 22 °C
Gisteravond zijn we nog even op pad gegaan om de zonsondergang te bekijken vanaf een prachtig uitkijkpunt vlak bij de camping.
We waren niet de enigen — er stonden meerdere mensen, allemaalRead more
Nog even blijven
Jun 13–15 in Luxembourg ⋅ ⛅ 23 °C
Gezien het warme weer én het feit dat we allebei niet helemaal fit zijn (zere keel, wat verkouden), hebben we besloten om hier nog twee dagen langer te blijven.
Het leek ons verstandig om evenRead more
Geweldige rotspartijen
June 13 in Luxembourg ⋅ ☀️ 27 °C
Rond de middag besloten we een klein stukje van de B2-wandeling te doen, gewoon even de benen strekken.
Maar zoals dat wel vaker gaat: het werd toch iets verder dan gepland. De route blijft onsRead more
Schiessentumpel
June 14 in Luxembourg ⋅ ☀️ 26 °C
Vandaag stapten we weer op de fiets, dit keer met als doel de bekende waterval Schiessentümpel.
Het was een prachtige rit door het glooiende landschap van het Müllerthal, met onderweg mooieRead more
Regen
June 14 in Luxembourg ⋅ ☁️ 27 °C
Net even een heel kort regenbuitje gehad. Koelt het lekker van af.
Bistro
June 14 in Luxembourg ⋅ ☀️ 27 °C
Vanavond hebben we gegeten bij de bistro bij de camping. Buiten op het terras gezeten. Het eten was ruim voldoende maar had wat meer smaak mogen hebben.
Tygo lag rustig onder de tafel, terwijl wijRead more
Onrustige nacht
June 15 in Luxembourg ⋅ ☁️ 18 °C
Afgelopen nacht was het flink raak. Het weer sloeg ineens om en we kregen een stevige portie regen, onweer en wind over ons heen. De regen kletterde op het dak van de camper en de donder rolde door deRead more
Op naar Trier
June 15 in Luxembourg ⋅ ☁️ 18 °C
Vandaag hebben we afscheid genomen van Berdorf, na een paar mooie (en soms stormachtige) dagen in het hart van het Müllerthal.
We hebben er heerlijk gewandeld, gefietst en genoten van de natuur —Read more
Duitsland
June 15 in Germany ⋅ ☁️ 19 °C
En we zijn in Duitsland
Fietsend door Trier
June 15 in Germany ⋅ ☁️ 21 °C
Vandaag hebben we Trier verkend op de fiets — een ideale manier om deze historische stad te ontdekken. We fietsten langs de belangrijkste bezienswaardigheden: de imposante Porta Nigra, hetRead more