• 7. den: Matera

2 Agustus 2024, Italia ⋅ 🌙 29 °C

Uz klasicky plazovy veget az do piatej (jasnacka, ze s obedom od Melanie). V podvecer o siestej vyrazame smer Matera. Pre piatkovu hustu dopravu nas pani z nasej navigacie, ktorej sa nikdy neodvrava, zenie cez kopec nad Fasanom s takymi zatackami a uzkymi cestami, ze cez zatacku vzdy mohlo ist iba jedno auto - niektore sme dokonca museli s nasim autom vytocit na dva razy s cuvanim. Auta sa minali vzdy na mikroskopicku vzdialenost specakov. Bol to zazitok. Do Matery prichadzame este pred osmou a hned sme uchvateni. Davame lahku veceru v Zio Niní - panini s mortadelou, panini s porchettou a bruschetta s grilovanymi peperoni, ja som zapil lokalnou IPA (kedze je dnes Den piva). A ked uz je ten svetovy Den piva, tak sme dali (rozumej ja som si dal) este jedneho craftacika v blizkej pivarnicke Birrificio 79 a uz sme sa plne venovali potulkam po centre s krasnymi vyhladmi. Na rozdiel od Monopoli nas Matera ocarila a urcite sa sem vratime. Odchadzame az po desiatej, cestou tankujeme na automatickej cerpacke za 102,29€ (presne taku sumu si automat zarezervoval pred tankovanim z platobnej karty) a tesne po polnoci prichadzame na nasu izbu. Vysmadnuti davame dve pivka Peroni (teda vlastne iba ja, pani M vodu!! … kebyze aspon proseccko, no hanba vacsia ako moje cestoviny) a padame do postele.Baca selengkapnya