• 13. den: Punta Marina - Valdobbiadene

8 августа 2024 г., Италия ⋅ ☁️ 29 °C

Ranajky, zbalit, zamavat moru a vyrazame smer Valdobbiadene. Nasa teta navigacna nasla skratku … a kedze uz nas v tejto lokalite posielala autom po plazi, s napatim sme cakali, co pride. A prislo ;) Dosli sme ku koncu cesty pred kanalom. Ale pozor, jazdila tam kompa, takze zazitok navyse, bolo to super, skoro ako Vojka-Kyselica, len treba listok ;) Zvysok cesty bez prekvapeni, zopar podcastov a uz sa vybalujeme v nasom apartmane z prveho dna. Hned vyrazame na lov prosecca, dnes 3 Cantine: Cartizze PDC (robia iba Cartizze), Ca’ Salina (dalsi nasledovnik Bortolin Cantina, ktora sa rozpadla medzi bratov … dlhy pribeh) a Bortolomiol. Som zvedavy, ako sa v sobotu zmestime do auta. Inak kazda Cantina je zazitok, iny pribeh, vacsinou clovek diskutuje priamo s majitelom a navyse k niektorym je aj (obcas prilis) dobrodruzna cesta (k PDC sme sa autom skoro zasekli v uzkej cesticke). Zurivy hlad nas zastihol presne pocas siesty a vsetky planovane osterie boli este zavrete. Nasli sme ale krasnu s vyhladom na udolie s vinicami a priznacnym nazvom Osteria alla Terrazza. A opat sme to trochu prehnali: salamovo-syrovy tanier, porchettovy tanier, lasagne a tuniakovy salat. Vsetko vynikajuce. Este kratka prechadzka, na izbe cajovy ritual a olympiada. Dobru noc.Читать далее