• Bangkok

February 8, 2024 in Thailand ⋅ ☀️ 33 °C

Tweede dag in Bangkok.
    Ik had mij een beetje verslapen. 11.15 uur werd ik wakker en ik moest om 13:00 uur aan de andere kant van Bangkok zijn voor een fietstour. Dus het was een beetje haasten die ochtend. Onderweg bij de bakkerij croissantjes gekocht en daarna heb ik meteen een taxi besteld.

Ik had een 3-uur durende fietstocht door Bangkok heen. Dit was erg leuk, want zo zie je ook een beetje de verborgen straatjes en de minder toeristische plekjes. De Thaise mensen hier zijn zo vriendelijk, ze zwaaien en lachen naar je. Kindjes willen je highfives geven, heel grappig.
    Sowieso wanneer je hier iets te eten besteld of afrekend dan bedanken ze je door even te buigen. Deze fietstour had ik geboekt via GetYourGuide en de twee mannelijke gidsen hadden een hoop foto's gemaakt zoals je ziet.
    We hebben een heleboel tempels gezien, zijn ook naar binnen geweest en kregen her en der uitleg over de beschilderingen. Daarnaast hebben we ook de Gouden Buddha gezien.
    Halverwege de tour zijn we typisch Thais wezen eten (Pad Thai). Gelukkig kon ik vragen voor de 'niet-pittige' versie haha. Dit was trouwens heel erg lekker, veel beter dan dat ik ooit in NL heb gegeten.

Als laatste hebben we nog een stuk gevaren op een boot. Ook bijzonder om te zien hoe mensen wonen, half op het water, in half ingestortte huizen. Ook heb ik nog een watervaraan en grote hagedis gezien, maar ik was te laat met de foto.

De terugweg vanaf deze locatie, besloot ik de metro uit te proberen, wat eigenlijk super makkelijk is. Enige mindere is dat de dichtsbijzijnde metrohalte alsnog 40 minuten lopen is naar de hostel.

'S avonds ben ik met een Spaans en Nederlands meisje in de TukTuk naar Chinatown gegaan. Dit is echt wel een ervaring opzich. Ze rijden wel belachelijk hard, niemand houdt zich hier aan regels en alles kan. Chinatown was overweldigend druk, maar grappig om te zien.
    We hebben hier wat gegeten en zijn daarna weer teruggegaan voor de Pubcrawl in onze hostel. Ik was wederom van plan om rustig aan te doen, maar dit plan was mislukt.
    Ik heb ook niet meegedaan aan de hoeveelheid drank die hier wordt geschonken. De hostel deelt continu free shots uit en iedereen drinkt hier emmers (ja letterlijk je besteld een bucket) drank weg. We hebben een heleboel kroegen en barren gezien in de Kao San Road, maar rond half 1 hield ik het voor gezien en ben ik teruggegaan.
    Ik wilde een korte stop maken bij een 24 uurs noodle-restaurant, waar ik al eerder had gegeten, maar voor je het weet zit je daar weer met 3 mannen aan tafel, en ben je een uur verder haha. Dat is aan de ene kant heel leuk, dat wanneer je als vrouw alleen bent, meteen wordt aangesproken.
    Maar soms ook heel irritant wanneer je naar bed wil. 1 van de mannen wilde meteen morgen samen ergens een massage nemen, maar ik ga liever gewoon zelf op pad.

Eenmaal in het hostel sneakte er een man onze kamer binnen en dook het bed boven mij in. Boven mij slaapt een Deens meisje en zij vonden het een goed plan om samen boven mij het bed in te gaan hahah. Ja dat is typisch hostellife.
    Mijn andere kamergenoot (een Engels meisje) stond dronken aan onze deur en kreeg de deur niet open. Ik denk toch dat mijn volgende hostel minder party en iets rustiger gaat zijn. Dit is vrij heftig haha.