• Bangkok

March 5, 2024 in Thailand ⋅ ☀️ 34 °C

En ik ben eindelijk weer terug bij het punt waar ik ben begonnen. Ik had ook nog ergens tussendoor Phuket als bestemming kunnen toevoegen, maar ik hoorde om mij heen zo veel slechte verhalen dat ik deze plek heb overgeslagen. Dus dat betekent dat ik nog wat extra tijd heb in Bangkok. Ik wilde nog heel graag een cooking class volgen. (Jaja je hoort het goed haha) Liever had ik dit op een andere plek gedaan, maar ik heb hier simpelweg geen tijd voor gehad. Dus daarom eentje in Bangkok. Ik voelde mij wel een beetje een idioot, omdat ik zo weinig wist over al die soorten groenten. Ze stelden allerlei vragen over het koken hoe wij dat deden in de Westerse cultuur. Dat ik mijn rijst soms in de magnetron stop (ja je hebt van die kant en klare bakjes die je 1 minuut in de magnetron doet) heb ik maar niet verteld.

Maar goed het was erg leuk om te doen, maar na het eerste gerecht dacht ik eigenlijk al: dit is zoooo veel werk. Ik heb veel geleerd, maar ik weet nu opnieuw dat koken niets voor mij is en het ook nooit wat gaat worden. De gerechten die we gemaakt hebben: Pad Thai Shrimp, Lemongrass salad, green curry en Mango Sticky Rice.

'S avonds toch weer hier in de barstreet geëndigd met 2 Canadeze meiden. (Ik kende ze nog uit mijn hostel in Ao Nang)

Vandaag is dan echt mijn laatste officiële dag hier. Morgen 19.15 (Thaise tijd) vlieg ik terug naar München! Dan heb ik 2 dagen in München en pak ik de trein naar Wörgl (dorpje in Oostenrijk)
    Daar ergens word ik opgepikt door mijn vader om vervolgens naar Saalbach te gaan! Dat wordt wel echt omschakelen haha, van 30+ graden naar sneeuw. De 4 weken zijn echt omgevlogen en om eerlijk te zijn had ik wel langer willen blijven! Ik ben nu al aan het kijken om nog wat extra tijd aan Indonesië te plakken dus de reisverslagen worden vervolgd, mocht je nog steeds geïnteresseerd zijn :)