- Reise anzeigen
- Höhe über NN: 30 m
VietnamHoan Kiem Lake21°1’42” N 105°51’15” E
Hanoi

Vandaag naar Vietnam!
De avond ervoor kreeg ik al een mailtje dat mijn vlucht was verplaatst van 12:00 uur naar 13:00 uur. Op zich prima, uurtje langer slaap! Dat had ik wel nodig, want ik heb random wakker gelegen van 2 tot 6 uur. Gewoon geen slaap. Bij aankomst op het vliegveld was de vlucht nog verder vertraagd, tot 13:45 uur.
Voor wie het nog even had gemist; in Nederland had ik nog ff twee dagen stress vanwege een visum voor Vietnam. Ik had te laat gerealiseerd dat ik voor Vietnam wel een visum nodig heb. Heel irritant dat elk land zijn eigen beleid hier op nastreeft. Logisch, maar maakt het niet makkelijk. Dus in NL heb ik een spoedvisum aangevraagd (de dag voor goede vrijdag). Dat heeft mij €185 euro gekost, maar gelukkig ontving ik de volgende dag mijn visum! Ook al had ik nog een paar dagen, met Pasen er tussen wilde ik geen risico nemen.
Maar goed voordat ik überhaupt op de vlucht naar Vietnam zat, had ik in Maleisië al 3x het visum getoond. Eenmaal in Vietnam was het visum dat ik had niet goed en moest ik alsnog daar bij een balie een ander visum aanvragen. Compleet met nogmaals $25 USD, een pasfoto en een papier met onwijs veel gegevens.
Dat duurde allemaal zo lang dat ik mijn bagage niet terug vond bij de bagageband. Die was inmiddels gedropt bij de gevonden voorwerpen. Maar uiteindelijk is het allemaal weer goed gekomen.
Rond 18:00 uur ingecheckt in mijn hostel. Echt een heel mooi hostel! Heeft een beetje de looks van een hotel. Meteen al bij binnenkomst ontmoette ik 3 meiden uit Engeland en Australië. Binnen 3 uur had ik 4 cocktails op en te weinig gegeten dus de sfeer zat er goed in. Dus wij zijn die avond de barstreet in geweest. Het doet mij allemaal een beetje denken aan Bangkok, maar net allemaal iets minder heftig. Al is het verkeer hier wel extremer!
Ik lag uiteindelijk veel te laat in bed en kon vervolgens ook nog niet slapen. Voor morgen staat er een fietstour gepland, maar pas om half 2. Tussendoor switch ik nog even van hostel. 🙈Weiterlesen