• Olga W

• Trip start
    September 2, 2026

Op naar de start

September 2 in Germany ⋅ ☁️ 25 °C

Vandaag zijn we om 7:30 vertrokken vanuit Best naar Kolbermoor. Onder toezicht van fijne vrienden, familie en buren.

Op een goede stilstaande file na bij Frankfurt, hebben we heerlijk door kunnen rijden. Lekker Hollands broodje kaas uit de goed gekoelde coolbox als lunch en de nodige koffie (met gebak) en plas pauzes.

Onze eerste overnachtingsplek is een keurig net appartement in Kolbermoor. 11 minuten van de daadwerkelijke start van de Rally.

Aantal vangrail plasjes: 1
    Aantal keer verkeerd gereden: 0

• Rosenheim

September 3 in Germany ⋅ ⛅ 26 °C

Na een heerlijk nachtje rust is het vandaag tijd om nog wat boodschapjes te doen en even rustig aan te doen in Rosenheim.

Dus we beginnen maar op een terrasje met koffie en cake. De cake was te lekker dus die was al op voor we de foto hadden genomen.Read more

• Welkomst feest en voorbereidingen

September 3 in Germany ⋅ ☀️ 26 °C

Na een rustig ochtendje in Rosenheim zijn we eind van de middag naar Bad Aibling gegaan voor het welkomsfeest. Daar hebben we kennis gemaakt met allemaal deelnemers van zowel de European Mountain Summit als de Europe 5000 rally. We hebben onze officiële rally shirts opgehaald en kregen van de organisatie een kleinigheidje voor onze derde passagier 👶🏽.

Er rijden een paar hele mooie auto’s mee. Van een volvo Amazone tot VW T2 en van een “wat nieuwere” BMW met 642 pk tot een Vespa met 10pk. En alles wat er tussenin zit.

Daarna een gezamenlijk spel gedaan met alle teams en daarna lekker gegeten. Morgen krijgen we pas het roadbook.

Nu zover het kan de voorbereidingen aan het treffen voor de route de we morgen pas definitief kunnen maken, zodra we het roadbook hebben.

We hebben er zin in!!! 🏎️🏔️🌞

Dus de nieuwe tussenstand van vandaag is nog hetzelfde:

Aantal vangrail plasjes: 1
    Aantal keer fout gereden: 0

• Stage 1 oberbayern - Dolomieten

September 4 in Italy ⋅ ☁️ 24 °C

Wat later dan gepland zijn we om 11:00 dan echt over de start streep gekomen. Op naar onze eerste road missies. Heel enthousiast hadden we bedacht ook nog een detour missie te doen en mogelijk nog een 3e road missie. Maar door de late start en het feit dat alles toch stiekem meer tijd kosten dan we dachten hebben we het bij de eerste twee road missies gehouden.

We zijn als eerst over de bescheiden Maserer Pass gereden. Leuk om zo de hele tijd van die Rally auto’s tegen te komen. 😊Nog een goede daad verricht door een gevonden portemonnee terug naar de eigenaar te brengen.

Vervolgens was het op naar de Grossglockner Hochalpenstrasse. Wat een fantastische weg en prachtig berggebied. Helaas was deze pass voor een aantal teams erg pittig en waren er de nodige pechvogels.

Maar met uitzicht genoten van onze eerste bak koffie met apfelstrudle op de Edelweiss Spitze.

Vervolgens nog een mooie blik kunnen werpen op de Grossglockner om vervolgens door te gaan naar Lienz voor een wel verdiende Oostenrijkse schnitzel.

Vanuit daar het laatste deel tijdens zonsondergang richting de Italiaanse grens en Dolomieten gereden om in het pikke donker aan te komen op onze slaapplek van vanavond.

• Stage 2 Dolomieten - Lombardijen

September 5 in Italy ⋅ ⛅ 23 °C

Wow wat een dag. Wel beide road missies en de detour missie volbracht.

Eerst wakker worden met de prachtige Dolomieten om ons heen. Om snel de Passo di Giau op te rijden. Dat was geen straf en een fantastisch uitzicht.

Vervolgens zijn de over de Passo della Mendola gereden. En daarmee onze detour missie volbracht.

En toen door naar de volgende pass. De Gavia pass… wat een pas is dat. Vanuit Passo del Tonale omhoog als snel blijkt deze weg echt maar 1 auto breed te zijn. Maar er komt van zowel Bormio als onze kant verkeer. Af en toe wat passeer plekken maar ook deze zijn klein.

Een van de rally auto’s van onze groep reed net voor ons iets te ver over de rand en hing letterlijk op de afgrond.Waardoor het verkeer volledig stopte. Meerdere rally auto’s en andere passanten dachten mee over hoe ze de bus konden helpen (Uiteindelijk door een bergauto weggebracht)
    Even verderop een motor helemaal in de prak.
    Of te wel je moet wat lef en stalen zenuwen hebben voor deze pas. De afdaling richting Bormio was in vergelijking met de klim appeltje eitje.

In Bormio hebben we dan ook heerlijk genoten van een “oven” heerlijke pizza.

Nu in Livigno tijd voor bed. Het was een lange maar zeer voldane dag. Morgen op naar stage 3.

• Stage 3

September 6 in Italy ⋅ ☁️ 31 °C

Na de intense dag van gister hebben we besloten een van de passen in het road book te laten voor wat het is en een relaxte andere pas te rijden. Dit was geen straf. Alsnog een leuke pas om te rijden. Maar de Splügen pass staat nog wel op de Bucket list want deze schijnt toch wel heel mooi te zijn.
    Maar goed. We zijn gestart met de eerste road missie door naar de Bernina Hospiz te gaan. Om vanuit daar via de Julier Pas naar de San Bernadino pas te rijden. Hier kwamen we weer een hoop andere rally genoten tegen.

Vervolgens zijn hebben we Zwisterland weer achter ons gelaten en zijn we richting Lago Magiorre gereden. Daar hebben we langs de west kant van het meer langs het water af door allemaal dorpen richting de meeting point van de rally gereden.

Met een pauze moment in Locarno om even in de hitte van een ijskoud drankje op het terras lekker over het meer naar de bootjes te staren.

We zijn eerst doorgereden naar ons appartement om daar de spullen te droppen. Daarna was het op naar het meeting point ongeveer 5min bij ons vandaan. Een prachtige locatie met zwembad waar Olga lekker even de pootjes heeft gekoeld en heerlijk Italiaans buffet op ons stond te wachten.

Na het eten zijn we weer op tijd terug gegaan naar ons appartement om de route van morgen te bepalen. Dan laten we ook Italië achter ons en gaan we naar Frankrijk 🇫🇷🥖🥐🧀

Aantal vangrail plasjes: 2
    Aantal keer verkeerd gereden: 0

• Stage 4 Piemonte - Hautes Alpes

September 7 in France ⋅ ☀️ 23 °C

Dag 4

Op richting Frankrijk. We laten nu ook Italië achter ons. De ochtend was gevuld met een voornamelijk een saaie lange B weg. Recht toe recht. Aan dorpje in en uit. Tot aan Susa was er vrij weinig aan.

Maar toen we eenmaal richting de Franse kwam werd het beter. We wilde gezien de conditie van de weg in eerste instantie de 9e road missie vermijden aangezien een deel onverhard was. Maar na de eerste berichten van andere deelnemers die er wel overheen gegaan waren hebben we deze toch gereden. En wat een feestje was dat. Eerst 11 smal en verhard daarna 7 km onverhard gravel weg tot aan de top.

Buiten wat motor rijders die naar beneden kwamen en een hoop Rally genoten die de zelfde richting omhoog gingen was het goed te doen. En man man man wat een prachtig uitzicht. Wat zijn we blij dat we hier naar boven zijn gereden.

Dus vol goede energie door naar de volgende Road missie en op naar Frankrijk. De col D’Izoard. Ook hier viel het wat drukte betreft mee en weer een adembenemend uitzicht.

We zijn in Guillestre wat gaan eten met rally genoten en hebben heerlijk zitten kletsen. Het was zo gezellig dat we hier foto’s van zijn vergeten. Maar beeld je een pitoresk pleintje met een heel oud restaurantje gezellige lampjes en allemaal bistro zitjes voor je. Heerlijk eten en gezellige poezen die je graag gezeldschap willen houden (of schooien om eten, maar dat klinkt minder pitoresk 😉)

Na afscheid genomen te hebben van onze vrienden gingen we nog een klein stukje verder naar Vars. Waar ons appartement op ons wachten om weer moe maar voldaan te kunnen gaan slapen. 😴

aantal vangrail plasjes: 2
    Aantal keer verkeerd gereden: 1 (bij Rivoli-Turijn)

• Stage 5 op naar de finish aan de cote d’Azur

September 8 in France ⋅ ☀️ 32 °C

We dachten nog een lange dag voor de boeg te hebben. Dus we zaten om 7:15 in de auto voor de laatste etappe. Maar het viel uiteindelijk mee. De eerste road missie was de cime de bonnet. Een 2km lange loop om de col de bonnet met prachtig uitzicht over de Franse Alpen. Met de vroege ochtend zon stonden we daar op de hoogste doorgaande weg van Europa op 2802m hoogte.

De realisatie kikt bij ons beide in dat dit een fantastisch avontuur is geweest met zijn tweeën maar dat het einde in zicht is.

Vervolgens door naar onze laatste road missie Col de Turini. Hier komen we ook weer veel rally genoten tegen en net nadat wij onze spirit point hebben weg gegeven krijgen we er zelf een. 😊

We hadden in de morgen al besloten dat we niet de laatste road missie gingen doen in Monaco. We zijn er beide wel eens geweest en we kiezen ervoor om op het gemak richting Nice en Antibes (over een prachtige route) te rijden zodat we op tijd ons appartement op konden zoeken en vervolgens naar de finish en het eind feest.

En zo gezegd zo gedaan. Rond 15:00 kwamen we aan in Antibes in de Franse warme zon 🌞 (32 graden).
    Toen was het tijd voor het aller laatste stukje van de officiële rally. Naar de finish. De dresscode was “all in white” dus we hadden ons in wit gekleed en de auto voorzien van een witte cape (versierd door Jolie) en ballonnen en zo kwamen we rond 16:00 over de finishlijn.

Met een medaille en certificaat in de hand was het gelukt!! De avond was gevuld met gezelligheid en gesprekken met andere teams die we onderweg regelmatig zijn tegen gekomen. Tijdens de ceremonie werd nog maar weer eens duidelijk hoe fijne sfeer er tijdens de hele rally er was onder de rally rijders en mensen elkaar uit de brand hebben geholpen.

Erg moe maar zeer voldaan sluit hier ons rally avontuur. Morgen gaan we richting Dijon waar we nog een nachtje verblijven voor we weer helemaal naar huis rijden.

Totaal Aantal vangrail plasjes: 2
    Totaal Aantal keer verkeerd gereden: 1