• Pura vida

November 23, 2024 in Costa Rica ⋅ 🌧 26 °C

“Pura vida” burtiskā tulkojumā nozīmē “Īsta dzīve”, vai arī “Jauka dzīve”. Šī frāze Kostarikā kalpo kā jauka atbilde uz sveicienu vai apvaicāšanos, kā sokas. Dzīve notiek pa īstam.
    Naktī no trakā lietus bija izbeigusies elektrība, un mums pulksten piecos ceļoties, ir vēl akla tumsa. Tas ne pārāk palīdz, kad jāsakrāmē somās visas mantas, lai dotos tālāk. Brokastis gan tiek pasniegtas laicīgi, jo virtuvē darbojas ģenerators, uzģenerēdams pamatlietas - gaismu, kafiju, ceptu olu un wi-fi.
    Saprotam, ka no rītiem viesu promvešanai pa jūru notiek kooperēšanās starp viesnīcām, un mums par laimi, šorīt dežūra iekritusi Nabaga vīra paradīzei. Jūra ir labvēlīga, lietus ir pārgājis, un mūsu vedējs apbraukā piekrasti, savākdams ļaudis. Te nu mums gadās liela laime - līcī iepeldējuši mazie vaļi (False Orcs) - tādi jauki dzīvnieki kādu 4 delfīnu izmērā, un jautri lēkā pa vilņiem. Laivinieks stāsta, ka tā agadoties vien pāris reizes gadā, un mēs pakavējamies pie ši skata, piebraucot vien pāris metru attālumā no dzīvniekiem. Tas ir negaidīts bonuss. Pura vida.
    Tālāk mierīgi atbraucam uz Sierpi, kur, gaidot autobusu, nolemju izsklot no kurpēm smiltis upes piestātnē. Pēkšņi jūtu, ka kāds man piesit pie pleca. Tas ir viens no laiviniekiem, kurš mani pamāca žigli izbeigt bīstamo procedūru, jo duļķainajā ūdenī esot krokodili. Laba pamācība, lai atcerētos, ka esam dzūngļos, kur valda dzīvnieki.
    Tālāk jau viss mierīgi, braucam ar 2 autobusiem uz Manuel Antonio dabas parku, joi tur esot vislielākā iespēja satikt SLIŅĶI. Pēcējo ceļa posmu pretēji saviem principiem veicam ar taksi, kur pamatā noskaidroju visu par futbolistiem. Mesi esot iedomīgs maita, Ronaldinju esot visjaukākais, un Modričs arī esot cienījams. Beigās taksists pats sevi apšmauc, sapinoties valūtas kursā, bet es beigās ļauju viņam to skādi izlabot.
    Esam nonākuši pie pašiem dabas parka vārtiem, kur SLIŅĶIS izbāzts karājas pie katra suvenīru kioska, un dzīvi pērtiķi skrien pa ielu un čiepj augļus. redzēsim, kā tad rī veiksies pašā dabas parkā.
    Dzīvojam pie pašiem parka vārtiem apartamentā , kas saucas “Pura vida”