• Dennis Jensen

• Trip start
    June 25, 2020

Lørdag d. 27.6

June 27, 2020 in Germany ⋅ 🌧 24 °C

Mange destinationer var i spil pga coronavirus, rejsevejledninger og vores egen ubeslutsomhed. De eksotiske planer blev derfor droppet, og vi kørte mod alperne. De samme alper, som jeg for to år siden nægtede at besøge i de efterfølgende år. Nu blev de vores bedste scenarie. Temmelig ironisk!
    Køreturen var rimelig fredelig. Vi havde lige fra 33 grader og bagende sol til 18 grader og regnvejr. Vi var stadig glade ovenpå flere dages studenterhalløj for og med Albert.
    I tissepauserne måtte vi påføre os mundbind. Det mindede faktisk lidt om en science fiction film, hvor vi spillede en rolle. Vi må nok forsøge at vende os til det.
    Pladsen vi kom til lå smukt, men var nærmest i en klondike-stil. Hulter til bulter i én vild forvirring. Badebroer som var flækket sammen at sofaer og havelåger. Sådan så det i hvert fald ud, og der var ikke meget “ordnung muss sein” over det ;)
    Prisen var der til gengæld ikke noget at klage over - 170 kr i alt for to personer.
    Vi har meget fornuftige, og spiste vores medbragte pasta og kødsauce.

• Søndag d. 28.6

June 28, 2020 in Austria ⋅ ☁️ 30 °C

Washington blev til Werndorf, men vi forsøger at få der bedste ud af det alligevel. Tyskland kan altså alligevel også noget.
    Chefen startede naturligvis dagen med en dukkert i søen. Jeg holdte vagt med håndklædet.
    Vi kørte 500 km til Wolfgang See i Østrig. Selvom vi har været der før, men det er altså let at blive forelsket i dette område.
    Vi fik en plads i fjerde række, og det er lidt usædvanligt på dette tidspunkt af sommeren. Coronavirussen har nok gjort noget ved turistlandskabet. Vi så i hvert fald ikke mange udlændinge.
    Aftensmaden blev indtaget på pladsens restaurant, hvor chefen spiste en fisk.

• Mandag d. 29.6.

June 29, 2020 in Austria ⋅ 🌧 18 °C

Vi vågnede op til regnvejr. Skyerne hang lavt og tæt. Heldigvis var vi forberedte, og havde planlagt en tur til et outletcenter.
    Der brugte vi fire timer, og jeg syntes det var udmattende. Allerede i den første butik kørte chefen mig fuldstændig midt over. Jeg havde favnen fuld af tøj, som hun syntes var pænt, og jeg kunne overhovedet ikke følge med.
    Jeg har løbet 9 marathonløb og har prøvet kræfter med store udfordringer, men jeg må konstatere at shopping virkelig er en hård disciplin. I særdeleshed når man er en notorisk nærrigrøv.
    Jeg klarede med nød og næppe skærene, og solen begyndte at skinne igen - meget symbolsk. Strabadserne kostede mig 4.000 kr., men jeg fik tre par Skechers til under halv pris, wuuuhuuu.
    Aftensmaden fik vi på italiensk restaurant i St. Wolfgang, til livemusik fra byens torv.
    Pulsen begynder så småt at finde ferieniveau.

• Tirsdag d. 30.6

June 30, 2020 in Austria ⋅ ☁️ 25 °C

Dagen blev brugt på en cykeltur rundt om søen. Vi har taget turen før, men denne denne gang var det den modsatte vej! Det var jo nærmest et eventyr.
    Det blev til 30 km med flere stigninger på 25%. Så vi trak en del igennem “bjergpasset”.
    Afslapning ved vognen og sen eftermiddagstur til St. Wolfgang, hvor vi smagte på de lokale hvedeøl.
    Til aften fik vi plads på en fin restaurant, med den bedste udsigt vi har prøvet. Det kostede også lidt.
    Aftersun var på sin plads sidst på dagen.... uff.

• Onsdag d. 1.7.

July 1, 2020 in Austria ⋅ 🌧 26 °C

Solen strålede fra en klar himmel, men det skulle vise sig at blive anderledes.
    Vi legede en vandcykel og begav os ud på Wolfgangsee. Det var varmt og smukt, men efter 45 minutter sagde chefen stop, og efter hendes svømmetur vi lagde til kaj.
    En løbetur og afslapning i skyggen, var eftermiddagens program. Meget ulig os, egentlig.
    Sidst på eftermiddagen blev 26 grader og høj luftfugtighed, afløst af tordenvejr og masser af regn. Det høvlede faktisk ned i 4,5 timer. Så kender vi Østrig igen, og til aftenens Elvis koncert var vi iført fleece og regnjakker.
    Alt blev plaskvådt, og tørrer først når vi rammer Kroatien torsdag.
    Aftensmaden var fra en food-truck på campingspladsen, hvor vi spiste noget grillet svin. Vi ved ikke rigtig hvad det var, men det smagte dejligt.
    Dejlig dag alligevel trods meteorologiske forhindringer.

• Torsdag d. 2.7.

July 2, 2020 in Croatia ⋅ ☁️ 27 °C

Afgang fra Wolfgangsee kl. 9.00. Ankomst 10 timer senere på øen Krk i Kroatien.
    Hold. Nu. Kæft. en streng tur. Vi traf tre forkerte beslutninger, som betød besærlige veje. Værst var køen ved karawanken tunellen. Google maps - som ellers er rigtig pålidelig - fortalte os om kø på 30 minutter. Vi tænkte øv - men pyt. Virkeligheden var dog lidt anderledes, og vi sad i kø og kaos i 2 timer og 10 minutter foran tunellen.
    Rigtig trætte ankom vi til øen, og heldigvis blev vi belønnet med en virkelig flot tur gennem denne del af Kroatien. Det var næsten dagens strabadser hver. Næsten...
    Ankomst-øl, aftendukkert og aftensmad på pizzaria.
    Når jeg bliver statsminister skal der være kroatiske priser og motorveje til alle!

• Fredag d. 3.7.

July 3, 2020 in Croatia ⋅ ☁️ 24 °C

Dagen bød ikke på stor aktivitet. Vi trampede lidt rundt på den store campingplads ved havet. Smukt.
    Vi cyklede til øens hovedby af samme navn - Krk. De forkæler os altså ikke med vokaler!
    pladsen så jeg en tysk mand, barbere en anden tysk mand - på ryggen! Dén slags gør altså indtryk, og oplevelsen sad i mig resten af dagen. .
    I løbet af dagen badede jeg igen med chefen i adriaterhavet. Hun var overrasket og meget begejstret. Jeg er virkelig blevet strandløve, hvis jeg altså husker at trække maven ind.
    Vi spiste på en billig men kedelig restaurant.

• Lørdag d. 4.7.

July 4, 2020 in Croatia ⋅ ☁️ 28 °C

Egentlig skulle vi jo have fejret 4. juli i staterne, men de har ikke styr på en skid, så derfor er det nok fint at vi er i Kroatien.
    Her er stort set kun tyskere. Hverken danskere eller hollændere er repræsenteret, og det er virkelig anderledes. Tyskerne er meget rolige mennesker, så der hersker fred og ro på campingpladsen.
    Formiddagens tur gik til byen Krk, hvor vi var på sejltur - semi-submarine med vinduer under havoverfladen. Jeg troede sgu først at vi skulle dykke fuldstændigt, men det var heldigvis kun “semi”. Puha.
    Vi bader, læser og sover middagslur. Intet stress og jag i nærheden.
    Aftensmaden blev klaret på en restaurant med dejlig udsigt over havnen. Maden var dyr og knap så god!
    Vi hørte kroatisk livemusik i byen til dessert. Vi var lidt bagud, både i forhold til tekst og melodi. Akustisk musik og vokal lyder dog fint uanset sprog.

• Søndag d. 5.7.

July 5, 2020 in Croatia ⋅ 🌙 29 °C

Spis, sov, bad, gå lidt rundt, læs bog - gentag tre gange.
    Det har været en varm dag i Kroatien. 32 grader, skyfrit og vindstille. Chefen var på kanten af hysteri ved 19-tiden, og kun en kold drink fik kølet hende ned. Hun var faktisk mere rød i ansigtet, af at sidde ø i skyggen, end jeg blev af at sidde i solen.
    Formiddagens gå-tur var langs kysten. Jo længere vi kom ud, smed folk mere og mere tøj. Faktisk var flere helt nøgne, og det var vist ikke pga glemsomhed.
    I dag har jeg været i vandet tre gange, og man kan næsten se, at min figur stille og rolig begynder at ligne en svømmers krop. Muskuløs og skarp.
    Til aften gik vi til byen igen, og spiste lidt pizza. Efterfølgende var vi til livemusik med to kroatiske musikere omkring 70 år. De spille på keyboard og guitar. Vi hørte både Elvis, John Denver, Creedence Cleawater Revival og Tom Jones med en stærk balkan-accent.

• Mandag d. 6.7.

July 6, 2020 in Croatia ⋅ 🌙 31 °C

Ikke meget at berette.
    Vi laver nærmest ingenting, og for en gang skyld nyder vi dette! Faktisk har vi forlænget opholdet yderligere to dage.
    Vejret omkring os er dårligt (i særdeleshed DK, har vi hørt), og derfor vil vi gerne bliver. Temperaturen har dog været til den barske side i dag. Chefen har virkelig været i krise, og har badet seks gange.
    Det eneste aktive element var vores 6 km lange formiddagstur langs den ugæstfrie klippestrand. Vandet og omgivelserne er virkelig smukke, men man kan altså ikke gå i vandet - på den slags klipper.
    Vi spiste på den “lokale” campingrestaurant.

• Tirsdag d. 7.7.

July 7, 2020 in Denmark ⋅ ☁️ 15 °C

Natten til tirsdag startede med voldsom varme i den lille vogn. Det var forfærdeligt.
    Ved midnat var det som om, at en dør blev åbnet og der blev gennemtræk. Temperaturen faldt 10 grader øjeblikkeligt. En slags alpevejr ramte Kroatien. Vinden blæste kraftigt, og folk på campingpladsen begyndte at panikke over deres fortelte og markiser. Efter 1,5 times stormvejr (og søvnløshed), måtte vi gå ud for at tage vores solsejl ned - meget irriterende.
    Kl. 02.00 kunne vi lægge os til at sove, og derfor var vi ikke rigtig morgenfriske tirsdag morgen.
    Dagstemperaturen var væsentlig lavere, 25 grader og blæst. Næsten som en almindelig dansk sommerdag. Chefen var henrykt.
    Vandretur, vask af undertøj og afslapning var dgens program.
    Vi får ikke stress!

• Onsdag d. 8.7

July 8, 2020 in Croatia ⋅ 🌙 27 °C

Sikke en “hård” dag.
    Vi gik til byen, og købte endnu et par lilla badesandaler og en lille taske. Ovenpå den anstrengelse sov vi middagslur, og spiste noget usundt. Puha....
    Chefen nåede dog at finde en rute til os, inden vi skulle have eftermiddagsdrinks og spise aftensmad.
    Stress og jag!

• Torsdag d. 9.7.

July 9, 2020 in Croatia ⋅ 🌙 29 °C

Chefen gik til yoga kl. 9.00 og jeg gik en tur i stedet.
    Dagen gåtur i middagssolen var på 7 km langs klippene og naturisterne i vandkanten. Det var virkelig varmt.
    Efter middagsluren og badeturen, var vi på cykeltur til byen Punat på den anden side af bugten. Vores cykelguider fra campingpladsen brød alle tænkelige færdselsregler, og vi fulgte selvfølgelig efter! Det var en rigtig dejlig tur, til en turistby fyldt med tyskere og yachts. Det eneste problem var, at det var midt i øl-tid. Den gjorde nas. Først da vi kom hjem og havde badet, kunne jeg få slukket tørsten. Barske løjer.
    Turen nordpå er udskudt en dag på grund af en vild regnvejrsdag i Østrig på lørdag.
    Alt er godt :)

• Fredag d. 10.7.

July 10, 2020 in Croatia ⋅ ☁️ 29 °C

Vi skal virkelig anstrenge os for at stå op i nogenlunde tid. Chefen kigge vredt på mig, når jeg begynder at røre på mig kl. 7.00. Men det er OK, for inden for en time er hun god igen.
    Gymnastik til chefen og cykletur til mig, og dermed kunne vi prale af dagens motion.
    Senere på dagen stod chefen på paddle board i nogenlunde fin stil.
    Lørdag kører vi mod Italien, efter 9 overnatninger på Krk - 9! Vi har aldrig været så lang tid på samme sted, men for pokker hvor er det et lækkert sted. Aldrig har vi lavet så lidt i så lang tid.

• Lørdag d. 11.7.

July 11, 2020 in Italy ⋅ 🌧 20 °C

Lørdag var store regnvejrsdag over det hele i alperne. Vi kørte til Italien til søen Lago di Caldonazza, som var en køretur på ca. 450 km. Ankomsten foregik i øs-pøs regnvejr, og vi blev våde - ad.
    De tunge skyer lettede dog hurtigt, og vi fik den dejligste aftensol på restauranten.
    Alle tjenerne bærer mundbind, og de er i det hele taget meget mere forsigtige i Italien. Det er der sådan set ikke noget at sige til!
    Området omkring søen er virkelig dejligt. Det glæder vi os til at opleve mere af.

• Søndag d. 12.7.

July 12, 2020 in Italy ⋅ ☁️ 24 °C

Kl. 6.00 stod vi op. Lavede kaffe, the og så solopgangen over søen. Chefen svømmede selvfølgelig.
    Vi måtte hviske i to timer, for ikke at vække vores naboer. Det er én af konsekvenserne ved at stå meget tidlig op.
    Vi vandrede ca 6 km, med nogle heftige stigninger. Chefen klynkede selvfølgelig. Det er varmt, det er stejlt, jeg er 50 år.... etc.
    Det blev til yderligere to forskellige cykelture på sammenlagt 30 km, så vi fik da lavet lidt.
    Nabosøen Levico Terme blev besøgt - ganske kort - for det var alt for mange mennesker til min smag. Både med og uden masker.
    Vi er stille og rolig ved at gå i hundenene. Når vi spiser på restaurant er vi begyndt at bestille dessert! Fuldstændig deroute.
    Under desserten så vi to søde drenge iført en Milan- og Intertrøje. Vi håbede at den slemme dreng faldt og slog sig hårdt rigtig hårdt. Men de hyggede sig rigtig fint sammen - desværre.

• Mandag d. 13.7.

July 13, 2020 in Italy ⋅ ☁️ 24 °C

Natten blev noget urolig, da et blæsevejr kom forbi. Den manglende søvn resulterede i en langsom start på dagen. Vi gik ca. 800 meter til købmanden, og fandt ud af at vi begge havde glemt mundbind. Flot... hjem igen.
    Ved middagstid fik vi taget os sammen, og kørte en tur til Trento. Vi shoppede og spiste sen frokost.
    De gamle italienske byer kan altså virkelig noget. Byen var meget charmerende.
    Dagen sluttede lige så sløvt som den var startet, og vores aftensmad bestod af pulver kartoffelmos.

• Tirsdag d. 14.7.

July 14, 2020 in Italy ⋅ ☁️ 25 °C

Vi lavede ikke andet end at cykle.
    Morgenmad og derefter ud på 101 km tur mellem bjergene. Det er virkelig langt på en mountainbike, hvis du skulle være i tvivl. 6,5 time i sadlen gør noget ved nummeren. Benene klarede det faktisk fint, og chefen er sgu imponerende.
    Det var heldigvis kun 23 grader og overskyet det meste af dagen - perfekt cykelvejr. Til gengæld var de første 50 km ret meget ned af bakke, så hjemturen var barsk. Heldigvis kunne vi stoppe ved Biki-Grill’s flere steder på cykelruten, hvor cyklister kunne tanke op.
    Da vi kom hjem var klokken 17.15, orkede jeg ikke at grille, selvom vi faktisk havde købt ind til dette.

• Onsdag d. 15.7.

July 15, 2020 in Italy ⋅ ☁️ 27 °C

Sikke en dag.
    Chefen vække mig med blide fødselsdagskys på kinden - not. Hun var dog ikke morgensur på min fødselsdag, den ros skal hun have. Flag, kaffe, morgenmad og gave inden vi begav os på 1,5 times køretur til Verona.
    Jeg er vild med Verona! Charme og historie er de første indtryk der ramte mig. Det lignede til tider kulisser.
    Vi trraskede rundt i 6 timer og så arenaen og andre historiske højdepunkter. Vejret var 27 grader og skyfrit, så chefen (og jeg) var godt mærket til sidst.
    Da den lidt hektiske tur hjem var slut, trillede vi ind på campingpladsen, og det første jeg så var to tosser på pladsen bar. De sad og nød en drink - med mundbind på! Jeg gav dem en ordentlig sviner, kaldte dem idioter og rystede forarget på hovedet. Hvor dum har man lov at være.
    Jeg kastede mig ind i vognen, for at slappe af ovenpå den lange dag, og pludselig hører jeg høje stemmer som synger fødselsdagssang for mig! Det var Martin og Betina som havde taget turen fra Lindau for at besøge os. Sikke en dejlig overraskelse.
    Det var selvfølgelig også de to der sad med mundbind på i baren - jeg var bare for træt til at opfange det :)
    Vi gik på restaurant og havde en rigtig dejlig aften.

• Torsdag d. 16.7.

July 16, 2020 in Italy ⋅ 🌧 24 °C

Vi havde og tid ved morgenmaden sammen med vores nye naboer.
    De lånte vores cykler og tog på tur langs søen. Vi kørte til en vandrerute på en bjergside, hvor vi skulle se noget skov-kunst som chefen havde læst om.
    Byen fandt vi let, og lagde frisk fra land. Humøret var fint indtil vi mødte et skilt, som fortalte at ruten var lukket. Øv altså.
    Vi kørte hjem og holdte hviledag med naboerne i stedet.
    Til aften spiste vi ved søen igen, og det var alt sammen mægtig fint, indtil en overdimensioneret dessert tog pusten fra os.
    Hyggelig dag.

• Fredag d. 17.7.

July 17, 2020 in Italy ⋅ 🌧 24 °C

Vi spiste morgenmad og sludrede med vores gæster indtil 10.00.
    Vi gik på bjergvandring, og lod gæsterne passe campingpladsen. De holdte vagt - i bogstaveligste forstand, og vi gik ud på en mindre bjergvandring. Det var egentlig meningen, at den skulle være 11 km, men endnu flere blokerede stier, forlængede turen til 16,3 km. 4 timer og 40 minutters vandring er altså en barsk omgang, og vi var mega trætte da vi kom hjem. Vores gæster var derimod friske og klar til ballade.
    Drinks og aftensmad på restaurant var alletiders. Det har været utrolig dejligt at have besøg.

• Lørdag d. 18.7

July 18, 2020 in Germany ⋅ ☁️ 21 °C

Afgang fra Italien 8.30 på en flot solbeskinnet morgen.
    Vi ville besøge et outlet i Ingolstadt for at købe vintertøj. Heldigvis lå der et hotel i forbindelse med, og vi bookede selvfølgelig et værelse.
    Det var altså luksus efter tre uger i campingvognen.
    Chefen piskede mig rundt i butikkerne, indtil jeg nærmest brækkede midt over. En slagen mand med en masse vintertøj. Operationen lykkedes men patienten døde.... næsten.

• Søndag d. 19.7.

July 19, 2020 in Germany ⋅ ☁️ 25 °C

Morgenmad på hotellet og derefter nordpå hele dagen. Turen var lang og udmattende, men heldigvis uden lastbiler.
    Vi nåede lige nøjagtig ikke færgen, og måtte vente næste to timer i Rostock. Så kunne vi handle lidt til Alberts studentergilde.
    Hjemme kl. 23.30.
    I alt fragtede vi vores grill 3.830 km rundt i europa, uden at bruge den én eneste gang.

Trip end
    July 19, 2020