• Dennis Jensen

• Trip start
    February 19, 2022

Lørdag d. 19.2.

February 19, 2022 in Spain ⋅ ☀️ 19 °C

Afrejsen lå sent, så vi skulle først være i lufthavnen kl. 14.00. Vi troede vi var kommet i god tid, så vi kunne nå at shoppe og tage den med ro. Sådan blev det ikke.
    Vi startede med at stå i kø 45 min for at tjekke ind, suk. Derefter blev det til 20 min i kø til sikkerhedstjek, suk.
    Vi skulle indregistrere os via en app, som derefter skulle give os en QRkode - en tilladelse til at rejse ind i Spanien. Det drillede lidt, og chefen fik først godkendt sin, to minutter før vi stillede os i endnu en kø til boarding. Jeg var meget tæt på panik, og var allerede på vej hjem igen!
    Flyveturen var lang og kedelig, men vi overlevede. Endelig kom vi frem til hotellet, og blev mødte af en horribel sanger, som plagede de stakkels spisende gæster. Festen stoppede dog brat, da en regnbyge kom forbi.
    Regn!?! Det har ikke regnet den sidste måned, men når vi kommer…..

• Søndag d. 20.2.

February 20, 2022 in Spain ⋅ ☀️ 20 °C

Skøn dag! Solskinnet startede lidt forsigtigt, og vi tog en morgen-gåtur for at kortlægge området for supermarkeder og restauranter. Dem kan man jo hurtig få brug for.
    Da de var lokaliseret, gik vi til Gran Canarias ørken. En spøjs og sjov oplevelse i middagssolen. 15 km blev det til, og nogle mennesker ville kalde os tossede.
    Resten af eftermiddagen gik med badning i poolen - ja, jeg deltog - og solbaning på altanen. Fire måneders regne og mørke i Danmark, kan virkelig få mig til at sætte pris på solskin til sindet.
    Til aften spiste vi på et virkelig grimt sted, med maden var fantastisk!

• Mandag d. 21.2.

February 21, 2022 in Spain ⋅ ⛅ 19 °C

Chefen ville ikke gå i dag. Hendes ben gjorde ondt, og hun havde problemer med at gå på trapper.
    Vi gik dog en tur alligevel, og det endte med 16 km på 4,5 timer. 4-5 km var på stranden, hvor langt de fleste heldigvis havde tøj på! Ind i mellem dukkede der en ældre nøgen (sandsynligvis tysk) mand op med rygsæk på!
    Vejret har været dejligt og temperaturen var omkring 22 grader.
    Efter siestaen prøvede chefen en tur i atlanterhavet, og jeg holdte vagt på stranden.
    Vi er hurtige til at generalisere, og har en hurtig konklusion klar. Spaniens turistindustri har ikke flyttet sig voldsomt de sidste 40 år. Omgivelserne er præget af slid, sjusk, plastik-lort og virkelig ucharmerende spisesteder med plastikstole og frituremad. Vi er simpelthen vokset os for fine til den slags. Vejret kan vi dog ikke klage over.
    Til aften købte vi os ind i all inclusive buffetten en enkelt aften. Det var svært at begrænse sig.

• Tirsdag d. 22.2.

February 22, 2022 in Spain ⋅ ☀️ 21 °C

Vi kom lidt sent op, og halsede lidt efter hele formiddagen.
    I dag skulle vi leje cykler, men blev lidt skuffet over udvalget. Vi gav op, og gik tilbage mod hotellet, og pludselig dukkede en bike-rent butik op 30 meter fra hotellet! To el-cykler lejede vi, og drog mod en by oppe i bjergene - selvfølgelig. El-cykling er fedt, og chefen jublede hele vejen op af stigningen.
    Da vi kom hjem havde vi cyklet 5 timer og mere end 60 km. Fantastisk tur i bjergene!
    Vejene gennem Grand Canaria er dog ikke cykelvenlige, og til tider føltes det som om vi kørte på mortorvejen. Ikke fedt!
    Vi så dog en anden side af den “usle plastik turistindustri”. Den vestlige del af området omkring Maspalomas så væsentlig bedre ud. Nyt, moderne og eksklusivt. Det var noget helt andet end det område vi bor i. Godt for Gran Ganaria!

• Onsdag d. 23.2.

February 23, 2022 in Spain ⋅ ☀️ 21 °C

Dagen blev hurtigt erklæret hviledag. Chefen havde ondt i benene, og jeg havde reddet mig en solid solskoldning efter gårdagens 5 timers cykeltur - uden solcreme.
    En lille gårtur og en kort shoppetur, var alt vi fik udført.
    Til aften gik vi 600 meter for at få elendig aftensmad, men mojito til dessert var perfekt.

• Torsdag d. 24.2

February 24, 2022 in Spain ⋅ ☀️ 22 °C

Vi var lidt sløve fra morgenstunden, men fik dog kæmpet os ned til morgenmad. Luksus-morgenmad er ikke lige så godt på femtedagen, og måske er det efterhånden den dårlige samvittighed som trykker. Kalorierne er der i hvert fald rigeligt af.
    Vi besluttede os for at tage en bus til Las Palmas. Det var let og billigt.
    Vores forberedelse var dog mangelfuld, og derfor fik vi nok ikke den optimale oplevelse af byen. Vi vandrede gennem den overraskende store by, og oplevede storby-stemning på Gran Canaria.
    Aftensmaden tog vi i nabolaget.

• Fredag d. 25.2.

February 25, 2022 in Spain ⋅ ⛅ 22 °C

Sidste dag gik med en tur til Puerto Mogán. Der skulle efter sigende være et marked som var et besøg værd (absolut falsk reklame). Vi tog den længste bustur, som sneglede sig rundt i månelandskabet, som med jævne mellemrum blev afbrudt at turistbyer.
    Puerto Mogán var smukt beliggende, og faktisk ret charmerende. Desværre var der så mange mennesker, at min tålmodighed virkelig blev sat på prøve. Det var tæt på at være rædselsfuldt. Jeg undgik med nød og næppe to familier fra Borup - inden de opdagede mig. Det var stort set kun skandinavere, englændere og tyskere.
    Resten af dagen stod den på klargøring til turen hjem, og vi spiste vores aftensmad på altanen.
    En dejlig vinterferien er ved at være slut. Vi kommer sandsynligvis ikke til Gran Canaria igen, men en uge med sommervejr, har dælme været lækkert.

• Trip end
    February 26, 2022