• Geraldine Cairoli

• Reisens start
    16. april 2022
  • Buenos Aires entdecke

18. april 2022, Argentina ⋅ ⛅ 19 °C

Nach dem mir gest hei müese feststellte, dass es nüm alli Flüg git wo mir hei welle ne, hei mir kurzerhand s Programm wieder chli a passt. Happy mit euser neue Lösig gots uf intensivi Entedeckigstour und wie scho immer uf eusne Reise entdecke mir zuefällig die beste Sache.Les mer

• Ushuaia

21. april 2022, Argentina ⋅ ☁️ 17 °C

"Die Bucht, die das Land bis zum Westen durchdringt" - das bedütet Ushuaia in dr Sproch vo de Yamanà - de Uriwohner vo däm Ort.

• Beagel Kanal und sini Tierwält

22. april 2022, Argentina ⋅ ☁️ 5 °C

Uf dr Beagel Kanal Tour fahre mir d Isla de los Pàjaros und d Isla de los Lobos ah (wo Seeleue läbä) und dr Faro les Eclaireus (wo Komoran läbä) . Mir hei sogar s grosse Glück mehreri Gruppe vo Buckelwal z gseh und zum Schluss no 3 badendi Pingus.Les mer

• La Boca - Heimat vom Fuessball

25. april 2022, Argentina ⋅ ⛅ 22 °C

In La Boca in Buenos Aires findet me näbe dr Bombonera (dr Heimat vom Fuessballclub Boca Juniors) au e Huffe farbigi Hüüser. E Übrigblibsel vo dr unabhängige Republik, wo Migrante us Genua Ändi 19. Joorhundert usgruefe händ. Hütt chame dört vil Touristekram kaufe und sich mitem Maradona föttele loh.Les mer

• Peninsula Valdés

26. april 2022, Argentina ⋅ 🌬 17 °C

Nach em Flug vo Buenos Aires uf Trelew hei mir dört euses Mietauto entgegen gno. Nach ca. 2h Fahrt hei mir s chleini Örtli Puerto Piramides uf dr Halbinsel Valdés erreicht.
    D Halbinlse isch es Naturreservat mit ere Flächi vo 3625km2. Do gniesse mir d Natur und die viele idrückliche Begegnige mit de TierLes mer

• Punta Norte

29. april 2022, Argentina ⋅ ☀️ 10 °C

Punta Norte isch e Teil vom Naturschutzgebiet Valdés.
    Do läbä s ganze Johr über Robbe und Seeleue. Zwüsche Dezember und April zieht das d Orcas zur Jagd a. D Orcas chöme bi Fluet do hi zum mit ere spezielle Jagdtechnik z strande und so Robbe jage.Les mer

• Perito-Moreno-Gletscher

3. mai 2022, Argentina ⋅ ❄️ -3 °C

Nach 18 Stund Busfahrt simmer im Gebiet vom Iis und de Gletscher acho❄️. Vo El Calafate us goots zum Perito Moreno-Gletscher, wo me vo sehr Nöchem cha betrachte. Dr Gletscher wachst bis zu 40 cm am Tag in See ihne.Les mer

• Wanderparadies El Chaltén

5. mai 2022, Argentina ⋅ ☀️ 10 °C

4 Täg simmer im chline Dörfli El Chaltén am Fuess vo de Bärge rund um e majestätische Fitz Roy. Am erschte Tag hän sich d Bärge no im Näbel versteckt und mir hän uns uf dr erschte Wanderig miesse dure Schnee und Wind kämpfe. Die schön Sicht und s guete Wätter drnoch hämmer drfür dopplet verdient.Les mer

• Cordoba

9. mai 2022, Argentina ⋅ ☀️ 19 °C

Nach dem mir s Mietauto wieder am Flughafe in El Calafate ab ge hei, gots mit em Flugi witer uf Cordoba. Die zweitgrössti Stadt vo Argentinie het viel Kunstgalerie, Jesuiteruine us em 17. Johrhundert und die ältisti Universität.
    Mir mache eus e kulinarische Tag mit eme feine Zmorge, Apero mit Fernet Cola (Fernet schmöckt wie Appezeller) und e riese Stück Rüeblichueche für d Geraldine.

• Gauchas

12. mai 2022, Argentina ⋅ ☀️ 18 °C

Uf em Wäg nach Cafayate mache mir e Zwüschehalt uf dr Sayta Ranch in Chicoana. Do wärde mir mit me kleine Zmorge begrüsst und mache denn e Rittusflug durch d Gegend. Aschliessend wärde mir mit feinem vom Grill verwöhnt. S Ässä isch sehr lecker und mir chöme nid z kurz, weder bim Ässä no bim Wy. Dr Gaucho Enrique het obe an sim Tisch alles im Blick und sorgt für Unterhaltig.
    Gsterkt gots durch s Tal Quebrada de las Conchas nach Cafayate.

• Humahuaca - Serranía de Hornocal

15. mai 2022, Argentina ⋅ ⛅ 17 °C

Serrania de Hornocal  isch e geologischi Formation, wo sich durch unterschiedlichi Farbschattierige uszeichnet. Drum nennt mes au Hügel vo de 14 Farbe.
    Mir fahre mit unserem Mietauti uf Humahuaca um vo dört via kurvigi Schotterstross zum Ussichtspunkt uf 4'350 m z'cho. Scho dr Wäg isch spektakulär und me het e tolli ussicht uf d Ande.Les mer

• Purmamarca

16. mai 2022, Argentina ⋅ ⛅ 11 °C

Im Humahuaca Tal isch s Dörfli Purmamarca unser Dehei. Märt, Lamas und rund drum umme Bärge...
    Und denn hämmer uns scho ufe Wäg gmacht and Gränze und hän nacheme lange Reisetag Bolivie erreicht.

• Salar de Uyuni 1

18. mai 2022, Bolivia ⋅ ⛅ 8 °C

Mir starte mit unserer holländisch-dütsch-schwizerische Gruppe ins Abentür Salzwüeschti. D Salar de Uyuni isch die gröschti Salzpfanne uf dr Wält. E ustrocknete, prähistorische See wo e 11'000 km² grossi Landschaft mit Salz, Felse und Kaktee hinterloh het.Les mer

• Salar de Uyuni 2

19. mai 2022, Bolivia ⋅ ⛅ 10 °C

Nach dr erste kalte Nacht im Salzhotel gots mit dr Tour witer. Mir bsueche diversi Lagune mit Flamingos, dr Stone Tree und witeri Felsformatione us Vulkanstei, wo durch dr Wind geformt worde sind. Hüd überfahre mir d 5000 M.ü.M Marke und bsueche Geysire.
    Nach em Znacht wärme mir eus im warme Pool uf und gniesse dr wunderbari Stärnehimmel inkl. Milchstross.

• Salar de Uyuni 3

20. mai 2022, Bolivia ⋅ ⛅ 6 °C

Am dritte und letste Tag stoht die langi Rückfahrt uf em Programm. Zerst besuche mir d Laguna Verde. Aschliessend halte mir nomol kurz bi dr warme Quelle, zum gse wo mir gest badet hei.
    E Mittagsstopp gits bim Rock Valley, wo mir nach em Ässe d Füess vertrampe. Die unterschiedliche Felsformatione und d Erschinig vo dem Tal sind idrücklich.Les mer

• Reisens slutt
    27. mai 2022