• Final review

November 2, 2023 in Slovenia ⋅ 🌧 14 °C

3 dni Budimpešte in 3 dni Bratislave. 2 različni mesti z 2 različnima zgodovinama. Prvo dosti večje kot drugo, vendar toliko tega, če se znaš sprostiti in uživati kar ti prinese pot.
    Kljub temu, da ste mesti deljeni z isto reko - Donava, je njun utrip čisto različen. Malo mestno jedro v Bratislavi in veličastne zgradbe v Budimpešti ju dela različno. Medtem ko si v Bratislavi hitro konec z mestnim središčem, te Budimpešta s svojo velikostjo vedno nekje preseneti.
    Oe mesti si bom zapomnil po čistoči in urejenosti, po okrasitvah, ali je to bilo sedaj za Halloween, ali le da greš na pijačo v bar, jih spremljajo vsaj lučke. Ta del je bil predvsem všeč Tamari. Ko si na gradu nad Budimpešto in vidiš vse te lučke pod sabo ima čisto svoj pogled, kot Bratislava. Vendar kdor ima rad majhnost ali podeželje, se bo v slednji počutil mnogo boljše.
    Presenetili so me domačini v Budimpešti kako dobro govorijo angleško, me pa žalostijo trenutne zgodbe okoli World press Photo, kjer so ravno odpustili direktorja zaradi slik starejših gejev.
    Medtem ko se mi je zdela Bratislava sodobnejša, mladostnejša in tako pripravljena na spremembe, ima Madžarska pred sabo še nekaj pomembnih ovir za preskočit. Mladi so vedno pripravljeni na novosti in le upam, da bodo uslišani, do takrat...Bomo pa še šli kakšno drugo mesto pogledat.