- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 149
- Wednesday, June 5, 2024 at 5:25 PM
- 🌙 22 °C
- Altitude: 16 m
BrazilPraia Comprida23°8’28” S 44°9’37” W
Ilha Grande
June 5, 2024 in Brazil ⋅ 🌙 22 °C
Po propršeném včerejšku jsme doufali, že dnes vyrazíme na nějaký výlet. Niki však ještě není úplně v pohodě a tak raději prozkoumáme okolí našeho města. Stejně má být zataženo, takže ty delší výlety můžeme nechat na později.
Dopoledne jsme začali pokrmem z Acai. Acai je bobule rostoucí na palmách, lehce připomínající borůvku. V Brazílii je extrémně populární a dělají tu z toho hlavně ledové tříště a bowls - misky s granolou a dalším ovocem. Nám to moc chutnalo a určitě to ještě někde ochutnáme.
Hned vedle města je krátký asi 2 km okruh lesem, vedoucí podél pobřeží až k starému aquaduktu. Během procházky jsme párkrát slezli z cesty a šli hlouběji do lesa ke starým ruinám, nikde jsme však nic zajímavého nenašli. Cestu lemovaly pavučiny s obřími pavouky, naštěstí jsme si všech včas všimli. Po cestě protékala řeka a tvořila poměrně velké přírodní koupaliště uprostřed lesa. Pár lidí tu sice sedělo, ale nevypadali na to, že by měli chuť se koupat. Po deštích byla voda přeci jen příliš kalná.
Zpět ve městě jsme si došli na jídlo. Chvíli to trvalo, protože první měla zavřeno, další neměla jídla, která jsme si vybrali, k dispozici, a ve třetí k nám 10 minut po posazení nikdo nepřišel.
Po jídle jsme se šli projít na druhou stranu - na severovýchod od Abraão. Prošli jsme kolem několika pláží a nakonec se posadili v jednom z barů, kde jsme si vychutnali západ slunce s koktejlem v ruce. Jako maličkost k jídlu si každý z nás objednal jeden předkrm, který byl však příliš velký a my měli co dělat, abychom to vůbec dojedli. Tím byla tedy večeře vyřešena.
Zítra vstáváme brzy ráno a jdeme na výlet, proto to už dnes zalomíme o něco dřív.Read more