• Kuala Lumpur - dag 2

23 Mac, Malaysia

Vandaag kwam Anna met ons mee, een Oostenrijkse die Lotte en Anke tijdens de kroegentocht ontmoet hebben.

Allereerst gingen we naar Merdeka Square, waar een koloniaal gebouw staat waar de Britten destijds de administratie bij hielden. Maar eerst heel spontaan langs een moskee in de buurt: Sultan Abdul Samad Jamek Mosque. Hier kregen we een gewaad te leen om ons lichaam te bedekken.

Een suoer aardige man gaf ons uitleg over de moskee en de gewoontes die erbij komen kijken.

Hierna toch wel echt naar die square gegaan. Het gebouw werd helaas gerenoveerd dus was niet toegankelijk. Ernaast was een uitkijkpunt over hoe twee rivieren hier samenkomen. Ook de moskee waar we vandaag lagen was vanaf daar te zien.

Ook zijn we even naar Central Market gegaan, een gebouw met ongeveer 350 stalletjes met souvernirs en eten. Het was leuk om te zien maar wij waren meer op zoek naar wat authentiekere dingetjes, terwijl hier wat meer moderne souvenirs te koop zijn, en ook heel erg veek sieraden.

Hierna stond de Sri Maha Mariamman Temple op de planning, maar die had net een lange middagpauze🥹 We konden wel nog de mooie buitenkant van buitenaf aanschouwen!

Toen maar even China Town in gegaan. Ik vond het persoonlijk verschrikkelijk vanwege de drukte (was al redelijk overprikkeld op dat moment vanwege de drukte van de stad), maar heb het overleefd.

Tot slot zijn we naar Little India (Indiase wijk in KL) gegaan om lekker Indiaas te eten.
    Baca lagi