• Kuala Lumpur - dag 3

24. März in Malaysia

Onze laatste dag in KL! (Stiekem blij want ben klaar met die drukte)

We begonnen met een bezoekje aan de Batu Caves, een grot met Hindu tempels erin en eromheen. Na 272 tredens omhoog kom je in de grot terecht, en naast de trap staat een reusachtig beeld van de god Marugan.

Ik had er persoonlijk iets meer van verwacht maar was alsnog leuk om bezocht te hebben. Onderweg naar beneden waren er nog een paar brutale apen die eten van touristen probeerden te jatten. Gelukkig waren ze lekker aan het eten toen wij langs ze liepen dus hadden ze niet veel interesse in ons.

Daarna namen we een grab naar de Wilayah moskee! Hier kregen we ook een gewaad en zelfs een hijab, die een lieve vrouw voor ons omdeed omdat wij niet wisten hoe. Samen met andere touristen kregen we een tour door de moskee door een lieve vrouw. We kregen uitleg over de architectuur en over de Islam zelf. Ook kregen we van een andere lieve vrouw vissenvoer waarmee we de vissen in de vijver eten konden geven.

Hierna waren we wel moe dus we hebben rustig aan geluncht voordat we naar onze laatste stop van vandaag gingen, de Thean Hou Temple! Een Chinese tempel gewijd aan de zeegodin Mazu.

Ook was het mogelijk een fortune slip te trekken. Je kiest een stukje uit de bak, en opent het laadje met hetzelfde nummer als het stokje. Mijn advies was niet heel positief, in tegenstelling tot het advies van Anke en Lotte. Daarna nog even te tempel verkend! Ook hadden ze een tuin met alle zodiac dieren.

Huerna toch maar weer terug naar het hostel om een beetje bij te komen.