• Cameron Highlands - dag 1

25 de março, Malásia ⋅ 🌩️ 23 °C

Na een vier uur lange busrit vanuit KL kwamen we aan in Cameron Highlands.

De Cameron Highlands is een hoogvlakte in het binnenland van Maleisië. Het ligt op omgeveer 1500 meter hoogte en is daarmee hrt hoogste gebied van west-Maleisië. Dat betekent ook dat het hier wat koeler is, rond de 23 graden, wat echt super fijn was voor de afwisseling! Tot nu toe was het overal wel rond de 30 graden geweest.

Ook zijn hier verschillende wandeltochten. Wij kozen voor route 6 en een deel van 10. Bij deze zouden we ook deels door de theevelden lopen.

Het begon met een stuk omhoog klimmen. Uiteindelijk kwamen we uit bij een soort uitkijkpunt. Na wat fotootjes liepen we verder. De paden werden smaller en smaller en leek het niet meer op een officieel wandelpad. Ook werd de grond een beetje klei-achtig en dus glad! Gelukkig kwamen we heelhuids weer aan bij een pad dat wat meer begaanbaar was, en na een tijdje lopen kwamen we ineens uit bij de weg.

Blijkbaar is de route aangepast en loopt die niet meer door de theevelden (of wij zijn ziek fout gelopen, maar er was maar een duidelijk pad). We liepen langs de weg naar een uitkijkpunt over de theevelden. Voor toegang moet betaald worden, dus dat kan wel de aanpassing van de route verklaren.
    Leia mais