• Dag 25 - Guesthouse Sakura (576/~1200km)

April 30, 2025 in Japan ⋅ ☁️ 20 °C

Ik vertrok wat later dan normaal omdat vandaag maar een relatief korte dag is. Binnen een half uur lopen kom ik een man tegen die aanbood wat drinken voor mij te kopen uit de vending machine. Ik krijg een fles water en een blikje sprite. Ook vraagt de man waarom ik niet gewoon verhuis en ga werken in Japan. De werkcultuur in Japan spreekt mij niet heel erg aan, maar ik vertelde hem maar dat ik erover na zou denken.

Ook kwam ik voorbij een reusachtige dam. Hier was ook een plekje om uit te rusten wat erg fijn was na het lang lopen langs een drukke weg.

Het was een korte dag die alsnog als een eeuwigheid aanvoelde (denk ook deels door de warmte), maar ineens kreeg ik een berichtje van mijn accommodatie voor vanavond. Het was erg druk, dus of ik niet naar de guesthouse wilde verplaatsen ipv in de hostel verblijven. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen.

Bij t39, de enige tempel voor vandaag maak ik nog een praatje met een Amerikaan. In Tokushima raakte zijn kuit geblesseerd dus in plaats van lopend gaat hij nu fietsend langs de tempels. Als ik weer terug richting de weg loop kom ik Shigeki weer tegen!

Nu toch echt tijd om richting de accommodatie te lopen. Onderweg zie ik nog bij een brug visvlaggen hangen (idk wat de echte naam hiervoor is). Misschien was er een soort festival of feestdag gaande. Zo veel van deze vlaggen had ik nooit eerder gezien.

Wanneer ik aankom zie ik dat ik het hele huis voor me alleen heb. Dit is echt een zieke upgrade vergeleken met de hostel waar ik oorspronkelijk zou verblijven. De host kwam langs om wat uitleg te geven. Ook liet ze de evacuatiekaart zien waar ik heen moest in het geval van een tsunami. Dit soort kaarten heb ik tot nu toe al vaak zien hangen tegen de muren van de accommodatie, maar dit was de eerste keer dat ik er echt uitleg over kreeg.

Nog even eten gehaald bij de super en op de terugweg de lucht mooi gekleurd vanwege de zonsondergang.

Het hele huis voor mijzelf was heel erg fijn, maar als door de wind alles gaat kraken is het toch een beetje creepy om er in je eentje te slapen🥹