Fukuoka - Amsterdam
6 czerwca 2025, Holandia ⋅ ☁️ 17 °C
Ik werd voor mijn wekker wakker dus had alle tijd om me klaar te maken en rustig te ontbijten. Vandaag vlieg ik naar Shanghai, en na een overstap van 2 uur vlieg ik naar Amsterdam.
Hierna met de metro naar het vliegveld, en daarna de shuttle bus naar de internationale terminal. Bij het inchecken van mijn bagage zag ik het naamplaatje van de medewerkster (大久保, Okubo). En wat was de naam van tempel 88? Okuboji. Het wordt wel anders geschreven (大窪寺 ~ 寺/ji = tempel), maar alsnog, het voelde toch als een soort van teken aan ofzo. En dan zegt ze nog iets waar ik heel blij van werd: ik kan van stoel wisselen! Bij het online inchecken waren er alleen nog maar middenstoelen beschikbaar bij de vlucht van Shangai naar Amsterdam, maar er was dus een gangpadstoel vrijgekomen. Toch wel fijn bij een vlucht van 13 uur!
Na security ging ik door de poortjes. Ik wilde kijken hoe laat het was, maar zag geen horloge om mijn pols😬 even paniek dus. Ik dacht dat ik niks meer zag liggen in de bak bij security, maar waarschijnlijk toch daar verloren. Maar terug door de poortjes ging niet meer.
Ik ga naar een medewerker die me naar een andere medewerker stuurde die mij weer naar de gate stuurde om aan het personeel daar te vragen. Ineens hoorde ik iets vallen...
Ja hoor, mijn horloge lag ineens op de grond. Het was blijven plakken aan de plastic tas waar de doos met keramiek in zit. Ik snap niet helemaal hoe, maar dit was wel de ideale afloop haha.
Bij de 2 uur durende vlucht van Fukuoka naar Amsterdam kregen we tot mijn verbazing gewoon eten! Een soort kleine bento, wel erg lekker!
Bij de tussenstop op Shanghai verliep alles gelukkig grotendeels soepel. Ik had per ongeluk een flesje pocari sweat (soort aquarius) in mijn rugzakje gelaten, maar ik kreeg het gewoon (onbewust) door security.
Bij de vlucht van Shangai naar Amsterdam kreeg ik wederom weer lekker eten. Ik vloog vandaag met China Eastern omdat dat de goedkoopste optie was. Online had ik niet zo positieve dingen gelezen over deze airline (vies eten, krappe stoel) dus ik keek er tegenop, maar het is mij eigenlijk echt super goed bevallen. Ik had lekker veel beenruimte dus was helemaal blij.
Om 18.00 landde ik op Schiphol, een half uur eerder dan gepland. Maar het vliegtuig af konden we niet. Er werden dingen in het Chinees omgeroepen maar gelukkig zat er een vrouw bij mij in de buurt die kon vertalen. Iemand was haar telefoon verloren, en de politie was gebeld. 20 minuten in de benauwde cabine voordat we eindelijk naar buiten mochten. Ik de gang stond de vrouw nog met de politie te praten. De telefoon was nog niet gevonden. Sip voor haar, maar ik ben ervandoor.
En nu ben ik thuis is het officieel voorbij🥺 Czytaj więcej

PodróżnikWat een prachtige reis!
Podróżnik
ha Bente dat eten ziet er lekker uit is dat in het vliegtuig toevallig kan ik niet in slaap komen en dacht ga maar op de telefoon kijken krijg toch nog een foto dankjewel slaap lekker knuffel oma
Podróżnik
het ziet er goed uit