• Laugavegur | dag 4

8. juli, Island ⋅ ☁️ 9 °C

Vandaag alweer de laatste dag van de trail🥹

Weer een dag van 16km, ditkeer met een steile afdaling en de laatste en ook meteen de moeilijkste rivieroversteek van de hele trail.

De steile afdaling viel uiteindelijk mee. Er lagen veel stenen en los zand die je tegenhielden zodat je niet naar beneden gleed. Ook hadden we hier uitzicht op een gletsjer in de verte. Hierna gingen we met een brug een kloof over waar een wilde rivier doorheen stroomde.

Op geveven moment kwamen we bij een een berg uit waar de zijkant bestond uit kolommen van basalt.

Het landschap veranderde nog meer. Meer groen, we zagen voor het eerst in 4 dagen weer bomen en schapen en we hoorde ook weer vogels! Hoe zuidelijker we kwamen, hoe leefbaarder het gebied.

Onderweg liepen 3 meiden van de scouting ons tegemoet, eentje met een gitaar op haar rug en op teva's.

We kwamen nog andere wandelaars tegemoet en hoorden van hen dat de rivieroversteek mee viel! Dat is een opluchting.

De rivier was breed en had meerdere stroompjes. Ook was ie dieper dan vorige rivieren, ongeveer tot en met de knie, en stroomde ie ook sneller. Maar 2 takken van de rivier waren smal en we waren dus snel weer uit het water.

Na nog een uurtje lopen kwamen we aan bij ons eindpunt. Hier aten we nog wat voordat we de bus terug naar Reykjavik pakte. Ik wilde nog een extra hike doen waar je prachtig uitzicht moet hebben over de de canyon ennde rivieren, maar hier was helaas niet meer genoeg tijd voor. Helaas moet ik dus nog een keertje terug naar IJsland, maar dit vind ik stiekem niet erg🤭