• Ring Road | dag 4

12 Temmuz, İzlanda ⋅ ☁️ 14 °C

Vík -> Amsterdam

Vandaag alweer de laatste dag. We begonnen bij Skogafoss, een van de bekendste watervallen van IJsland. Vanaf hier is het ook mogelijk om naar Thorsmork te lopen (waar onze hike eindigde). Staat voor de volgende keer op de planning!

Hierna reden we naar Seljalandsfoss, ook een bekende waterval. Hier kun je ook achter lopen, maar op het punt dat je mogelijk nat kom worden ging de vrouw voor ons ineens stilstaan waardoor we een paar seconde lang een goede laag water over ons heen kregen (was moeilijk om haar snel in te halen). Gelukkig was het niet zo koud.

500 meter verderop lag Gljufrabui, een waterval in een soort kloofje. Even in de rij gestaan maar daarna mocht ook ik de iconische foto maken op de rots (beetje onderbelicht maarja was ook veel tegenlicht).

Nu was het eigenlijk al wat laat om nog naar de geisers te gaan dus we besloten maar met een omweg richting her vliegveld te rijden. We reden langs Grindavik, het dorp dat de laatste 2-3 jaar met veel lava van uitbarstende vulkanen te maken heeft gehad. Er waren delen van het dorp afgesloten en soms zag je de zwarte gestolde lava in of langs het dorp. Toen we er weer uit reden zagen we pas echt hoeveel lava eigenlijk richting het dorp gestroomd was.

Op de luchthaven de auto ingeleverd en weer tijd om naar huis te gaan😢
    Okumaya devam et