Shitennoji
July 1, 2024 in Japan ⋅ 🌧 27 °C
Shitennoji is een van de oudste tempels van Japan en de eerste die ooit door de staat is gebouwd. Het werd in 593 gesticht en hoewel de gebouwen van de tempel door de eeuwen heen meerdere keren zijnRead more
Senkoji
July 1, 2024 in Japan ⋅ 🌧 27 °C
Onze laatste stop van vandaag was Senkoji, wat echt een top afsluiter was voor ons verblijf in Osaka. Senkoji is een unieke boeddhistische tempel die bekend staat om het tonen van zowel de hemel alsRead more
Kawaguchimeer
July 2, 2024 in Japan ⋅ ☁️ 26 °C
Na een lange en koude nacht in de nachtbus van Osaka naar Kawaguchiko huurde we een fietsje en besloten we de omgeving te verkennen door een rondje om het meer te fietsen.
We kwamen langs Oishi park.Read more
Hōtō Fudō
July 2, 2024 in Japan ⋅ ☁️ 26 °C
Hōtō is een noedelsoep en populair regionaal gerecht afkomstig uit Yamanashi, de prefectuur waar we momenteel in verblijven. We moesten het dus eventjes proberen.
Het wordt gemaakt door platteRead more
Haleluya Guesthouse
July 2, 2024 in Japan ⋅ ☁️ 22 °C
We verbleven 3 nachten in Kawaguchiko! Hier hadden we een guesthouse die we de eerste 2 nachten helemaal voor onszelf hadden. Het was echt heel cute met zicht op Mt. Fuji. We konden de fietsenRead more
Mt. Fuji
July 3, 2024 in Japan ⋅ ☁️ 20 °C
Vandaag beklommen we Mt. Fuji! We hadden vroeg de wekker om rond 6 uur bij het station te staalsoorten de bus van 06.40, en dat was maar goed ook want er waren ongeveer 7 mensen voor ons, en toen deRead more
Chureito Pagoda
July 4, 2024 in Japan ⋅ ☀️ 31 °C
Chureito Pagoda met uitzicht op de stad Fujiyoshida en de berg Fuji in de verte. Helaas was het een klein beetje bewolkt vandaag waardoor de top van mt. Fuji niet te zien was. De pagoda is onderdeelRead more
Fugaku Wind Cave
July 4, 2024 in Japan ⋅ ☀️ 30 °C
De Fugaku Wind Cave ligt aan de rand van het Aokigahara bos (heel mooi sprookjesachtig bos maar ook heel spooky omdat het bekend staat als the suicide forest). Maar het bos gingen we gelukkig nietRead more
Narusawa Ice Cave
July 4, 2024 in Japan ⋅ ☀️ 30 °C
Op 15 minuten loopafstand van Fugaku Wind Cave lag Narusawa Ice Cave. Deze was iets lastiger begaanbaar dan de vorige grot, met tunnels van 91 cm hoog waardoor je hurkend moest lopen. Deze grot werdRead more
Kitaguchi Hongu Fuji Sengen Jinja
July 4, 2024 in Japan ⋅ ☀️ 29 °C
Kitaguchi Hongu Fuji Sengen Shrine is tempel gewijd aan de godheid van Mt. Fuji. Het bevindt zich in een dicht oerbos (er zijn zelfd 4 bomen waarvan gedacht word dat ze meer dan 1000 jaar oud zijnRead more
Oshino Hakkai
July 4, 2024 in Japan ⋅ ☀️ 26 °C
Oshino Hakkai is een set van acht vijvers in Oshino. De vijvers worden gevoed door smeltwater van de hellingen van Mt. Fuji dat meer dan 80 jaar lang door poreuze lagen lava de berg af sijpelt.Read more
Hakone Jinja
July 5, 2024 in Japan ⋅ ☀️ 29 °C
Eenmaal aangekomen in Hakone na bijna 4 uur reizen bezochten we Hakone Jinja, een tempel die vooral bekend staat om de grote rode torii gate aan het water (heiwa no torii). Om hier de befaamde foto teRead more
Hakone Sightseeing Cruise
July 5, 2024 in Japan ⋅ ☀️ 31 °C
Op het Ashi meer varen ook piratenboten rond in 3 verschillende designs. Wij namen er eentje naar de andere kant van het meer om daar onze tocht naar ons hostel te vervolgen.
Het tochtje duurdeRead more
Owakudani
July 5, 2024 in Japan ⋅ ☀️ 29 °C
Owakudani is het gebied rond een krater die ontstond tijdens de laatste uitbarsting van Mount Hakone, zo'n 3000 jaar geleden. Tegenwoordig is een groot deel van het gebied een actieve vulkanische zoneRead more
Guesthouse Azito
July 5, 2024 in Japan ⋅ 🌙 25 °C
Vanacht slapen we weer in een hostel, waar we soort van onze eigen boomhut hebben. Het is er wel heel erg warm (ondanks zwakke airco) maar het is wel grappig. Hakone is verder echt super mooi, maar weRead more
Kappabashi
July 6, 2024 in Japan ⋅ ☁️ 34 °C
Vandaag konden we eindelijk beginnen met shoppen omdat we onze zooi niet meer door heel Japan hoeven te sleuren! We gingen onder andere naar Kappabashi, oftewel dé straat om kookspullen te halen. IkRead more
Sumida Aquarium
July 6, 2024 in Japan ⋅ ☁️ 28 °C
We werden het shoppen een beetje moe en besloten een aquarium te bezoeken, iets waar we het al eerder over hebben gehad. Sumida aquarium was lekker dichtbij en kreeg goede recensies.
Het begon heelRead more
Gotokuji
July 7, 2024 in Japan ⋅ ☁️ 29 °C
De Gotokuji is een boeddhistische tempel bekend om zijn associatie met de populaire maneki-neko (wenkende kat) geluksbrenger. De legende achter de tempel luidt dat tijdens de Edo-periode een kat vanRead more
Shirohige's Cream Puff Factory
July 7, 2024 in Japan ⋅ ☁️ 31 °C
Shirohige’s Cream Puff Factory is een bakkerijtje en café. De winkel is geïnspireerd op het personage Totoro uit een film van Studio Ghibli. De bakkerij is gespecialiseerd in soezen in de vorm vanRead more
teamLab Planets
July 8, 2024 in Japan ⋅ ⛅ 31 °C
teamLab Planets is een museum wat bestaat uit 4 grote kunstwerken en 2 tuinen gecreëerd door het kunstcollectief teamLab. Je loopt op blote voeten en je gaat de enorme kunstwerken heen.
Was wel leuk
Anegawa Bookstore
July 8, 2024 in Japan ⋅ ☁️ 34 °C
Er was een super schattige boekenwinkel toegewijd aan katten!! Hier hebben we even een kijken genomen en een boekje gekocht natuurlijk hihi.
Meiji Jingu
July 8, 2024 in Japan ⋅ ☁️ 35 °C
Meiji Jingu is een Shinto tempel midden in de Tokyo. Het uitgestrekte bosgebied van 70 hectare is een groot contrast met de omliggende drukke stad. Het tempel werd opgericht in 1920 ter ere van keizerRead more
Ōkubo & Shinjuku
July 8, 2024 in Japan ⋅ ⛅ 36 °C
Tot slot gingen we naar Ōkubo, de koreaanse straat, maar er was een beetje een chaotische vibe en we wisten niet waar de leuke winkeltjes waren dus we gingen terug naar Shinjuku om de laatsteRead more
Tokyo -> Amsterdam
July 9, 2024 in Japan ⋅ ☁️ 30 °C
Na wat sippe vertragingen en een omboeking kwamen na een reis van 27 uur, geteld vanaf onze aankomst bij de luchthaven in Tokyo, aan bij het station in Nijmegen, waar mam en pap ons kwamen ophalen. WeRead more