Joined December 2017 Message
 • Day19

  Onze laatste dag van de vakantie

  February 12, 2020 in Costa Rica ⋅ ⛅ 24 °C

  We worden wakker en hebben een lekker ontbijt. We doen nog even rustig aan en pakken vervolgens de auto om vanuit Puerto Viejo terug te rijden richting San Jose. Dit is een rit van ongeveer 4 uur, wat we nu inmiddels wel gewend zijn.

  We besluiten de huurauto direct terug te brengen, zodat we dit niet net voor het vliegen te hoeven doen. We nemen een Uber richting ons hotel, waar we een lunch nemen en genieten van het zwembad. Morgenmiddag vliegen we weer naar huis en we besluiten lekker niks te doen. Leonie is sinds gisteren al niet lekker (griep?),, dus het is fijn om even niets te moeten. We luieren lekker aan het zwembad en ook Leonie probeert er nog het beste van te maken. :) We maken onze laatste colones op aan het avondeten en de supermarkt en bespreken de vakantie nog even door met elkaar....

  De dag dat we vertrekken staat er een heerlijk ontbijt klaar waar we van alles kunnen pakken. We nemen nog een duik en pakken onze spullen in voor de luchthavenshuttle van het hotel. Het vliegveld is niet ver en we zijn er zo... dan is het wachten geblazen op ons vliegtuig en moeten we een overstap maken in Atlanta USA. Deze overstap valt ons erg tegen. Het duurt lang, erg lang... In het vliegtuig is er ook weer volop drinken en eten en hoeven we nergens om te klagen. Behalve dat we weinig ruimte hebben, niet kunnen slapen en Leonie ziek is. ;-)

  Uiteindelijk komen we met onze backpacks aan op schiphol en nemen de trein naar huis. Wat een heerlijke reis was dit! We kijken nu al uit naar een volgende!
  Read more

 • Explore, what other travelers do in:
 • Day18

  Puerto Viejo de Talamanca

  February 11, 2020 in Costa Rica ⋅ ⛅ 26 °C

  De eerste dag in Puerto Viejo. We hebben echt heerlijk geslapen. Het ontbijt wordt op ons terras geserveerd, wat overigens niet veel voorsteld, maar het volstaat. :-) We hebben gedurende de dag het plaatsje leren kennen en zijn verschillende strandjes afgegaan tot aan Manzanillo. Bij een strand in het bijzonder (Playa Chiquita) zijn we langer gebleven, de golven zijn hier namelijk extreem hoog (circa 3 meter). Er is een klein gedeelte waar je mag zwemmen en dat wordt goed in de gaten gehouden door de strandwacht. Een fascinerend gezicht en leuk om tegen in te springen! Ondanks dat we veel de schaduw opzoeken, hebben we het vandaag gepresteerd om op een van de laatste dagen te verbranden. Twee tomaathoofden! Tijd om uit de zon te gaan.

  We gaan richting ons hotel, doen hier een dobbelspelletje, drinken wat wijn en maken ons klaar voor het avond eten. We kiezen weer een leuke soda uit in het centrum. Ook dit was weer heerlijk. Over het eten hebben we hier gelukkig niets te klagen! :-)

  De volgende ochtend worden we wakker en de regen komt helaas met bakken uit de hemel. Voor ons uitje van vandaag komen we op ons terras een pijlgifkikker (Dendrobates auratus) tegen en al gauw volgen er nog meer kleintjes. We hebben hier nog niet veel kikkers gezien, dus leuk om dit op een van onze laatste dagen nog te tegen te komen.

  We vertrekken daarna naar het Jaguar Rescue Center. Dit is een opvangcentrum voor dieren die bijvoorbeeld zijn aangereden of als huisdier zijn gehouden. De overheid brengt hier de zieke of gewonde dieren vanuit heel Costa Rica. Ze verzorgen er vele verschillende soorten dieren met als doel om ze weer uit te zetten ergens in het wild in Costa Rica. Om deze stichting te steunen kan je ze een bezoekje brengen en deel nemen aan een tour. Dit hebben wij gedaan. Het was heel erg interessant. Elke dier heeft zo een eigen verhaal van de reden waarom het in het rescue center zit. We krijgen een goed beeld van het werk dat ze doen en kan je de vele bijzondere dieren van dichterbij bekijken. Zo hebben wij o.a. luiaarden (en baby's), apen, herten, papagaaien, wilde zwijnen, giftige en niet giftige slangen, kaaimannen en krokkedillen gezien. Gelukkig is het tijdens de tour droog gebleven!

  Na de tour zoeken we ons nieuwe verblijf. Het is een soort van pipi langkous huis opgedeeld in appartementen. Wij hebben een appartement met een grote veranda en een eigen keuken met bar. Hier houden we het wel uit op deze nog wat sombere dag. We halen wat ingedrienten om een broodje hamburger te kunnen maken en eten deze op op onze veranda, terwijl het buiten opnieuw hard is gaan regenen.

  Als het in de loop van de middag wat opklaart, maken we een kleine wandeling langs het strand. We zitten nog aardig vol van de burger vanmiddag, dus we besluiten een pizzapunt te bestellen en maken zelf een lekkere mangosmoothie in de blender. Voor de rest van de avond genieten we lekker op onze veranda. We beseffen dat dit de op een na laatste dag al is....
  Read more

  Gerrie Boom

  Wat een gaaf huisje ,bedoelde jullie dat met dat pipi langkoushuisje? . Het is idd wel heel snel gegaan de vakantie 😥wel weer zin om naar huis te gaan ? Nou nog heel veel plezier de laatste daagjes KUS en knuffel 🤗💋

  2/13/20Reply
  Leonie Abbing

  Ja dat is het pipi langkoushuisje. En nee we hebben geen zin om naar huis te gaan 😜 laat staan op de terugvlucht 😅

  2/13/20Reply
  Gerrie Boom

  Tja dat snap ik 🥺

  2/13/20Reply
   
 • Day17

  De prachtige Nauyaca Waterfalls

  February 10, 2020 in Costa Rica ⋅ ☀️ 33 °C

  Dag Corcovado! Tijd om de boot terug te nemen naar Sierpe en afscheid te nemen van Corcovado. We nemen de boot van 07.15 uur, zodat we nog wat aan de rest van onze dag hebben. We slapen in het plaatsje Dominical, dit ligt vlakbij de Nauyaca Waterfalls waar we graag door middel van een hike naar toe willen. In Dominical slapen we in een hotel van een Belgische eigenaar. Het is een prachtig hotel in de sfeer van Oostenrijk en aan alle details is gedacht. Hier hebben we lekker genoten en 's avonds voor het eerst Gamba's gegeten die veel te lekker waren!

  De volgende ochtend rijden we richting de Nauyaca Waterfall. De hike er naartoe is 4km, dus ook 4km terug. We krijgen wat flashbacks van onze vorige hike én die was echt killing, dus we houden rekening met het ergste. We hebben gehoord dat het echt de moeite waard is, dus we gaan ervoor. Dit keer met een goed gevulde rugzak met drinken en mueslirepen. Ondanks dat het veel bergopwaarts was, ging het dit keer een stuk sneller en zonder gezucht en gepuf. ;) Pfieuhw, meevaller!

  Eenmaal aangekomen zijn we helemaal bezweten, maar als we dan de waterval zien weten we het zeker: DIT is de hike meer dan waard! Het is de mooiste waterval die wij tot nu toe hebben in ons leven hebben gezien. Bijkomend geluksmomentje: we waren er bijna alleen (samen met 2 anderen). We plonsen in het water om lekker af te koelen na de wandeling. Heerlijk! We blijven daar nog een dik uurtje om te genieten van het lekkere water en het bijzondere uitzicht.

  Voordat we terugkeren is er nog een andere route die ons naar de bovenkant van de waterval begeleid. Gaaf om te zien, maar als je onderaan hebt gestaan, valt alles in het niet. :-) Vervolgens wandelen we 4km terug. Deze route is nu meer bergafwaarts, dus zeer goed te doen. Een beetje overhit komen we weer bij de startplaats. We spoelen ons af onder een douche en stappen de auto in. Tijd voor een lange, lange autorit.

  Ja, een reis van 7 uur rijden. We hebben tot nu alles gedaan wat op onze planning stond en hebben nog dagen over (hoe leuk is dat!), dus we reizen verder naar het oosten van Costa Rica, namelijk naar het plaatsje Puerto Viejo. Hier zingen we onze laatste dagen van de reis uit. De oversteek van het westen naar het oosten neemt helaas wel veel tijd in beslag, vanwege de enorme hoogtes, slingerwegen en en het niet overal makkelijk kunnen inhalen. De eerste 3 uur genieten we van de prachtige landschappen, maar daarna begint het ons toch wel een beetje te vervelen. We stoppen bij Pollolandia om een lekker kippie te eten, onze benen te strekken en om onze mobiel op te laden. Deze was namelijk uitgevallen en hadden we nog keihard nodig voor de navigatie voor de rest van de lange rit. ;)

  Ondertussen is het donker geworden na 5,5 rijden, de laatste anderhalf uur rijden moeten we dus in het donker. Heel fijn! We beginnen met het aftellen van de kilometers.....

  Dan is het moment daar! We rijden we het plaatsje Puerto Viejo binnen. We zien inderdaad al snel dat hier een hele andere vibe hangt, zoals tegen ons is verteld. Veel mensen op de fiets, er is een gezellige drukte, een marktje er er zijn ontzettend veel leuke eet- en drinktentjes!

  Nadat we (te laat) hebben in gecheckt in het hotel (receptie was al gesloten), drinken we een lekkere cocktail in een bar om de dag af te sluiten. We zijn erg benieuwd hoe dit plaatsje er morgen in daglicht uitziet.
  Read more

  Hilly Abbing

  Inderdaad prachtig

  2/11/20Reply
  Leonie Abbing

  :D

  2/11/20Reply
  Gerrie Boom

  Gaaaaaaf!!!!👍😁

  2/11/20Reply
  Leonie Abbing

  Waar blijf je nou? Even meechillen bij de waterval :p

  2/11/20Reply
   
 • Day15

  Drake Bay & Corcovado National Park

  February 8, 2020 in Costa Rica ⋅ ☀️ 32 °C

  Het is tijd om onze volgende uitstap te maken. We vertrekken van ons hotel in Uvita naar Sierpe, waar we onze auto laten staan en de boot pakken naar Drake Bay. (Het is lastig tot onmogelijk om hier met de auto te komen door het moerassige gebied). De boottocht duurt 1,5 uur en we verbazen ons hoe gaaf en mooi de tocht wel niet is. We varen eerst door een grote bochtige rivier om vervolgens de krappe mangroves in te gaan. We varen hier door de mangrove waar we met onze boot maar nét doorheen passen. Uiteindelijk komen we aan op Drake Bay, waar we opgewacht worden door de hoteleigenaar van het hotel waar we slapen. Hier verblijven we in totaal 2 nachten. We besluiten de eerste (aangebroken) dag door te brengen aan het strand en lekker te eten bij het restaurant naast ons hotel en vroeg naar bed te gaan. We worden namelijk 06.45 verwacht bij de receptie voor onze tour door Corcovado National Park!

  06.38: Leo schrikt wakker, want we hebben de wekker helemaal niet gehoord (waarschijnlijk door het geluid van de ventilator)! We haasten ons als twee gekken, want de receptie wacht op ons om ons naar het strand te begeleiden voor onze tour. Gelukkig zijn we op tijd! Op het strand krijgen we nog wat koffie en maken we kennis met onze gids. Zonder gids kom je namelijk het park niet in. Vervolgens worden we opgepikt met een boot om richting Corcovado National Park te gaan. De boottocht an sich is al vet! We varen op metershoge golven en de boot deinst heerlijk mee. We spotten nog wat dolfijnen en gaan verder naar het park.

  In het park is het een grote beestenboel. Werkelijk overal zitten prachtig gekleurde vogels, insecten, hagedissen, vele soorten apen (waaronder de spidermonkey welke we nog niet gezien hebben) en nog veel meer! Dit zijn allemaal wilde dieren en we mogen niks 'lastig vallen' of verstoren. Zo zien we ook 2 soorten vleermuizen, een uil en zelfs tapirs!! tegen. Ook komen we op het strand een volledig skelet van een walvis tegen.

  Het is tijd om met de boot terug te gaan, waar we ondertussen nog een lunch houden op een prachtig strand. De lunch is goed verzorgd en er is eten en drinken in overvloed. Er zit nog een papegaai in de boom naast ons welke naar ons zit te schreeuwen ;) Na het lunchen en gaan weer de boot op richting ons hotel. Onderweg komen we echter nog walvissen tegen welke steeds omhoog uit het water springen. Het ziet er zo gaaf uit en het is ook superleuk om een keer walvissen in het echt te zien. We proberen foto's te maken, maar door de hoge golven en dat het allemaal zo snel gaat lukt ons dat maar niet. Maar goed, toch hebben we ze gezien! ;)

  We varen verder en komen aan bij ons hotel. We nemen een lekker biertje en smirnoff en genieten na van de dag. Het was zeer geslaagd! :D
  Read more

  Gerrie Boom

  Jemig ,jullie zijn maar echte bofkonten om zulke mooie dingen mee te maken , lijkt mij in ieder geval fantastisch !. Nou genietse nog en kijk weer uit naar jullie volgende avontuur 🥰👍😎💋

  2/10/20Reply
  Dianne Sie

  Wat een geluk dat jullie op tijd wakker zijn geworden:)! Hele mooie ervaringen hebben jullie!

  2/10/20Reply
   
 • Day13

  Alles op ons gemakje in Uvita

  February 6, 2020 in Costa Rica ⋅ ☀️ 32 °C

  Vandaag was een dag waarop we in de ochtend al merkten dat we niet echt vooruit te branden waren. We hebben 'uit' geslapen tot half 7 en zelf een ontbijtje gemaakt. Alles ging in een traag tempo. ;) We hebben ons verplaatst naar een plekje in de schaduw bij het zwembad, want het was al snel erg warm. Hier hebben we lekker gezwommen, Leo heeft een boek gelezen en Dave heeft wat afleveringen gekeken van een serie. Heerlijk was dit!

  Voor de middag stond het Marino Ballena National Park op de planning. Dit is tenslotte de reden dat we naar Uvita zijn gekomen, dus dat konden we niet aan onze neus voorbij laten gaan. Een uur later dan gepland (vanwege onze luiheid) komen we bij het park aan. We betalen 8 dollar om er vervolgens na een half uur achter te komen dat je vanaf 16.00 uur gewoon kunt doorlopen. Wij waren er een half uur te vroeg. ;)

  In het Marino Ballena National Park vormt een rots- en zandformatie precies de vorm van een walvisstaart. Dat alleen ziet er al heel bijzonder uit, maar dit is ook de plek waar honderden bultrug walvissen elk jaar samenkomen. De walvisstaart ontstaat wanneer het eb is en de zee zich terugtrekt maar tijdens vloed is er bijna niets van te zien. Vanaf 15.00 uur werd het eb, dus we hebben het laatste deel van de 'walvisstaart' zien ontstaan. Helaas geen echte walvis gezien! ;) We hebben genoten van het mooie strand en zijn over het strand blijven wandelen tot de zon onderging.

  Vervolgens zijn we doorgereden naar de supermarkt om boodschappen te doen. We hebben een eigen keuken op onze kamer, dus besloten om zelf een maaltijd te bereiden. Het is nu 20.30 uur en sluiten de dag net zo af zoals we die ook zijn begonnen, lekker luierend en hangend op de kamer! :-)
  Read more

  Gerrie Boom

  Wel jammer dat jullie die walvissen niet hebben gezien ,verder wel gaaf dat je die walvisstaart toch best wel nog heel goed kunt zien hoor ! 🤗

  2/7/20Reply
  Hilly Abbing

  Heel bijzonder 👍

  2/7/20Reply
  Hilly Abbing

  De kok is ook weer bezig ,ziet er goed uit Dave

  2/7/20Reply
  3 more comments
   
 • Day12

  Twee dagen in Manuel Antonio

  February 5, 2020 in Costa Rica ⋅ ☀️ 34 °C

  Het was fijn wakker worden in hotel Mimosa. Het is lang geleden dat we zó lekker hebben geslapen! ;)

  We hebben een boeking gemaakt inclusief ontbijt. Het was een a la carte ontbijt waar je kon kiezen tussen een lokaal ontbijt of een continentaal ontbijt. Heerlijk! De rest van de ochtend hebben we optimaal genoten van ons zwembad, welke vrijwel prive was. We besloten lekker rustig aan te doen en te genieten van onze dag.

  Rond een uur of 12 moesten we helaas uitchecken en zijn we naar het strand bij Manuel Antonio geweest om de boel te verkennen. Het is een mooi strand, maar wat ons opvalt is de pusherigheid van sommige verkopers. Dit duidt op massatoerisme. ;) We zochten halverwege de dag ons nieuwe hotel op (welke helaas niet zo luxe is als de vorige, maar dat hadden we al verwacht). Wel vlogen er circa 8 papegaaien over ons hotel, wat een gaaf gezicht is dat! We genieten van de zonsondergang op het strand en eten 's avonds wat in een soda.

  De volgende dag gaat de wekker om 6 uur. Op naar National Park Manuel Antonio! We hopen veel dieren te kunnen spotten, maar het liefst toch een mooi kiekje van de luiaard! We beginnen in het park en komen direct al mooie vlinders en motten tegen. Het duurt ook niet lang voordat we de eerste apen hebben gespot. Eenmaal op het strand aangekomen zien we vele apen welke aan het stelen en schooien zijn van de mensen welke daar rondlopen of zwemmen. ;)

  Na een stukje lopen over het strand komen eindelijk ook de eerste wasbeertjes tegen! Een moeder met kind en ze zijn nogal verlegen en bang. Het kost wat moeite om ze op de foto te krijgen, maar het is gelukt!

  We lopen nog even over het strand en zien dat alle apen totaal niet schuw zijn. Ze liggen te 'chillen' op de takken vlak boven ons (als we ze willen pakken dan kan dat) en ze drinken wat uit een toeristisch kraantje. Ze liggen zelfs op het zand op de grond om wat verkoeling te zoeken. (raar met 35+ graden ;))

  Daarna zien we een aantal mensen foto's maken op een plek. We besluiten er naar toe te gaan en zien dat er hoog bovenin de boom een grote witte luiaard met baby zit. We maken wat foto's, maar zien helaas niet veel van ze omdat ze daar stil hangen en niet bewegen. De kopjes krijgen we er helaas niet op, maar toch leuk om gezien te hebben!

  We besluiten even lekker te luieren op het mooie strand op het eiland. Ons brood wordt daar nog brutaal gestolen door twee samenwerkende capucijnaapjes. Na een aantal uurtjes verkennen we het park verder en komen genoeg beesten, zoals hertjes, reptielen en kikkers tegen. Het wordt tijd om het park te verlaten. Vlak bij de uitgang van het park komen we (onverwachts) toch ineens van heel dichtbij een luiaard tegen die in beweging is. Deze kruipt naar beneden om haar baby daar te halen (welke haar moeder roept). Zo staan we ineens oog in oog met de luiaard en kunnen echt prachtige foto's maken van zowel moeder als baby. Dit is zeldzaam aangezien ze circa 17 uur slapen per dag. Zo prachtig en Leo haar dag kon niet meer stuk. ;)

  We verlaten het park en rijden naar Uvita waar we verblijven in een hotel Cabinas El Tecal. Hier zullen we 2 nachten verblijven om vanuit hier een hike te doen naar de Nauyaca Waterfall en het Marino Bellana National Park, beter bekend als het park met het het strand in de vorm van een walvisstaart.
  Read more

  Gerrie Boom

  Whahaha ik sta ook nog op de 2 eerste foto's 👍🤭😜en die foto van jou met die aap tegen je aan ,die is echt gaaf !! Lijkt me echt zo leuk om zoiets mee te maken . Nou alvast heel veel plezier in hey volgende park en kijk alvast weer uit naar hey volgende verhaal/ avontuur 👍😁😎

  2/6/20Reply
  Dianne Sie

  Hahaha, prachtige foto!

  2/9/20Reply
   
 • Day10

  Afscheid nemen van onze 4x4

  February 3, 2020 in Costa Rica ⋅ ☀️ 36 °C

  We worden weer lekker wakker in onze 4x4 rooftoptent. Tijd om voor de laatste keer de tent op te ruimen! We gaan onze 4x4 vandaag inleveren bij Nomad America in Alajuela.

  We vertrekken naar Paquera om vanaf daar de ferry te nemen naar Puntarenas. Omdat we nog geen tickets hebben, staan we extra vroeg op om deze te bemachtigen. Uiteindelijk staan we als één van de eersten in de rij. We moeten even wachten, dus dat biedt ons mooi de mogelijkheid om onze auto een beetje te fatsoeneren. Negen dagrn leven in een te kleine ruimte zorgt ervoor dat de auto eruit ziet als een ontplofte bom.

  De ferry naar Puntarenas duurt ongeveer een uur. We genieten van het uitzicht en de wind in onze haren. Even rustig wakker worden. :-) Onderweg naar Alajuela nemen we een stop bij de Tarcoles bridge. Dit is een brug waaronder tientallen krokodillen te bewonderen zijn. Check, we kunnen weer een diersoort afvinken!

  Vervolgens droppen wij onze auto en laten we ons door de taxi (door Nomad America geregeld) afzetten bij het volgende autoverhuurbedrijf. Hier staat een dikke bak klaar voor de tweede deel van ons avontuur. Dit keer een met méér power. Vol gas rijden we naar onze volgende bestemming, Queros vanwege het park Manuel Antonio. De rit duurt zo'n 2,5 uur. Al met al is het veel reizen vandaag, maar dat scheelt ons morgen weer. ;) Onderweg boeken we een hotel, hotel Misos. We hebben een 'standaard kamer' geboekt, maar treffen een bijzonder mooie en luxe kamer aangrenzend aan het zwembad. We hebben airco, shampoos, zachte handdoeken, een groot bed én warm water. In een woord: ZALIG!

  Daarna belanden we bij een restaurant schuin tegenover ons hotel. Hier hebben we heerlijk gegeten onder het genot van een biertje en een wijntje. Ons geluk kan niet op vandaag!

  Nu gaan we lekker ontspannen op onze kamer in een veel te fijn bed en plannen maken voor de komende twee dagen. :-)
  Read more

  Gerrie Boom

  😁😁😁👍👍😎enjoy!!!💋

  2/5/20Reply
   
 • Day9

  Hike in Reserva Natural Cabo Blanco

  February 2, 2020 in Costa Rica ⋅ ☀️ 32 °C

  We werden, zoals verwacht, gewekt door de brulapen. Het was bloedheet vannacht. We springen daarom gauw onder de koude douche en maken ons klaar voor de dag! In de nacht zijn er een aantal kokosnoten gevallen, dus deze probeert Dave soldaat te maken. Zijn kunsten met een machete laten nog wat te wensen over, maar uiteindelijk lukt het. ;)

  Vandaag gaan we naar Cabo Blanco Natural Reserve om een hike te maken. We haddden vanochtend niet gedacht dat deze dag zo zwaar ging worden. We krijgen de keuze voor 1, 2, of een 5 kilometer route. Wij kiezen voor de laatste, omdat deze eindigt bij een strand waar je alleen via dit reservaat kan komen. De wandeling begint 'easy', maar begint al gauw 'hard' te worden zoals aangegeven. Het is klimmen, op en af. Na veel zweten, en een lange tocht komen we aan bij het strandje. Het is een prachtig strand met lichtblauw water (zo blauw hebben we het hier nog niet eerder gezien) en veel dieren. Ook hier lopen weer apen en zijn we veel lepelaars naar voedsel duiken in de oceaan.

  We komen behoorlijk bezweet en vermoeid aan en zijn dan ook behoorlijk opgelucht toen we daar een douche zagen staan. Hier hebben we dan ook uitgebreid gebruik van gemaakt.

  Na een tijd aan het strand doorgebracht te hebben is het weer tijd om de volle 5km door de jungle terug te lopen. We kijken er een beetje tegenop, maar het is ons gelukt! Onderweg zijn we ook nog allerlei beesten tegengekomen, van spinnen, vlinders tot uit de kluiten gegroeide cavia's. Althans, daar leken ze op :)

  Bij de auto aangekomen zijn we naar een strandje gereden en hebben daar de laatste uurtjes voor het avondeten geluierd. We hebben echt verschrikkelijk veel honger en besluiten naar dezelfde Soda te gaan als een dag geleden. Het eten daar was toen voortreffelijk. Leo besteld een 'bordje' nacho's met kip (echt bruut veel was het) en Dave gaat voor de BBQ pork Rib. We hebben weer heerlijk gegeten!

  Tijd om door te rijden naar onze volgende slaapplek in Pochote, welke dichterbij de veerboot ligt welke wij morgen nodig hebben.

  We komen al aan in het donker, maar zijn al gewend aan het opzetten van de tent dat dit zelfs in het donker in 10 min gelukt is. We hebben de kampeerplek gekregen van twee Amerikanen. Zij hadden al betaald voor de nacht, maar gingen eerder vertrekken. Dit aanbod slaan we natuurlijk niet af. Scheelt toch weer 16 dollar. ;)

  We chillen nog even wat bij onze tent en beseffen dat dit de laatste keer is dat wij hierin slapen. Het was een mooie tijd in de 4x4 met rooftent met onvergetelijke herinneringen, maar tegelijkertijd zijn we ook blij dat we vanaf morgen weer lekker in hotelletjes en hostels mogen slapen en niet meer hoeven te leven uit onze auto! :D
  Read more

  Danny de Vries

  Wat is deze creepy boy dan

  2/3/20Reply
  Gerrie Boom

  Wow dus dat was een heavy day !!!whahaha . Het wildwest avontuur zit er dus bijna op 🥺,nu lekker luxe vakantie gaan houden 👍😁 Heb je wel je "bordje" leeggegeten leonie? Hihihi . Nou ben benieuwd hoe het jullie verder gaat . Veel liefs en nog heel veel plezier . Dikke knuffel van mama

  2/3/20Reply
  Leonie Abbing

  Dankjewel!! Haha, nee. Dat is me niet gelukt, gelukkig helpt Dave me altijd wel. 😉

  2/3/20Reply
  Joeye Westholter

  Wat een berg eten haha

  2/5/20Reply
   
 • Day8

  Het relaxte dorpje Montezuma

  February 1, 2020 in Costa Rica ⋅ ☀️ 31 °C

  Vandaag zetten we onze reis voort naar Montezuma. Montezuma ligt op het zuidelijke puntje van Nicoya en is een van de meest relaxte badplaatsjes met eindeloze stranden, die we niet willen missen. Voordat we naar Montezuma rijden, maken we een korte tussenstop bij 'the secret beach' oftewel Playa Cuevas, wederom een pareltje. Hier nemen we een plons en dave gaat een beetje snorkelen. Na een uur rijden we verder, de rit naar Montezuma is voor de verandering een keer niet zo lang. ;)

  We starten met een korte wandeling/ avontuurlijke klim naar de Montezuma waterfall. Gelukkig is er een mogelijkheid om te zwemmen bij de waterval, want we hebben het behoorlijk warm gekregen. :-) We nemen een lekkere plons in het water en Dave maakt een sprong van een paar meter hoog. Verder kijken we verbazingwekkend hoe een paar locals daar aan het chillen zijn en de meest bizarre 'stunts' doen. Een local klimt bijvoorbeeld in no time helemaal naar boven, echt bizar! Na een tijdje ontspannen bij de waterval rijden we langs de grootste vijgenboom van Costa Rica onderweg naar een Soda in het dorpje. Hier hebben we echt ontzettend lekker gegeten en wat ziet het gezellig uit allemaal! Nadat ons buikje is gevuld, kan Dave het ook hier niet laten om een gokje te wagen op een gokkast. Vervolgens belanden we onder de palmbomen op een van de stranden.

  Aan het einde van de middag zoeken we onze slaapplaats op voor deze dag, Camping Fernandes Morales. Net buiten Montezuma. Een mooie plek wederom aan het strand, waar de kokosnoten om je heen naar beneden vallen (dus oppassen geblazen) en omsingeld met allerlei dieren. Gaaf! We nemen een douche en rijden met de auto weer richting het dorp om wat te drinken en te eten. In het donker komen we terug bij onze campleerplek. Er is verlichting, dus de tent opzetten is zo gedaan. Inmiddels zijn we er ook behoorlijk handig in geworden. ;) We treffen bij de restrooms vele kikkers en heremietkreeften (van die heule grote) aan. De apen slapen waarschijnlijk, want die horen we even niet. We genieten van de rust, zo lang het kan, want ongetwijfeld maken de brulapen ons morgenochtend weer wakker! ;)
  Read more

  Hilly Abbing

  Schitterend

  2/2/20Reply
  Hilly Abbing

  Dit is ook wel een droomvakantie 🤩

  2/2/20Reply
   
 • Day7

  Even bijkomen en luieren aan het strand

  January 31, 2020 in Costa Rica ⋅ ☀️ 30 °C

  We hebben besloten om een dagje rustig aan te doen. Om half 7 worden we wakker en de zon schijnt alweer volop. Gelukkig staan we lekker onder de bomen in de schaduw.

  We besluiten om wat ontbijt te gaan halen bij de lokale supermarkt. Daar halen we gelijk eten voor vanavond (lekker gehakt en broodjes om zelf broodjes hamburger te maken) en genoeg water voor de dag.

  Wanneer we terugkomen besluiten we eerst de ochtend lekker voor onze tent bij het strand te luieren en te ontspannen. Rond een uur of 12 gaan we een stuk wandelen. Tijdens het wandelen merken we weer eens hoeveel natuur en dieren Cista Rica wel niet heeft. Zo komen we weer een boel brulapen tegen en dit keer ook een bedreigde diersoort welke ze hier niet zo vaak zien: de witschouderkapucijnaap. Vol trots maken we enkele foto's en zetten we onze wandeling voort.

  We stoppen onderweg bij wat strandjes en genieten daar van een ijsje en wat te drinken. Tijd om weer naar ons 'eigen stekkie' te gaan. We genieten hier nog wat van het uitzicht, relaxen in de hangmat en beginnen aan ons avondeten.

  In de avond twijfelen we nog of we naar een leuk loungeclubje moeten gaan (Banana Beach Bar). We hebben ons laten vertellen dat dit een gezellige loungeclub is waar je wat kan drinken en er een relaxte vibe hangt. We zijn echter al behoorlijk moe en besluiten een potje te gaan dobbelen alvorens we naar bed gaan. Morgen moeten we er tenslotte alweer vroeg uit op weg naar Montezuma. ;)
  Read more

  Gerrie Boom

  Zitten jullie daar op een soort camping? Ziet er in ieder geval heeel erg mooi uit 🤗👍

  2/1/20Reply
  Hilly Abbing

  Echt lekker luieren

  2/2/20Reply
  Hilly Abbing

  Kok aan boord 🍔🍔

  2/2/20Reply
  Leonie Abbing

  Hahahahaha 😂

  2/2/20Reply
   

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android