• Picton - Dag 2

December 13 in New Zealand ⋅ ☀️ 26 °C

Helaas zit het in Picton niet zo in elkaar als in de Alpen oid. Weinig wandelpaden, de enige was eigenlijk die ik gisteren deed. Daarnaast komt natuurlijk ook het campervan avontuur dichterbij, dus 1+1 kwam snel tot de conclusie dat het het perfecte moment was om een autootje te huren. Een prachtig excuus vond ik zelf.

Na snel opgezocht te hebben welke verhuurbedrijfje het goedkoopst is (vrijwel alles gebeurt hier met de auto, dus er waren er genoeg, en best goedkoop), kwam ik bij een Nieuw Zeelandse tokkie familie terecht. Super aardig, ondanks de grote middelvinger tattoo die de vrouw om de arm had, met in dikgedrukte letters "FUCK" eronder getatoeëerd. Toen ik er naar vroeg, legde ze vrij simpel uit dat het haar favoriete gebaar en favoriete woord is. Nog een 1+1'tje.

Van de houten plank met autosleutels hingen er vrij veel aan de linkerkant, de "Dirty" kolom. Na even staren pakte ze er een van de rechter "Clean" kolom, en kreeg ik een Toyota Corolla tot m'n beschikking.

Het links rijden zelf was niet zo moeilijk, dat voelt inmiddels wel als normaal na Sydney. Het wennen was alleen dat alles in de auto gespiegeld is. Richtingaanwijzer zit niet meer links, maar rechts; daar zit nu de ruitenwisser. Richtingaanwijzer naar beneden is niet meer richting naar links, maar naar rechts. Ook de versnellingspook zit niet meer rechts, maar links.

Dus mijn gemiddelde afslag ging een beetje zoals dit... Eerst ruitenwisser aan, snel weer uit, dan richtingaanwijzer naar links, oh nee, toch naar rechts, m'n rechterhand keihard tegen de autodeur aanslaan, snel rechterhand terug op het stuur, linkerhand op de pook, afslaan, ruitenwisser weer aan, weer uit, en eindelijk de richtingaanwijzer uit. Duurt even, maar dan kom je ook ergens.

Namelijk, de Queen Charlotte track. Een wandeling die in totaal vier dagen duurt, maar ik heb gewoon een stuk op en neer gewandeld. Wederom fantastische uitzichten! Na nog naar een ander uitzichtpunt gereden te hebben, kwam ik weer terug in m'n favoriete verzorgingstehuis.