Vandaag was het regen, regen, en nog eens regen. Vanaf sochtends vroeg kwam het al met pijpestelen de lucht uit vallen, en dat ging voorlopig ook niet stoppen. Daarom ben ik maar de bus ingestapt, kijken waar ik uit zou komen. Leuk, maar het liefst zat ik natuurlijk ergens in de zon in de bergen te wandelen.
De eerste stop was in Moana, een dorpje aan Lake Brunner. Een wat vlakker landschap met veel landbouw land. Na een lunch en een grappig gesprekje met twee oudere Nieuw-Zeelanders die aan het strooien waren met plekken die ik zeker wel moet zien terwijl ik hier ben, heb ik een klein wandelingetje gemaakt door een regenwoud achtig aan het meer.
Niet veel later reed ik door Greymouth, een dorp van een wat groter formaat, wat direct te zien is aan de talloze tankstations en garages. Na wat boodschappen te hebben gedaan, reed ik nog een stukje door naar Punakaiki, waar ik vannacht op een vrije kampeerplek sta (het enige verschil met de camping van gisteren was eigenlijk alleen dat er geen hokje is met een gat in de grond (lees: wc)). Omdat ik er optijd was kon ik nog mooi een plekje bemachtigen, want waar ik voor 18:00 de enige was, stond het om 19:00 vol.
De kampeerplek ligt direct aan een heel lang, donkerkleurig strand. Na heel veel gekloot met m'n gastoestelletje kon ik uiteindelijk ook nog genieten van een warme pasta maaltijd 😊
Savonds begon het weer nog iets op te klaren, dus laten we hopen dat dat doorzet!Read more
TravelerWoh, wat prachtig, bram. Wat een mystieke wereld. Echt gaaf.
Traveler
Mooie foto!