• Itamar Manor

Camino de Santiago

39-dniowa przygoda według Itamar Czytaj więcej
  • כיף לכתוב נקודות למחשבה במהלך היום

17 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 11 °C

במהלך היום כשעולה לי מחשבה שמעניינת אותי, אני כותב אותה בכמה מילים בטלפון כדי שאזכור אותה להמשך היום. כך מוחי לא מוטרד מהניסיון לזכור את המחשבה הזו, ויש לי פנאי לרחף למחשבות חדשות.
    וגם, זה מאפשר לי בהמשך היום לגבש את המחשבה טוב יותר — להבין אם היא מועילה בכלל ואם כן אז לכתוב אותה, ואם לא אז להיפטר ממנה. זה כיף

• לא וינה, ויאנה

17 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 11 °C

בהליכה היום עברנו בעיירה בשם ואינה. השם שלה בהתחלה הצחיק אותי כי השם מזכיר את וינה באוסטריה, אך הכניסה והסביבה בכללי מרגישות כאילו זו גרסה מצ׳וקמקת שלה. כמובן, זהו רושם ראשוני מוטעה ואפילו פוגעני.
    הכנסייה שם הייתה מאוד מרשימה. למרות שהיא הייתה בשיפוצים, עדיין היה אפשר להיכנס וליהנות ממנה (ואף לקבל חותמת).
    שם חשבתי על ישוע שנצלב והעניין (והאובססיה) סביבו. לו היית מאמין שיש אדם מושלם, לא היית אובססיבי לגביו?
    ואם הוא לקח על עצמו לסבול בגלל חטאיך ועוונותיך שלך, אז בכלל מגיע לו הרבה תשומת לב, ואולי אפילו זו הייתה חובתך להזכיר אותו בכל הזדמנות ולהודות לו השכם וערב.
    וכמובן, לצד המסרים הקשים על הסבל והעינויים של ישוע בגלל האנושות, המסרים של האם מריה ובנה הם מאוד נעימים ותמימים. אני בטוח שזה מעורר אצל מאמינים רבים איזושהי ערגה לחום ולטוהר.

• סתם דלת פתוחה

17 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 12 °C

מדהים כמה אפשר להפיק ממקום עם סקרנות ומעט חוצפה.
    הדלת למבנה הזה הייתה פתוחה, ולא היה לי מושג מה יש שם. אז נכנסתי פנימה.
    התברר שיש חצר ענקית בלב העיר עם עמודים גדולים. אמנם לא מראה נדיר במחוזותינו, אבל עדיין מדליק להיכנס סתם ככה

• דיקציה

17 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 13 °C

נזכרתי שאתמול בערב דיברנו על המילה בספרדית לתפוח, שזו המילה הראשונה שאפליקציות דולינגו מלמדת — מנסנס.
    לפי רוברט מברצלונה, הדרך הנכונה להגות את הסמ״ך הראשונה באופן שבעברית תיחשב לבעיית דיקציה. קלינאות תקשורת בכל מקום נראית אחרת! Czytaj więcej

• יתרון לטרק בספרד

17 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 13 °C

יש כאן שעות אור מרובות. ייתכן שכבר ציינתי את זה. השמש חזקה לכל אורך שעות הצהריים, ולמעשה השקיעה היא רק לאחר 20:00. זה מאוד נוח כי זה מאפשר גמישות בשעות ההליכה, אין לחץ להספיק לפני שעה מסוימת, וגם זה מקל מאוד על ייבוש הכביסה! Czytaj więcej

• Coincidence?

17 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 15 °C

במהלך ההליכה אני תוהה, האם זה מקרי שצבעי הקמינו כחול-צהוב, הם אותם הצבעים של האיחוד האירופי?
    אם לא, מעניין מה הגיע קודם — סביר להניח שצבעי הקמינו, כי המסלול בן מאות שנים, אבל מצד שני ייתכן שאופן הסימון המודרני הגיע לאחר הקמת האיחוד.
    ואם זה לא מקרי, ייתכן שזה נעשה כמעשה של מיתוג על ידי האיחוד? (חכם) ואולי בכלל רק סימונים שמומנו על-ידי האיחוד נצבעו בצבעים אלה?
    בין אם זה מקרי ובין אם לא, מעניין אם זה מעלה את קרנו של האיחוד בקרב הצליינים ותושבי האזור.
    אגב, מחשבה נוספת בעניין האיחוד — בעקבות הברקזיט, נדמה לי שאין חברה באיחוד שאומתה מדברת אנגלית. כלומר בתוך האיחוד עצמו אין שום סיבה ללמוד אנגלית, אלא רק לענייני חוץ ולתיירות. זה מעניין על רקע העובדה ששפות כמו ספרדית או צרפתית יכולות להיחשב לבינלאומיות, בניגוד לעברית למשל

• פתאום מוזר לשוחח בעברית

17 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 16 °C

יצא שנתנאל מהצבא היה זמין ודיברנו כמה דקות בשיחה קולית בוואטסאפ. פתאום הבנתי שבעצם לא ניהלתי שיחה בשפה העברית מאז יום ראשון שעבר! הרגשתי משהו מוזר אצלי, אני חושב שהדיבור קצת חרק. מאידך אני בהחלט מרגיש שהאנגלית שלי מתחדדת ואני משתמש בביטויים בדיוק יחסי.
    כנראה אלה ההשלכות של חלומו הרוטב של כל ישראלי בחו״ל — לא לפגוש ישראלים אחרים

• שיער

17 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 17 °C

כעת אני מרגיש יותר את השיער כי הוא ארוך יותר, לכן כנראה במהלך הטיול אני חושב עליו מדי פעם.
    מה שעובר לי בראש הוא שבעצם כשאני מדמיין את עצמי בראש, אני חושב על עצמי עם השיער הזה. מבחינתי, זה מי שאני, אפילו באופן לא מודע.
    בצבא בכלל לא הכירו אותי במראה הזה, שזה די מדהים כי הייתי במסגרת הזו שנים רבות.
    בשורה התחתונה, אני אסיר תודה על החופש הזה, ושאני כבר לא בצבא וצריך להיות מסופר!

• לראשונה, אישן במיטה למטה

17 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 19 °C

תמיד יש פעם ראשונה. במיטה מעליי אין נפש חיה, בכלל חגיגה. נראה שהוא פיזר את רוב האנשים כשיישנו לבד במיטה ללא שותף מלמעלה, שזה יפה כי במקומות אחרים צופפו אותנו למרות שהיה אפשר לרווח עם חדרים נוספים.

• הבילויים בלוגרוניו חיזקוני

17 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 20 °C

השהות היו בלגרוניו הייתה מוצלחת מאוד. הגעתי בשעה 13:00 לעיר, שעה נהדרת לכל הדעות, והרגשתי שאולי כדאי לקחת יום מנוחה. זו עיר גדולה ותוססת, שמגיעים אליה לאחר שבוע של הליכה, כך שזה טבעי. יצרתי קשר עם אליסה כדי לבדוק איפה הם לנים, ובזמן שבדקתי פגשתי זוג ניו-זילנדים עם בתם שסיפרו שמחר היא צריכה לטוס מבילבאו בשביל עבודה חדשה והם מתלווים אליה ויקיימו יום מנוחה שם. הרעיון די הדליק אותי, כדי לנצל את יום המנוחה באופן מיטבי.
    אז הגעתי לאלברגה הנעים שבו התמקמו מלאני ואליסה, ופגשנו שם אמריקאית חדשה Devi בת 21. התקלחתי, כיבסתי ותליתי בגדיי ויצאנו להסתובב. ביקרנו בכנסיות ופגשנו שם את אנדי הגרמני-הולנדי שבחר ללון במלון הפעם. ישבנו ושתינו סנגריה ובמקרה לגמרי היו שם גם ג׳ון ובראד האמריקאים שסעדתי עמם שלשום, והצטרף גם האמריקאי המבוגר דאנה שלן איתנו שלשום באלברגה האינטימי.
    משם הסתובבנו בעיר, ובאופן לא מפתיע ובמעט אי-חשק מסוים אני הובלתי את השיירה בת שבע הנפשות. ביקרנו כאן בפארקים בעיר ולצד הנהר כאן, ומאוד יפה. אחרי הגלידה הראשונה בקמינו הלכנו לחנות מטיילים ושם אליסה הצטיידה במקלות חדשים ואני בקליפס על חשבון הבית (אצטרך לנסות לתקן אותו!). מיהרנו לאלברגה כי תיאמנו לבקר בכנסייה שנפתחה רק בשעה הזו, ושם כבר פגשנו הרכב רחב יותר של אנשים, למשל את רוברט הקטלאני ו-Shaw המלזי-לונדוני שאכלתי איתו אחרי היום הראשון של ההליכה.
    אכלנו טאפאס ברחוב הידוע בהם בעיר, ותיאמנו עם ג׳ון וגם עם גראנט ומריסה שיצטרפו. בסוף התפצלנו ואני הייתי איתם בעוד ששאר החבורה האוסטרלית והגרמנית הלכו למסעדה אחרת (שם היו אפשרויות טבעוניות רבות יותר).
    במהלך הישיבה שם היה ממש כיף, ואחרי שסיפרתי להם שאני מתכוון ללמוד משפטים וכלכלה, גראנט התלהב והתחיל לספר לי על כל מיני כלכלנים ובעיקר על האסכולה האוסטרית. מתברר שהחבורה שם מתנגדת ממש להתערבות הממשלה כי היא יוצרת תלות של האזרחים בה לטובת תעסוקה, כשיש פחות התערבות אז יש יותר חופש להגשמה עצמית וכו׳. יותר מזה, ג׳ון עבד תחת אחד מהאחים קוך הידועים בארה״ב בגישתם הליברטריאנית ותרומות מסיביות לפוליטיקאים ימניים. הם הביעו תחזית קודרת שהשוק עלול ליפול בגלל משבר חובות עצום, וגראנט סיפר לי שהוא מושקע במתכות יקרות וגם מוציא את הפנסיה שלו משוק המניות ומשקיע בנדל״ן. סיפרתי לו שגם אני מושקע במתכות, ואפילו התכתבתי עם סבי על הגעת הזהב לשיא של כל הזמנים (ג׳ון המליץ למכור וגראנט המליץ שלא). בקיצור מדובר בעולם ומלואו, וכנראה באמת אפיק מלימודי כלכלה דווקא משום שאין לי נטייה חזקה בעמדותיי הכלכליות. ייאמר לזכותם שהם אנשים שאכן עבדו קשה כל חייהם (גראנט היה רופא שיניים ומריסה הייתה העוזרת שלו, בדיוק פרשו לגמלאות ולקראת הפנסיה החל להתעניין בכלכלה בשנים האחרונות).
    מה שהיה אפילו יותר מעניין, הוא שגראנט ומריסה אימצו את שלושת ילדיהם מינקותם (בת 27 ותאומים בני 25). כנראה זה עבד להם ממש טוב, הם סיפרו שכל הילדים מאוד גאים בהיותם מאומצים והם בקשר טוב ביניהם. הבכורה הביאה עם בן זוגה ארבעה(!) ילדים הביתה במסגרת של אומנה לקראת אימוץ. כל הארבעה (ילדה ושלישייה של שתי בנות ובן) הם אחים, שההורים לא יכלו לגדל אותם, ולולא הם אימצו אותם הרשויות הזהירו שיצטרכו להפריד ביניהם בגידולם. רק באוגוסט החלה הצטרפותם למשפחה, ותהליך האימוץ יושלם רק בקרוב, אבל נשמע שהם אוהבים מאוד את המשפחה ונטמעו. ביום שישי שעבר היה איזשהו אירוע ספורט באוניברסיטה שכל האחים והילדים נפגשו ביחד (הראו לי תמונה), פשוט כי הם אוהבים להיות יחד. כל הסיפור היה מעורר השתאות עבורי, אני עדיין מעכל את זה. כמובן, סיפרתי להם שחשבתי על אימוץ בעצמי כהורה לעתיד.
    בסיום הערב בדרך חזרה לאלברגה פגשתי את יעקב הגרמני (החבורה הקבועה כבר התפזרה לישון — מי שביליתי עמם נשארים כאן ליום מנוחה). הוא הזמין אותי להצטרף אליהם ואכן פגשתי שם את גייבריאל וג׳ימי האמריקאים, היה כיף לראותם. השגתי גם את מספרי הטלפון שלהם, וזה היה טוב לשמירה על קשר בעתיד.
    בסיום הערב הצלחתי לעשות קניות במרכול מעט לפני הסגירה למרות השפעת האלכוהול, ואני מרגיש שאני דווקא רוצה להמשיך את ההליכה מחר. הערב הזה טען בי כוחות מחודשים — ג׳ון אמר שזו עיר חוויתית והוא צדק. אבקר במוזיאון גוגנהיים בבילבאו בתקווה אחרי ההגעה בעוד כמה ימים לבורגוס.

• מציעים לי קפה, לא אקח?

18 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 5 °C

הבוקר יצאתי מהאלברגה והלכתי אל המסלול (האלברגה מרוחק מעט מהקמינו עצמו).
    בחרתי לצעוד על תוואי הנהר וביקשתי מעובר אורח שהחלפתי איתו כמה מילים שיצלם אותי.
    המשכתי בדרכי והגעתי לכנסייה, ראיתי שאותו האדם בדיוק נכנס אליה ונכנסתי גם. מתברר שהיא בדיוק נפתחה וקיוויתי שאולי הוא יוכל לספק חותמת עבורה.
    כשנכנסתי לכנסייה צילמתי מבפנים והיא הייתה יפה, וכשהוא נקרה בדרכי פתאום הוא הציע לי קפה, אז כמובן הסכמתי למרות שאני לא שותה באופן קבוע.
    כך יצא שגם הרווחתי ביקור בכנסייה, גם שתיתי קפה וגם פגשתי חבר׳ה שהכרתי באלברגה של הכנסייה! זה כל-כך כיף ש טיול מהסוג הזה אפשר לבקש מספר טלפון ללא היסוס, וכך עשיתי.
    אתמול אליסה יצרה קבוצת וואטסאפ לחבורה, וביקשתי שתהפוך אותי למנהל כדי שאוסיף אנשים נוספים שיהיה לי מספר הטלפון שלהם. בערב היא הסירה אותי מעמדת מנהל בשל לחץ חברתי של החבר׳ה האחרים, לטענתם הוספתי אנשים שהם לט הכירו. לא נעים אך בתכלס גם לא נורא

• עיר סואנת בבוקר

18 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 5 °C

כנראה לאחר סיום חופשת פסחא/אביב, ההמולה הרגילה חזרה. יש כמה קילומטרים של הליכה בתוך העיר לפני עזיבתה, והצעידה בה בבוקר הייתה בהחלט מדרבנת עבורי. ראיתי הורים מלווים את ילדיהם לבית הספר, חלקם עם תיקים על גלגלים וזה עורר בי נוסטלגיה.
    בניגוד לישראל, כאן העיר בהחלט שוקקת, אך לא פקוקה או עמוסה מדי, וזה שינוי מרענן.

• פארק ירוחם ספרדי

18 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 6 °C

ביציאה מלוגרוניו יש אגם ומסביבו פארק נעים מאוד לביקור. הקמינו עובר בפארק ושם בחרתי לאכול ארוחת בוקר שקניתי בלילה לפני.
    הוא הזכיר לי את פארק ירוחם, רק שכאן הוא כמובן ירוק יותר ומעט יותר מסוגנן, כיאה לאירופה.
    בארוחת הבוקר התיישב לידי בחור יפני בשם שין מאוסקה בן 27 שבעצם נראה בן 20. הוא פצח בשיחה נחמדה, הוא היה מורה למקבילה לפסיכומטרי אצלם אך עזב וכעת יטייל בעולם, אך הוא קצת היה נלהב מדי בשבילי והתקרב מעט אז קצת התרחקתי. מעניין אם זה סתם הבדל תרבותי או משהו מעבר

• חינוך זה הכי חשוב

18 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 10 °C

בהמשך לשיחה הכלכלית שקיימתי אתמול עם גראנט, מריסה וג׳ון, חשבתי על זה קצת, ולדעתי חינוך זה הכי חשוב לא רק כי הוא יכול לפתח סובלנות, אלא כי הוא יכול לאפשר מוביליות חברתית-כלכלית. מהרגע שניתנה לכולם הזדמנות שווה, שבאה לידי ביטוי בעיקר בחינוך אך כנראה גם בתחבורה או בתזונה, אני יכול להבין את הגישה הקפיטליסטית שלכל אחד יינתן החופש ומי שיעבוד קשה יצליח. אך ללא התנאי של שוויון הזדמנויות, בעצם ה״משחק״ הזה אינו הוגן בכלל. Czytaj więcej

• נווארטה הכי יפה עד כה

18 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 12 °C

בהליכה היום עברנו בעיירה בשם נווארטה. היא הייתה מקסימה. כבר מרחוק כמה קילומטרים לפני הגעתה היא בלטה בנוף אל מול הכפרים האחרים שעברנו בהם עד כה.
    הכנסייה שלה הייתה מרשימה מאוד, כמובטח ע״י דאנה האמריקאי, ובאופן כללי הכפר גם עשה רושם שהוא אכן ״חי״, כמובן במידה. ביציאה ממנה נתקלתי ברוכבי אופניים שבירכו לשלום לעוברי אורח בלבביות, כולם כנראה תושבי המקום. זה היה פשוט ויפה

• Wine country

18 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 13 °C

הובטח לנו שעם עזיבת נווארה ניכנס לאזור שופע ביין. ואכן לאן שלא פניתי היום, נתקלתי בכרמים! (או כך נדמה לנו הצליינים לפחות)
    הערב גם שתינו מהיין המקומי, ואכן היה מוצלח

• היה יום שופע

18 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ⛅ 18 °C

היום הזה היה ארוך מאוד. הגעתי לעיירת היעד כמעט 10 שעות לאחר היציאה לדרך. אמנם אכלתי ארוחת בוקר וצהריים בנחת, וביקרתי בכנסיות, אך זה אכן היה הרבה.
    לקראת הסוף חזרה לכאוב קצת הרגל, באזור של הירך הימני, וכשנחתי ג׳ימי וגייבריאל אספו אותי וצעדנו יחד. בשלב הזה הייתי עייף ובאמת רק רציתי כבר להגיע, אך אבוי: לא היה אלברגה עם מקומות לינה! הגענו ל״מלון״ בעיני עצמו שהוא בעצם אלברגה ללא מטבח עם שירותים אחד לתשעה אנשים תמורת 20 אירו. בגלל המצב הלכנו על זה וניצלנו את שלושת המקומות האחרונים, וטוב שעשינו זאת כי אחרי כן צליינים שהגיעו לעיר התקשו למצוא מקום לישון.
    הייתי קצת מרוט עצבים כי כל פעם נתקלנו בצליין שכבר הגיע לפני והתחיל לדבר איתנו בניחותא בעוד שאנחנו צריכים למצוא מקום לישון, ובהקדם, כדי להסיר את עול התיקים והתקלח.
    התקלח נו ואז גייבריאל ואני קנינו בירה ושתינו על גדת הנהר וג׳ימי הצטרף. אחרי כן אכלנו במסעדה עם Devi ועוד אמריקאי שאיתה באלברגה שלה, והיה ממש כיף. ג׳ימי שילם על כולנו!

• הלכנו מהר

19 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☁️ 5 °C

היום הלכנו 20 קילומטרים — יום באורך סביר לחלוטין. קבעתי ללכת עם Devi, ואכן התחלנו יחד אבל התפצלנו, והלכתי עם מל מההתחלה ועד הסוף. היא מהירה מאוד והצטרפתי לקצב ההליכה שלה. לא היה פשוט אבל זה מספק בהחלט להגיע מוקדם ליעד: הגענו באזור 11:50 לכפר, כלומר קצב של כחמישה קמ״ש כולל הפסקות, ואז בעצם יש לנו כל היום לפנינו. בנוסף, היו לשנינו שיחות טובות גם על עניינים אישיים וגם סיפרתי לה, איך לא, על ישראל והסכסוך עם הפלסטינים, המחאה נגד ההפיכה המשטרית וכדומה. לכן אין לי הרבה מחשבות משלי היום.
    הסתובבנו, התקלחנו, אכלנו ושתינו לא מעט. הרוב כיבסו וייבשו בגדיהם במכבסה, אני אחכה עם זה למחר. הפנסיון שאנחנו לנים בו חביב מאוד אך לא זול (19 אירו), ואין כאן מטבח או מקום לתלות בגדים.
    מל מעדיפה להתמקד ביעד, והניחותא שההגעה המוקדמת מאפשרת, ולא בעצירות בדרך. כך יצא שבזכות ההליכה המהירה והדבקות במטרה המעטנו לצלם תמונות. יש בזה היבט חיובי

• נמנע אסון

20 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☁️ 8 °C

אמש ישנו טוב בפנסיון, שלא היה זול אבל היה שווה את זה, כי בבוקר שכחתי את הדרכונים והארנק מתחת לכרית במיקומם הרגיל — ונזכרתי רק לאחר עזיבת החדר והפקדת המפתח. תוך כמה דקות הבעלים הגיע ועזר לי לחלץ את האובייקטים הקריטיים האלו! לא באמת חששתי שייגנב, כי היה שם מנגנון רציני של אבטחה, אלא לא רציתי שזה יעכב את הבוקר שגם ככה החל מעט באיחור בזכות השינה המענגת Czytaj więcej

• נהיה חם

20 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 14 °C

היום יצאנו מאוחר יותר מהפנסיון כי נהנינו ממנו. כולנו פשוט ישנּו טוב.
    אולי בגלל זה הרגשנו יותר את החום, וכנראה מוטב לצאת מוקדם יותר לדרך

• לכל מדינה או אומה יש טרגדיה לא פתורה

20 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 17 °C

הבוקר הלכתי עם Devi ועם אלישה (מתברר שכך הוגים את שמה), ובחלק מהזמן גם עם בחור בשם Garrett מאוסטרליה. דיברנו על פוליטיקה בישראל וסיפרתי להם על המצב הנוכחי ותולדות הסכסוך. אגב, תמיד אני מוודא שאני לא חופר מדי, כי זה גם מורכב, גם ארוך וגם זר לרבים — אבל הרצון לשמוע בא מהם.
    משם גלשנו קצת לפוליטיקה בעולם והשוואנו בין המבנה הפוליטי בארץ, בארה״ב ובאוסטרליה, וכצפוי המפלגות הן יחסית דומות, יש מקבילה למפלגה הרפובליקאית גם באוסטרליה וכד׳, אבל מה שמבדיל הוא שבכל מדינה יש בכל זאת ניואנסים שונים. למשל באוסטרליה לאחרונה גם הימין מבין שצריך להתמודד עם שינויי אקלים בניגוד לארה״ב, בעוד שבישראל יש קצת נסיגה עם הממשלה החדשה במיסוי החד״פ.
    מה שמשותף הוא שלכל המדינות יש איזושהי טרגדיה שמלווה אותן. בישראל קשה לבחור אם מדובר בסכסוך הישראלי-פלסטיני או שמא בשסע החברתי הפנימי, שיש קשר כלשהו ביניהם. בארה״ב מדובר כנראה בעבדות ובכל הגרורות שלה, למשל חוקי ההפרדה הגזעית. באוסטרליה יש סוגייה שלמה סביב הילידים שם, הם מכונים First Nation, כלומר המתיישבים הראשונים של האומה. לפני כמה ימים מל סיפרה לי על המהומה שמעורר תיקון לחוקה שבסך הכל קורא להכרה בקבוצה הזו, כהצהרה בלבד וללא הבטחה לפיצויים או משהו בסגנון. Garrett סיפר ששמע מאישה דנית שאפילו שם יש סוגייה סביב הילידים בגרינלנד והיחס כלפיהם עד היום, ושם מדובר במדינה יחסית שלווה שקיימת מאות רבות של שנים!
    בהיותנו באירופה, הזכרתי את האמת החבוטה שכיבשת אירופה היא המקום הכי הומוגני בכדור הארץ (בעיקר לבנים נוצרים) כי היא המקום היחיד שלא היה קולוניה של מדינה אירופית כלשהי. בעוד שבכל העולם מתמודדים עם אנשים ממגוון רקעים, דתות ומנהגים, באירופה מתקוממים נגד הגעת מהגרים ופליטים לארצותיהם, בין היתר בגלל ההשלכות של מדינות אירופה לפני שנים.

• אמריקאית ששונאת את ארצות הברית

20 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☀️ 17 °C

הייתה לי שיחה היום בנושא של ארצות הברית עם Devi, וזה היה מרענן לשמוע על ההסתייגויות העמוקות שיש לה לגבי ארצה ואנשיה. היא אמרה שלא בכדי הסטריאוטיפ לאמריקאי הוא של בּוּר שמן, והיא הודתה שלא בטוח שחבריה לכיתה יידעו בכלל להצביע במפה על ספרד או אפילו על יבשת אירופה. כמובן, כל זה די ידוע, אבל בכל זאת לשמוע את זה ככה ממי שגדלה שם זה חזק וגם מעודד, שיש אמריקאים עם מודעות, ואכן אני נחשף לכאלו כאן בקמינו. Czytaj więcej

• אחרי הצהריים הלכתי עם Cam, קיצור של Cameron. בעצם שמו Robert Cameron, והוא הרביעי בשושלת Robert — שלושת אלו שלפניו היו עם שם אמצעי אחר שכביכול פחות מודרני. הוא תיכף בן 22, עשה gap year אחרי התיכון, ובעקרון סטודנט שסיים שנה א׳ באוניברסיטה והשנה בחר לקחת הפסקה. נשמע שהחוויה בשנה הראשונה הייתה מורכבת, ובאופן כללי הוא לא כל-כך סגור על מה הוא רוצה ללמוד. עודדתי אותו שזה טוב שהוא בחר לקחת זמן, כי במקרה שבוחרים משהו ולא שלמים איתו, זה סתם ״יתנקם״ בו בעתיד. הוספתי שבישראל יש יתרון מובנה בשירות הצבאי שמחייב אותך לדחות את הלימודים — וככל שעובר הזמן פוגשים יותר אנשים ונחשפים ליותר תחומי דעת, כך שאפשר להחליט בצורה מושכלת יותר, בנוסף לכך שהאדם בעצמו מתבגר בשנים האלה, וזה גם כן עשוי לאפשר בחירות טובות יותר. מהחווייה שלי העיכוב בתחילת הלימודים עם השנים בקבע וגם השנה הזו עזר בתהליך המחשבה וההחלטה.
    שיתפתי אותו בחשש שלי להתחיל את הלימודים בגיל מאוחר (26), אחרי שהוא התייחס לזה במצב שלו. עם זאת אמרתי לו שאני מניח שיהיו אנשים באזור הגיל שלי ולא כולם יהיו צעירים ממני (פעמון גאוס).
    מהבחינה החברתית חשוב שיהיה לי מעגל חברים-סטודנטים ללמוד איתם, אבל גם ציינתי שבלימודים יש עומס ושוקעים בהם ואין יותר מדי זמן לבלות. מה שיפה הוא שכשיש סטודנטים-חברים שלומדים איתך, הלימודים והבילויים קצת מתערבבים ממה שאני מבין: לומדים בצוותא ואז יושבים או מסתובבים יחד. זורמים.

• לאלברגה יש בריכה

20 kwietnia 2023, Hiszpania ⋅ ☁️ 22 °C

לראשונה טבלתי בבריכה מאז קאנטרי זכרון. יש להם כאן בריכה קטנה לרחצה, היא הייתה קפואה אז עזבתי אותה במהרה. היה כאן מלא מקום לתלות כביסה וזה היה מאוד נוח!
    אחרי כמה שעות שלוות ממש הגיעה חבורה של כעשרה ילדים בגילי חטיבת הביניים לאיזשהו טיול שנתי. אנחנו מאוד חוששים שזה יפגע אנושות בשינה, נקווה לטוב