מסעדת צליין
10 апреля 2023 г., Франция ⋅ ☁️ 14 °C
למרות ההוצאות המרובות היום לא ויתרתי על ארוחת הערב. כנראה הערב זה מעין חג שני של חג הפסחא, ולכן מקומות רבים היוЧитать далее
ככה זה נראה באלברגה
10 апреля 2023 г., Франция ⋅ ☁️ 14 °C
מחשיך כאן מאוחר מאוד, זאת חוויה מרעננת. בחדר שלנו 16 מיטות ויש עוד שני חדרים כאן בהוסטל באותו סגנון, אין פרטיותЧитать далее
נחירות של קוריאני
10 апреля 2023 г., Франция ⋅ ☁️ 13 °C
הקוריאני מתחתיי נרדם מוקדם אך הוא נוחר. במבט נוסף הוא אפילו עדיין מרכיב את משקפיו. למרבה המזל, שמתי לב שמעלЧитать далее
דומיננטיות הלחם
11 апреля 2023 г., Франция ⋅ ☁️ 10 °C
חשבתי שבישראל לחם הוא שכיח, אך נראה שאנחנו בכלל לא מיוחדים בכך. זו הנגלה השנייה שלי הבוקר, הפעם גבינה וריבהЧитать далее
Buen Camino!
11 апреля 2023 г., Франция ⋅ ☁️ 10 °C
מדהים שאפילו הפריפריה כאן יפה
נפוליאון צדק
11 апреля 2023 г., Франция ⋅ ☁️ 11 °C
יש שני מסלולים ליום הזה, והלכתי בתוואי שהרוב הולכים בו ומוכנה ״נתיב נפוליאון״ באורך כ-26 קמ׳. כמובטח, זו הייתה דרך קשה ואפילו מאוד, רובה בעלייה תלולה. אך באותה הנשימה, הנוף היה פלאי
המודרנה צצה
אוברטורה
התלהבתי מאוד מהשימוש במילה הזו, ובעקבות זאת לפלייליסט שלי בשם הזה
החיוך לא מש משפתיי
11 апреля 2023 г., Франция ⋅ ☁️ 11 °C
במשך כמה שעות לא ירד החיוך מהפנים. כמו שאמר הצליין הניו-זילנדי, המקום הזה פשוט קסום. ואם הוא אומר, מהמקום ממנוЧитать далее
גזלן
11 апреля 2023 г., Франция ⋅ ☁️ 11 °C
כשהצליין הניו-זילנדי ששוחחתי איתו — הוא כאן עם אשתו ובתו — צחק על הבוטק׳ה הזה וקרא לזה ״יזמות״, סיפרתי לו שבעברית יש לנו מושג לתופעת ההתמקמות במקומות נידחים ולקיחת מחירים מופקעים
גם פה לא חסרות אנדרטאות
11 апреля 2023 г., Франция ⋅ ☁️ 11 °C
לתומי חשבתי שבעיקר בישראל אנדרטאות נמצאות בכל פינה. כנראה גם כאן, במיוחד על רקע האופי הצלייני של המסלול
ארוחת צהריים
11 апреля 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 14 °C
הלוואי שהיה עוד
הגבול
11 апреля 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 15 °C
מדהים כמה הגבול כאן הוא לא מעניין, לא יותר מ-fun fact, כמעין הערת אגב: ״אה כן, הנה עברנו את הגבול לספרד״.
סיפרתיЧитать далее
מים זורמים
11 апреля 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 17 °C
בישראל אין מצב שיהיו מים זורמים בעונה הזו בשנה — כך סיפרתי לצרפתייה שהלכתי איתה. היא מורה שמלמדת במעין בית-ספר אנטרופוסופי: לומדים רק ארבעה ימים בשבוע, מחציתם בכיתה והשאר ביער
אלבגרה או צבא?
11 апреля 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 18 °C
האלברגה כאן מרשים מאוד וכנראה נועד להמוני צליינים. ככל הנראה מיקמו אותי בקומה השנייה כי לא באתי עם הזמנה מראש.
אגב לפי הספר בכפר הזה רונסבו יש רק 30 תושבי קבע.
מקום שכוח אל ומדידטיבי
11 апреля 2023 г., Испания ⋅ ⛅ 19 °C
אמנם פרקטיקת קשירת הפעמונים לחיות עצמן היא די איומה, אך הצלצולים משרים אווירה שלווה בטבעיות של ממש. בסרטוןЧитать далее
קר כאן
11 апреля 2023 г., Испания ⋅ ⛅ 18 °C
כצפוי, בעקבות העלייה המרובה של היום כאן קר יותר מאשר בסן-ז׳אן. טוב שאני יכול סוף סוף לנצל את המעיל, החמצווארЧитать далее
ארוחת ערב של צליינים
11 апреля 2023 г., Испания ⋅ ⛅ 16 °C
במעמד ההזמנה בהגעה לאלברגה מציעים אפשרות לארוחת ערב/בוקר במסעדה מקומית. אין כלום במקום הזה, אך התלבטתי בכל זאתЧитать далее
המיסה הראשונה שלי וביקור בקריפטה
11 апреля 2023 г., Испания ⋅ ⛅ 14 °C
סיימנו את הארוחה קצת אחרי 20:00, שזו שעת המיסה היומית לצליינים. רצינו ללכת למיסה אך לא על חשבון הקינוח. אז אחרי כןЧитать далее
ג׳וס, המתנדב באלברגה
11 апреля 2023 г., Испания ⋅ ⛅ 13 °C
בזמן שאני כותב חוויות מהערב, ניגש אליי אחד מהאנשים כאן שקיבלו את פנינו. שמו Jos שגר ליד האג בהולנד, ומתברר שהואЧитать далее
על צרפת
11 апреля 2023 г., Испания
יש בזה משהו משעשע שהייתי רק פעמיים בצרפת, ובשתי הפעמים רק לזמן קצר. הפעם השנייה הייתה כאן בקמינו ונמשכה רקЧитать далее

Путешественникנשמע נהדר!
וואי זה נהדר שהעניקו לך צדפה! הרבה יותר טוב מסתם לקנות [יובל אדן יודלה]
Путешественникיופי שאתה מפרגן לעצמך בארוחה טובה! נראה ממש טעים בעיקר הקינוח!