מסעדת צליין
April 10, 2023 in France ⋅ ☁️ 14 °C
למרות ההוצאות המרובות היום לא ויתרתי על ארוחת הערב. כנראה הערב זה מעין חג שני של חג הפסחא, ולכן מקומות רבים היוRead more
ככה זה נראה באלברגה
April 10, 2023 in France ⋅ ☁️ 14 °C
מחשיך כאן מאוחר מאוד, זאת חוויה מרעננת. בחדר שלנו 16 מיטות ויש עוד שני חדרים כאן בהוסטל באותו סגנון, אין פרטיותRead more
נחירות של קוריאני
April 10, 2023 in France ⋅ ☁️ 13 °C
הקוריאני מתחתיי נרדם מוקדם אך הוא נוחר. במבט נוסף הוא אפילו עדיין מרכיב את משקפיו. למרבה המזל, שמתי לב שמעלRead more
דומיננטיות הלחם
April 11, 2023 in France ⋅ ☁️ 10 °C
חשבתי שבישראל לחם הוא שכיח, אך נראה שאנחנו בכלל לא מיוחדים בכך. זו הנגלה השנייה שלי הבוקר, הפעם גבינה וריבהRead more
Buen Camino!
April 11, 2023 in France ⋅ ☁️ 10 °C
מדהים שאפילו הפריפריה כאן יפה
נפוליאון צדק
April 11, 2023 in France ⋅ ☁️ 11 °C
יש שני מסלולים ליום הזה, והלכתי בתוואי שהרוב הולכים בו ומוכנה ״נתיב נפוליאון״ באורך כ-26 קמ׳. כמובטח, זו הייתה דרך קשה ואפילו מאוד, רובה בעלייה תלולה. אך באותה הנשימה, הנוף היה פלאי
המודרנה צצה
אוברטורה
התלהבתי מאוד מהשימוש במילה הזו, ובעקבות זאת לפלייליסט שלי בשם הזה
החיוך לא מש משפתיי
April 11, 2023 in France ⋅ ☁️ 11 °C
במשך כמה שעות לא ירד החיוך מהפנים. כמו שאמר הצליין הניו-זילנדי, המקום הזה פשוט קסום. ואם הוא אומר, מהמקום ממנוRead more
גזלן
April 11, 2023 in France ⋅ ☁️ 11 °C
כשהצליין הניו-זילנדי ששוחחתי איתו — הוא כאן עם אשתו ובתו — צחק על הבוטק׳ה הזה וקרא לזה ״יזמות״, סיפרתי לו שבעברית יש לנו מושג לתופעת ההתמקמות במקומות נידחים ולקיחת מחירים מופקעים
גם פה לא חסרות אנדרטאות
April 11, 2023 in France ⋅ ☁️ 11 °C
לתומי חשבתי שבעיקר בישראל אנדרטאות נמצאות בכל פינה. כנראה גם כאן, במיוחד על רקע האופי הצלייני של המסלול
ארוחת צהריים
April 11, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 14 °C
הלוואי שהיה עוד
הגבול
April 11, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 15 °C
מדהים כמה הגבול כאן הוא לא מעניין, לא יותר מ-fun fact, כמעין הערת אגב: ״אה כן, הנה עברנו את הגבול לספרד״.
סיפרתיRead more
מים זורמים
April 11, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 17 °C
בישראל אין מצב שיהיו מים זורמים בעונה הזו בשנה — כך סיפרתי לצרפתייה שהלכתי איתה. היא מורה שמלמדת במעין בית-ספר אנטרופוסופי: לומדים רק ארבעה ימים בשבוע, מחציתם בכיתה והשאר ביער
אלבגרה או צבא?
April 11, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 18 °C
האלברגה כאן מרשים מאוד וכנראה נועד להמוני צליינים. ככל הנראה מיקמו אותי בקומה השנייה כי לא באתי עם הזמנה מראש.
אגב לפי הספר בכפר הזה רונסבו יש רק 30 תושבי קבע.
מקום שכוח אל ומדידטיבי
April 11, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 19 °C
אמנם פרקטיקת קשירת הפעמונים לחיות עצמן היא די איומה, אך הצלצולים משרים אווירה שלווה בטבעיות של ממש. בסרטוןRead more
קר כאן
April 11, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 18 °C
כצפוי, בעקבות העלייה המרובה של היום כאן קר יותר מאשר בסן-ז׳אן. טוב שאני יכול סוף סוף לנצל את המעיל, החמצווארRead more
ארוחת ערב של צליינים
April 11, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 16 °C
במעמד ההזמנה בהגעה לאלברגה מציעים אפשרות לארוחת ערב/בוקר במסעדה מקומית. אין כלום במקום הזה, אך התלבטתי בכל זאתRead more
המיסה הראשונה שלי וביקור בקריפטה
April 11, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 14 °C
סיימנו את הארוחה קצת אחרי 20:00, שזו שעת המיסה היומית לצליינים. רצינו ללכת למיסה אך לא על חשבון הקינוח. אז אחרי כןRead more
ג׳וס, המתנדב באלברגה
April 11, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 13 °C
בזמן שאני כותב חוויות מהערב, ניגש אליי אחד מהאנשים כאן שקיבלו את פנינו. שמו Jos שגר ליד האג בהולנד, ומתברר שהואRead more

Travelerנשמע נהדר!
וואי זה נהדר שהעניקו לך צדפה! הרבה יותר טוב מסתם לקנות [יובל אדן יודלה]
Travelerיופי שאתה מפרגן לעצמך בארוחה טובה! נראה ממש טעים בעיקר הקינוח!