• Dag 4 Disney Poncho Parade

July 21, 2024 in France ⋅ ☁️ 21 °C

Na ontbijt naar buiten. Lichte miezer. Kunnen we hebben. Weerplaza zegt dat het allemaal wel meevalt.
    Nou dat meevallen viel wat tegen, na een paar honderd meter begint het steeds harder te regenen en tegen de tijd dat we door Disney Plaza lopen begint het te hozen.
    Bij het RainForest Café kopen we een paraplu maar dat werkt niet met zoveel regen dus bij de Disney store aan de overkant kopen we drie grote regenponcho's. Wat zal Disney genieten van dit soort weer want €13 voor een poncho is op zijn zacht gezegd aan de prijs.

We gaan Disneyland park in want daar is om 11:30 de grote Parade. Al denken we dat die niet doorgaat maar zo snel laat Disney zich niet uit het veld slaan en gelukkig gaat het ook steeds minder hard regenen.
    De Parade is hartstikke leuk om te zien, alle helden komen live voorbij.

Ondertussen hebben we al kaartjes gekocht voor de Lion King Show. Op zich hoef je niet te betalen voor die shows maar als je kaartjes koopt ben je gegarandeerd van een plaats. En gezien het weer verwachten we grote drukte.
    Dat "gegarandeerd" blijkt niet helemaal te kloppen want je moet echt nog wel op tijd zijn voor een goede plek. Maar omdat we een eigen rij hebben, hebben we ondanks vrij late aankomst toch nog vrij aardige plaatsen.
    De show is echt leuk gedaan met goede muziek, goede dans en geweldige acrobaten.

Na een ongezonde lunch in de Saloon gaat Ilse terug naar het hotel en Mats en ik beginnen aan een Tour de Disneyland (beide parken) om alles te doen waar we met voorrang in kunnen. Mats en ik plannen het zorgvuldig.
    Het weer is ondertussen helemaal opgeknapt en we moeten ons later zelfs nog insmeren.
    Onze zelf opgelegde opdracht slaagt goed en ik slaag erin Mats zelfs nog in een paar attracties te krijgen waar ik graag in wilde maar hij niet zo nodig zoals Ratatouille en de vlucht van Peter Pan. Die hij zoals verwacht vervolgens hartstikke leuk blijkt te vinden.
    In een korte rij voor de laatste attractie merk ik dat mijn energie ineens op is.
    We gaan richting hotel en ontmoeten Ilse bij Disney Plaza, dat is de winkelstraat die tussen de parken en ons hotel ligt.
    We besluiten een hapje te eten bij Brasserie Rosalie omdat het er leuk uitziet en vooral vanwege de naam. Helaas kan ik geen schort kopen want die zien er hartstikke mooi uit met zo'n mooi Frans lettertype.
    Na het eten gaan we naar het hotel waar ik even lekker in kan storten op bed terwijl Mats en Ilse gaan zwemmen in het zwembad van het hotel.

En dat allemaal om energie op te doen voor de lichtshow van 23 uur. We lopen op tijd terug en nemen onderweg nog wat lekkers. We willen wat meer naar voren staan dan eergisteren. Dat lukt.
    Tot grote teleurstelling van veel mensen gaat de eerste show door zonder de drones. Jammer maar gelukkig hadden we dat al gezien.
    De grote show erna is wederom indrukwekkend en enorm "Disney" met al dat vuurwerk erbij. Ondanks veel lange mensen en mensen met kinderen op de nek kunnen we het toch goed zien.

We worden uitgezwaaid door Mickey en een prachtige volle maan.