• Dag 8 - Eindelijk rustige dag & strand

July 25, 2024 in France ⋅ ☀️ 25 °C

Goed geslapen!! Nieuwe matras op oude gelegd. Beviel aardig. Beetje wiebelig. Oude is 'leeg' maar door al het schuim is ie nog vrij dik.
    Beetje grijs en rustig weer. Prima, temperatuur is goed namelijk.

Rustig ontbijten, Mats afwassen onder groot protest. Daar gaan we flink aan werken de komende weken 👍
    Rustig lezen, Mats spelen. Daarna Boogie Board gekocht en nieuwe slippers voor mij.
    Even zwemmen, lunchen, lezen en Mats spelen. Ik even naar de Pharmacie voor neusspray voor Mats en mij en toch maar een Coronatest. Het schijnt nogal te heersen. Wéééér negatief.
    We willen vanavond iets eten van de food truck die elke dag bij de camping komt. Vanavond Taco's!! Maar het blijkt dat je een tijdstip moet boeken en inmiddels zit het vol tot 21 uur. Dus toch maar niet.
    Op naar het strand met nieuwe boogie board
    En dan op de fiets naar het strand! Met boogie board onder de arm en Mats op zijn oude BMX die we mee hebben.
    Wouw dat is echt het vakantiegevoel hier. Enorme golven. Veel waarschuwingen voor gevaarlijke stromingen maar er is een stukje bewaakt waar je kan zwemmen. Nou ja zwemmen, springen op en in de golven zeg maar.
    Het is eb. We leggen onze spullen niet al te ver van het water. Mats gaat heerlijk te keer met zijn nieuwe board en heeft pret voor tien.
    Na een tijdje denk ik: hee de spullen, het wordt vloed. Ik zie hoe ze omringd door water nog net droog liggen. We trekken een sprint maar in het water gaat dat niet zo snel. We zijn net te laat ware het niet dat twee Fransen net onze spullen oprapen en omhoog houden. De volgende golf was voltreffer geweest. Wat een mazzel. We bedanken ze hartelijk.
    Even later, als we onze spullen hoog en droog hebben gelegd en Mats en ik weer richting zee gaan, betaal ik de maatschappij terug door de spullen van iemand anders te redden. Ik hou ze boven mijn hoofd en een mevrouw komt even later dolblij aanrennen.
    Mats boardt nog een tijdje, ik ook even. Daarna even uitrusten. Fascinerend hoe snel de vloed opkomt.

Daarna lekker borrelen en eten bij wederom de Captain Bar. Never change a winning concept 😁