• אנאפורנה ✅

March 28, 2022 in Nepal ⋅ 🌙 -6 °C

יום אחרון לטרק שלנו!
    קמים סופר מוקדם, עוד חושך בחוץ.
    ישנו לא כלכך טוב עקב:
    - מלא רעשים של קבוצות שבחרו לצאת עוד יותר מוקדם.
    - עקב הריח הרקוב של הברוקולי בשירותים שבורח החוצה לתוך החדר.
    - עקב הכאב ראש שכולנו סבלנו ממנו ופסיכולוגית כולנו פוחדים שחטפנו מחלת גבהים. (אל דאגה אם אני כותב את זה סימן שעברנו זאת)
    - מספר ההתעוררויות הלא קטנות לשירותים עקב תופעות הלווי של הכדורים נגד המחלת גבהים.

אבל קמנו בחיוך ששרדנו את הלילה ושהיום מסיימים את המסע הזה.
    מנסים לאכול דייסה בבוקר אך ללא הצלחה כי אין תאבון ויש בחילות בנוסף לכל התופעות של הגובה.
    המסע מתחיל בעלייה אין סופית שמתברר שנגמרת בכלל בפס כלומר

ישנו בכפר שגובהו 4550 מ׳ ועלינו עד לפסגה שהיא בגובה 5416.
    הדרך מהכפר עד לפסגה היא 5 ק״מ.
    כלומר 866 מטר גובה שעלינו ואין אוויר וכמעט כל הדרך בשלג.
    לקח לנו 4:30 שעות להגיע לפסגה. אם תחשבו את הקצב הליכה תבינו כמה הוא איטי.
    עשינו זאת. הגענו לפסגה, הדרך מהממת מלאה שלג, מפלים קפואים, העננים נראים כמו בצבעי הקשת עקב הקרבה לשמש והגובה שלהם. יכולים לראות תיעוד בתמונות.
    שאפו לגוף שלי לא הרגשתי שום כאב ברגלים / גב / ידיים, רק הראש כאב ואין הרבה אוויר לנשום אז נושמים בכבדות.
    בפסגה יש בקתה קטנה של בחור שעובד שם 15 ימים ואז מתחלף. והוא מכין תה או שוקו חם למי שמסיים. המחיר בהתאם.
    תמונות ניצחון וישר מתחילים לרדת כי קפוא ויש רוח שגורמת לך להרגיש שיש לך כבר דלקת ריאות.

הירידה התחילה. 10 ק״מ של ירידה שבסופה אנחנו מגיעים לגובה של 3450 מ׳. הברכיים מורגשות ויש המון החלקות, אבל רק מצחיקות.
    הנפש כבר גמורה, אבל בסוף הירידה מגיעים לכפר גדול ולכמות אנשים שלא ראינו כבר עשרה ימים. מגיעים למלון גדול עם חשמל נורמאלי וויפי עובד. אוכלים ארוחת ערב מוקדמת ונרדמים כבר ב20.

לפי הטלפון עשינו ביום הזה כ21.5 ק״מ שזה הרבה יותר ממה שהמפה אומרת מהדרך שעשינו. אני בוחר להאמין לטכנולוגיה ולכן עשינו כמות נכבדת של דרך.

רועי בירן עשה את האנפורנה. 👋🏻