- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 62
- Tuesday, December 3, 2024 at 7:09 PM
- 🌩️ 27 °C
- Altitude: 15 m
SingaporeJalan Besar1°18’27” N 103°51’46” E
Phuket & Singapore

For men: สวัสดีครับ (sa-wah-dee krub)
For women: สวัสดีค่ะ (sa-wah-dee ka)
In de ochtend namen we afscheid van Thailand. Dit betekende ook een afscheid van de 7-11. Deze 24-uurswinkel is niet zomaar een winkel maar echt onderdeel van de Thaise cultuur. Letterlijk op elke hoek van de straat ligt er een. Je kunt er alles krijgen: van chips tot haarproducten. Vrijwel dagelijks (en vaak een paar keer per dag) hebben we de winkel bezocht om goedkoop wat drinken of een tosti te kopen. De tosti’s warmen ze ook nog voor je op in een tosti-apparaat. Wanneer we naar een nieuwe plek gingen was de eerste stap het zoeken van de locatie van de dichtstbijzijnde 7-11. Om enkel te zeggen dat we de winkel gaan missen zou een understatement zijn.
Van Phuket vlogen we met een tussenstop van 1 dag in Singapore naar de Filipijnen. Op het vliegveld zelf was al de eerste bezienswaardigheid te zien. Een gigantische waterval in een ruimte vol met groene planten. Waarom dit thuishoort in een vliegveld is voor ons een raadsel, maar het was wel erg mooi!
Eenmaal in het centrum was het voor ons even wennen en toch wel verfrissend om weer in een nette, moderne stad te zijn. We bezochten Chinatown en gingen vervolgens naar de haven. De haven en handel is de reden van de grote welvaart van Singapore. In het vliegtuig zagen we tientallen gigantische vrachtschepen onderweg naar Singapore.
We bezochten de Marina Bay Sands, een hypermodern uit de grond gestampt gedeelte van Singapore met winkelcentra, uitkijkpunten, bezienswaardigheden en natuurlijk het hotel met infinitypool. In de avond gingen we naar de lichtshow kijken bij de Gardens by the Bay. Een park met daarin gigantische bomen die omring zijn met allemaal lichtjes. Vanwege de tijd van het jaar was er een kerstevent. Dit zorgde ervoor dat we het meeste kerstgevoel kregen tot nu toe. De show eindigde met nepsneeuw die naar beneden viel. Sommige mensen keken helemaal verwonderd, maar toen beseften we dat zij waarschijnlijk nog nooit sneeuw hebben gezien in hun hele leven.
Na nog even gezwaaid te hebben naar de kerstman vertrokken we naar ons hostel. Onze bedden kwamen rechtstreeks uit een science-fiction ruimtefilm. Toen we wakker werden bleken we nog steeds op de planeet aarde te zijn, toch wel een kleine teleurstelling. Maar dat mocht de pret niet drukken, we vertrokken vroeg in de ochtend naar onze bestemming. Zoals de astronaut Buzz Lightyear dan zou zeggen: “op naar de sterren, en daar voorbij!” of voor ons: “op naar de sterren, en naar de Filipijnen!”.
Byebye,
Tom & VeerleRead more