• Georgetown

January 2 in Malaysia ⋅ ☁️ 30 °C

Helo!

Na Kuala Lumpur wachtte onze voorlaatste baestemming op ons: Georgetown.

De eerste dag begonnen we met het bezoeken van bezienswaardigheden. Zoals altijd gingen hadden we een flink tempo erop. Dit zorgde ervoor dat we het meeste al voor het einde van de middag hadden gezien. Als we namelijk eenmaal bezig zijn, gaan we ook goed door. Dat wil niet zeggen dat er niks aan was. Georgetown is vol met leuke (3D) street-art. Dit zorgt ervoor dat je op elke hoek wel een tekening hebt waar je naar kan kijken. Alle tekeningen zorgen ervoor dat het centrum van Georgetown op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

Net als heel Maleisië is Georgetown ook een mengelmoes van verschillende culturen. Zo zijn er wijken met Chinese invloeden (Chinatown) maar ook met Indiase elementen (Little India). De verschillende wijken hebben allemaal een eigen sfeer en decoratie.

Als laatste bezochten we ook nog verschillende steigers. Deze stammen uit de 19e eeuw. Rond die tijd werden ze gebruikt als aankomstplek voor Chinese immigranten. Nu zijn het toch vooral instabiele houten steigers die wel een opknapbeurt nodig hebben.

De volgende dag bezochten we de Kek Lok Sik tempel. Dit is de op 2 na grootste tempel van Maleisië. Hij was inderdaad gigantisch. Met verschillende niveau’s en tal van tuintjes. Op elke hoek was er wel weer een ander binnenplein of gebedsruimte. Ook had je een mooi uitzicht op Georgetown vanaf de tempel. Na de tempel waren we zo oververhit dat we het wel gezien hadden voor de dag.

Omdat we de eerste 2 dagen vrijwel alles al gezien hadden was er de laatste dag tijd over. We gebruikten de tijd om nog even te winkelen. We hebben nu namelijk wel wat ruimte in onze rugzak omdat we beetje bij beetje spullen hebben achtergelaten die kapot of overbodig waren.

In de middag (en hierna ook nog in de avond) dronken we nog cocktails. De happy hours duurden bij een bar tot 21:30. Daar waren wij, vanzelfsprekend, heel blij mee :).

Hierna wachtte onze laatste bestemming (en zwembad) op ons in Langkawi!

Selamat jalan (s’la-mat zha-lan)
    Tom & Veerle