• Valencia dag 2

April 29 in Spain ⋅ ⛅ 20 °C

Vanmorgen rustig opgestart met een kopje koffie, waarna we om ca 10.30 uur naar een fietsverhuur gingen, een paar straten verder op. Nadat we twee fietsen hadden geregeld zijn we richting het Turia Park gefietst, een voormalige bedding van de Turia rivier, wat nu groene strook is die door Valencia loopt van ca 9.0km lang. Vanuit onze locatie staken we op 1/3 in en fietste we richting het oosten naar de musea die daar vlak bij de kust bij elkaar liggen, ca 6 km fietsen. Van daaruit moesten we een stukje terugfietsen om vervolgens rechts af te slaan richting het strand. Valencia heeft een mooi breed strand en hebben we daar een hapje gegeten bij restaurant Sabbia. Een gebakken vis met frietjes en padronpepers. Daarna nog een stuk langs het strand gefietst en toen weer links af de stad in richting het Turia park, waar we ca op de helft weer naar binnen zijn gegaan. Toen weer richting fietsenverhuur om rond 16.00 de fietsen weer af te leveren. Omdat wij vonden dat we wel een drankje hadden verdiend, zijn we nog even het oude stadsdeel ingelopen om op een terras van een biertje en een aqua de valencia te genieten. Daarna nog een heerlijk ijsje op de hand en toen moe maar voldaan richting het appartement gegaan, maar onderweg nog eerst de Botanische universiteitstuin uit 1802 bezocht.Read more