• Ulla Stenfors
  • Torben Petterson
  • Ulla Stenfors
  • Torben Petterson

Torben og Ullas Europatur

Vi starter fra Langeland 7. maj. Kun første nat i nærheden af Wasserkuppe, svæveflyvningens vugge, er planlagt.
Kører Tyskland, Schweiz, Frankring og ned langs kysten til lejligheden i Benalmadena. Kører hjem via Portugal, Normandiet…..
  • Fra Porto til Nordspanien

8 juin 2024, Espagne ⋅ ☁️ 16 °C

Kørte fra dejlige Porto mod Santiago de Campostela.
    Chaufføren er altid på vagt, når vi skal ind og parkere i store byer, men det gik glat.
    Fandt nemt den store plads med katedralen. Simpelthen så smuk….. desværre var katedralen lukket, så vi kun kunne se den udefra. Men det var lige så bevægende at se de de mange pilgrimme, der ankom til pladsen. Faldt hinanden om halsen. Mange har gået næsten 800 km. Tog et lille tog rundt i byen, som også har et stort universitet.
    Købte turens dyreste øl, 6 Euro!!!
    Vider mod syd langs havet.
    Kom frem ret sent, og det viste sig, at fruen havde bestilt værelse til dagen efter. Panik….. nyt værelse bestilt i en lille by ved havet. Masser af spaniere bor her, så disse linjer skrives i en stor morgenmad-spisesal

• Langs den nordlige kyst af Atlanterhavet

8 juin 2024, Espagne ⋅ ☁️ 16 °C

Morgenmad i støj sammen med 70-80 spaniere.
    Valgte motorveje fra og kørte ad landevejen gennem et utal af små byer og med udsigt til Atlanterhavet.
    Vi kørte en del af ruten, som også var en del af Caminoen. Hilste på de mange vandrere.
    Sidste par timer overgav vi os til motorvejen og sidder nu på et lille hotel nær Pamplona.
    I morgen krydses grænsen til Frankrig 😍👌

• Fra La Rochelle til Normandiet

10 juin 2024, France ⋅ ☀️ 15 °C

Rigtig fransk morgenmad. Nåede lige at se den kæmpe lystbådehavn, inden vi kørte over dæmningen til den lille ø Ille de Ré. Ferieparadis som Skagen. Fandt en vingård, og der måtte købes nogle flasker vin.
    Videre mod Bretagne i fladt landbrugsland, dog også med vinmarker.
    Fik provianteret i et kæmpe supermarked med godt udvalg af øl og vin.
    Vi sidder nu og deler et par gode øl på værelset.
    Bor det mest finurlige sted i en lille by i Bretagne. Meget personligt indrettet i fransk stil. Værtinden er sød og smilende.
    Morgenmad tidligt, og så går turen til Mont Sant Michel og sikkert i retning af Normandiet.

• Besøg på Mont Saint Michel

11 juin 2024, France ⋅ ☀️ 13 °C

Vi sov hos den søde værtinde på et værelse på 1. sal med egen udvendig trappe og balkon. Tidligere havde vi kælet med en rød meget kælen kat. Den kom på besøg og lagde sig på en stol udenfor.
    Den var også det første, vi så i morgen. Var vist vant til at komme i værelset (som i parentes bemærket rummede en trappe op til tre senge mere).
    Vi indtog morgenmaden ved et langbord med franskmænd og tyskere. Og sikke et morgenbord med alt: nybagte pandekager, alle slags brød, gode franske oste og alskens hjemmelavede marmelader.
    Kørte allerede før 9, og det blev vi glade for….
    Parkeret bil og med en shuttlebus til dæmningen over til Saint-Michel. Ingen kø ved billetsalget. Og så gik det ellers opad med masser af trapper.
    Slottet/klostret er bare en oplevelse.
    Ved middagstid gik det nedad igen, og nu kunne vi næsten ikke komme frem for folk, der skulle op. 40000 besøgene pr dag
    Derefter skulle de historiske steder om D-dag opleves.

• D-dag i Normandiet

11 juin 2024, France ⋅ ☀️ 13 °C

Efter nogle timer på Mont Saint-Michel kørte vi videre i D-dagens tegn. Der var britiske, amerikanske og canadiske flag i gaderne og ved husene i alle de smukke byer i Normandiet.
    Så først den tyske kirkegård med 22.500 dræbte tyskere. Her skal man tænke på, at det var unge drenge (16-25 år), der kæmpede uden at være nazister, tvunget i krig. Ret følsomt.
    Kørte derefter til museet Overlord. Spændende sted, hvor fly, tanks, jeeps og meget andet var udstillet meget livagtigt i scenarier med dukker i “det rigtige tøj”, både allierede og tyske scener.
    Herfra gik turen til Omaha Beach, hvor invasionen på D-dag fandt sted. Her er også den største amerikanske kirkegård med 11.000 hvide kors. Gribende var bl.a., at brødre lå med kors ved siden af hinanden.
    Dagen gik på hæld, men vi fandt det danske mindesmærke, som hylder og minder os i Danmark om, at over 800 danskere omkom, nogle på britisk, norsk og amerikansk side og andre som søfolk på handelsskibe, som blev indrulleret i krigen.
    Kong Frederik og Mette Frederiksen var på stedet få dage før os, så vi så kranse fra kongen og regeringen.
    Ret sent ankom vi til et IBIS hotel i en lille by uden for Cabourg. Intet at berette om det ophold.

• Fra Normandiet til Brugge i Belgien

12 juin 2024, Belgique ⋅ ☁️ 12 °C

Kørte fra hotellet ved 9-tiden.
    Ad kedelige motorveje, hvor landskabet lignede Danmark.
    Torben havde fundet et bryggeri i Brugge, som vi ville prøve. Og gudskelov for det. Var slet ikke klar over, hvor dejlig en by det er. Fandt ølstedet og fik god mørk øl og købte en smagsprøve med hjem.
    Gik herefter rundt i den dejlige gamle by med flotte huse og kanaler. Her købes chokolade, øl og spises vafler. Vi købte lidt af hvert og var ved at være trætte af køre- og gåtur, så fandt vores hotel 4 km fra bymidten. Dejligt sted i en skov. Virker til at være et dejligt hotel.
    Snart god nat herfra.
    I morgen kører vi til Alsmeer ved Amsterdam og ser verdens største blomsterauktion.

• Fra Belgien til Langeland

16 juin 2024, Danemark ⋅ 🌬 13 °C

Lidt fra turen hjem
    Vi kørte fra hotellet i Brugge med kurs mod Amsterdam blomsterauktion.
    Kørte på motorvej, og de sidste mange kilometer til Antwerpen var to spor fyldt med lastbiler, og 5-6 afkørsler viste af til den kæmpe havn.
    Ankom til blomsterauktionen ved 1-tiden og fik at vide, at auktionen sluttede kl. 11. Men vi fik da set den største industribygning…. Lastbilerne kører på 1. sal, og der er 7 km rundt om bygningen. Fik også set de automatiske blomstercontainere, som kører rundt i flere etagers højde.
    Kørte derefter til Alex Andersens hollandske afdeling. Blev inviteret på kaffe og rundvisning, så her fik fruen indfriet sit ønske om at se blomster. De var så søde, både hollænderne og Kenneth, som er containerchef i Danmark.

Herefter valgte vi motorveje fra, så vi rigtig fik set Holland. Smukt med masser af kanaler og små havne sammen med hyggelige byer. Der er så rent og ordentligt i Holland, og man skal ikke bo der, hvis man ikke holder hus og have til perfektion.

Sidst på dagen kørte vi på motorveje igen, og pludselig fik vi den største lyst til at køre helt hjem til Langeland. Købte vand, Cola, frugt og slik, og så gik det bare nordpå.
    En halv times kø ved vejarbejde i Bremen, men ellers ingen problemer.
    Kørte ind i Pilehaven lidt over kl. 1 nat.
    Også dejligt at være hjemme. 9850 km blev det til. Fantastisk rejse🥰🤩😍

• Fin du voyage