• Dag 7: Oude bekenden

July 11, 2024 in Argentina ⋅ ☁️ 10 °C

Eerst moest de was naar de wasserette, omdat we zo weinig mogelijk hebben meegenomen. We besloten daarna om vandaag niet de 10 tot 15 km te voet af te leggen die we tot nu toe per dag gelopen hebben. Jona had iets te fanatiek hardgelopen in de haven van Buenos Aires en ik heb weer eens een galante smak gemaakt, deze keer op de ongelijkmatige straten van Buenos Aires.
    Het werd dus een Lijnbaantrip (Salta ligt aan de voet van het Andesgebergte). Omdat de rij enorm lang was kozen we voor een taxi omhoog. Elias mocht op de motortaxi omdat 5 personen een ‘no go’ is voor de taxichauffeurs hier.

In de avond ontmoetten we oude bekenden: de Limburgse Chantalle en Argentijnse Tomàs met hun drie dochters. Chantalle woont sinds 25 jaar in Argentinië.
    Na een borrel bij hen thuis met heerlijke wijn, ham, chorizo en kaas van de rancho’s van Tomàs familie, gingen we samen naar een Peña. Dit is een kroeg/restaurant met verschillende kamers waar een ieder die wil folkloristische muziek mag spelen en zingen, muzikanten maar ook gasten. Na wat wijntjes en wat aansporing kon Markus deze kans natuurlijk niet laten gaan.
    Het was een fantastisch avond waarin we hoorden hoe het leven hier is, en ook de kids met elkaar in gesprek raakten over hun levens.