• Dag 12: Wijn, veel wijn

July 16, 2024 in Bolivia ⋅ 🌙 8 °C

In een goed bed en met verwarming aan werden we wakker in Tarija. Toen we het ontbijtje in de maag hadden werden we bij het Hotel opgehaald door onze gids Rafaël en zijn chauffeur voor de wijntour. Met vijf verschillende stops op de planning. Als eerste de grootste fabriek van Tarija en misschien wel de grootste van Bolivia waar alle soorten wijnen werden gemaakt en ook de sterke drank Singani. Na een mooie rondleiding en korte uitleg eindigde we hier met een heerlijke cocktail. De tweede wijngaard had een prachtig uitzicht, we werden verwend met lekkere borrelhapjes en super goede rode en orange wijn met live boliviaanse muziek die voor ons werd gespeelden door Markus en Rafaël. De laatste drie wijngaarden ging snel en we werden in tien minuten per locatie vol gegoten met vijf verschillende zoete wijnen, waardoor de sfeer er flink in zat en Rafaël vertelden over zijn vijf verschillende vrouwen, de Casanova die hij was. Bolivianen blijken het liefst zoete wijn te drinken en hebben daarom veel wijngaarden die deze maken. Het snel weg drinken vinden ze heerlijk, ze hebben een enorme diversiteit aan fruitsmaken. Bij de familie Axelsson viel dit minder goed in de smaak vooral bij Abel die nog nooit had gedronken en nu betwijfeld om ooit weer wijn te proberen.
    Na een stevig traditioneel boliviaans avondmaal van: aardappelen, rijst, ei en dun vlees zijn we nu onderweg naar Salar De Uyuni. Met ons prive busje, terwijl onze chauffeur sabbeld op zijn coca blaadjes crossen we door de smalle paadjes in de donkeren bergen met hoop dat we het overleven.

Elias out ✌🏼🙃