Praag

• 18photos
  • 1likes
  • We zijn er

September 29, 2017 in Czech Republic ⋅ 🌙 12 °C

Vandaag op tijd op. Kinderen naar school alles pakken en gaan. Samen met robin en berlinda. Eerst auto parkeren bij Eindhoven dan een bakkie en biertje doen tijdens het wachten. En dan eindelijk met transavia de lucht in. Het is echt een hobbel de lucht in en alweer naar beneden. Op tijd landen we. Even wachten op de transfer en dan naar ons appartement toe. Onze chauffeur is doof en houdt steeds papieren op met de bezienswaardigheden. Kasteel centraal station museum parlement en meer. Eindelijk zijn we er. Erg mooi appartement ruim genoeg. Ff opfrissen en de stad in. Praag is echt mooi. Zeer veel mooie gebouwen. Eerst even een terrasje pakken en door langs de rivier. Het wordt al schemerig als we bij de karelsbrug komen. Erg druk hier. Aan de overkant van de brug wat gegeten. Heerlijk. Toen door de stad terug gelopen en nu lekker op bed. Morgen gaan we fietsen tot dan.Read more

• Pffff druk dagje

September 30, 2017 in Czech Republic ⋅ ⛅ 11 °C

Vanmorgen op tijd op. Uber taxi naar oude stad genomen daar een heerlijk ontbijt gegeten en op tijd naar onze fietstour. 2 uur door Praag fietsen en veel info van een fijne gids. Wat een mooie stad is het. En ook het weer is super. Na 2 uur alle hoogte punten gezien te hebben gingen we lekker wandelen. Eerst een kopje koffie en toen weer verder. In de middag lekker eten op het terras midden in de stad. We lopen heel wat af en stoppen vaak om wat te drinken. Ook nog een uurtje een boottochtje gedaan maar deze viel wat tegen. In de avond heerlijk gegeten bij een biertent en nu thuis. Beentjes omhoog en bijkomen. Morgen gaan we richting kasteel en meer tot dan.Read more

• Wat mooi allemaal

October 2, 2017 in Czech Republic ⋅ ⛅ 9 °C

Vandaag lekker uitgeslapen en met uber naar hetzelfde ontbijt tentje gereden. Na een lekker ontbijtje gingen we op pad naar de joodse wijk. Kaartje gekocht voor de synagoge en daar gekeken met een keppeltje op natuurlijk. Toen wilde we naar de joodse begraafplaats en dachten ook daarvoor een kaartje te hebben maar nee hoor weer moest je extra betalen een echte jodenstreek. Dit hebben we dus niet gedaan. Kaartje koste al 8 euro pp. Toen weer wandelen richting de burcht. Onderweg ff koffie enz. Eenmaal boven bij de burcht was het uitzicht echt super. Rondje gelopen daar erg mooi. Mooie gebouwen kerken en meer. We wilde door het goude straatje maar moesten daar weer extra voor betalen niet gedaan dus. Weer door naar beneden voor een late lunch in een biertuin. Eten was heerlijk. Daarna nog even het centrum in en na wat biertjes en wijntjes zijn we op een terrasje wat gaan eten en daarna terug naar huis gelopen. Nu alweer terug naar Nederland. Het was echt super mooi en erg gezellig.Read more