• Sushi og Senso-ji Shrine i Asakusa

21. maaliskuuta, Japani ⋅ ☀️ 14 °C

Fredag var fyldt med gode sager!! Så mange, at vi må dele dagen lidt op i bidder 😉

Første bid var lidt af en lækkerbisken 😜 Vi havde nemlig meldt os til et sushi-kursus i bydelen Asakusa. Efter lidt start-vanskeligheder (vi kunne simpelthen ikke finde den metrostation, vi skulle fra - kun skiltet med stationens navn 🤪) fandt vi frem til lokalerne, som lå med den skønneste udsigt over Sumisa-floden. Her blev vi introduceret for sushi’ens historie, de forskellige typer sushi og teknikkerne til at lave de helt rigtige maki og nigiri. Nigiri stammer fra Tokyo og var til at starte med en slags fastfood, som man lige kunne nappe med sig. Størrelse var også væsentlig større end i dag og svarede efter sigende nogenlunde til en hamburger.

Vi hyggede os virkelig med at blande risene med eddike, forberede indholdet i vores maki-ruller og prøve at rulle dem helt rigtigt. Derefter lærte vi at lave den perfekte størrelse nigiri og placere fisken helt rigtige ovenpå risene. Børnene var meget engagerede og vi glæder os til at prøve teknikkerne af derhjemme!!

Efter kurset havde vi lige tid til at kigge forbi endnu en helligdom, nemlig den store Senso-ji og ikke mindst Torii-porten ⛩️ med de store lanterner. Den smalle vej fra porten og helligdommen var proppet med små butikker, der solgte souvenirs, lokale snacks og søde sager, og det var næsten ikke til at komme frem for mennesker. Så vi blev enige om, at vi godt kunne nøjes med at se det lidt på afstand og fandt en lille, stille gade at gå på opdagelse i, inden vi skulle videre til dagens næste oplevelse, som Josefine vil fortælle om 🫶🏼
    Lue lisää