- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 91
- Friday, March 28, 2025 at 12:52 PM
- ☁️ 12 °C
- Altitude: 673 m
JapanTakayama36°7’54” N 137°14’13” E
Hida Folk Village og Sake-smagning

Vi startede dagen med at gå imod Hida Folk Village (Hida no Sato), som er et frilandsmuseum, der viser traditionelle bondegårde fra Hida-regionen. Det ligger ca. 15 minutter fra hotellet.
Da vi kom frem var det begyndt at regne lidt. Men heldigvis var der lige ude foran en workshop, hvor børnene kunne lave specielle ting, som er karakteristiske for Japan. Josefine lavede en Sarubobo. En Sarubobo er en traditionel japansk dukke fra Hida-regionen, især forbindes med Takayama. Navnet betyder “babyabe” (“saru” = abe, “bobo” = baby). Oliver lavede en flot vindklokke, som vi skal have ud på altanen, når vi kommer hjem.
Da vi var færdige med det kreative var regnen stoppet, og vi gik ind i Hida Folk Village. Området er Takayamas svar på Frilandsmuseet i Lyngby. Der ligger en masse traditionelle bondegårde, som har stejle stråtage, som er designet til at modstå den tunge sne om vinteren. I midten af området ligger en lille sø, hvor børnene i gamle dage stod på skøjter om vinteren og fiskede om sommeren.
Ved frokosttid fandt vi et et lille bageri, hvor vi kunne købe lidt frokost - og de havde en skøn lille have, som vi kunne spise frokosten i - og de havde oveni købet Danish Bread😜
Efter frokost gik vi videre til Hida Kokubunji-templet. Templet er det ældste i Takayama og derudover står der et stort og gammelt Gingko-træ. “The Great Ginkgo” er over 1.200 år gammelt og er et af de mest kendte vartegn i Takayama.
Da vi kom hjem lavede vi vores egen lille Sake-smagning. Sake er en japansk risvin, der brygges ved at fermentere ris med vand og en særlig skimmelsvamp kaldet koji. Det har en alkoholprocent på omkring 13-16%, så den er lidt stærkere end almindelig vin. Vi smagte tre forskellige vine - og min bedømmelse af alle tre ligger mellem tålelig og dårlig🤣
Til middag fandt vi et hyggeligt sted tæt ved hotellet, hvor man sad på gulvet. Vi fik Hoba Miso med oksekød, som er en specialitet fra Hida-regionen, og især Takayama. Det er en traditionel ret, hvor man selv griller Hida-oksekød på en lille varm gril ved bordet. Det er vist underordnet, hvordan Hida-oksekød tilberedes - det er bare lækkert😛
Vi sluttede aften af med afslapning foran projektoren igen - det er den hyggeligste lejlighed vi bor i😀Read more
👋👋👋
👏🏼🤹♀️🤩
Traveler
Nørj, dét dyrt for Danish bread‼️😆
💪