• Med bus til Kanazawa

Mar 31–Apr 3 in Japan ⋅ ☁️ 8 °C

Mandag tog vi bussen fra Takayama via Shirakawa-go til Kanazawa og turen gennem området omkring Shirakawa var superflot med snedækkede bjerge. I selve byen kunne lå der i hvert fald en meter en sne, men det så ud til, at det var længe siden, det sidst havde sneet og det var i fuld gang med at smelte i forårssolen.

Da vi kom frem til Kanazawa havde vi lige lidt tid, før vi kunne checke ind på hotellet, så vi fandt en bager og så en park, hvor vi kunne sidde i solen. Børnene kom også lidt på græs og Josefine tog tid på, hvor hurtigt Oliver kunne løbe en runde - klassisk “storesøskende/lillesøskende” disciplin 😂

Det er ved at være noget tid siden, vi sidst har set en solnedgang (og hvem elsker ikke en solnedgang 😁), men sådan én fik vi i aften. Godt nok ikke med verdens flotteste view, men stadig 😉

Et kig ud af vores vindue viser også den japanske ordentlighed og disciplin: Alle bliver bliver parkeret med snuden fremad - uden undtagelse og alle steder. At de så alle sammen er hvide på den ene p-plads er vist fordi, det er firmabiler. Vi har set andre farver 😅

Til aftensmad fandt vi et sushi-sted med en ny form for servering ift. de klassiske conveyor belts. Her bestilte vi, hvad vi ville have på en tablet, og så kom maden rullende hen til en lille luge ved vores bord - smart!

Byen her byder på nogle af de bedst bevarede Geisha- og Samurai-områder fra Edo-perioden, fordi byen gik fri af bombardementer under 2. Verdenskrig, og der er også et slot, en have og et kunstmuseum, som vi tænker at udforske de næste par dage 👌🏼