• Day 11 - 106 km - Takový normální den

August 16 in the United States ⋅ ☁️ 14 °C

Ráno mokro, mlhavo, vůbec se nechce vstávat. Ale mám před sebou dost kilometrů, tak se nedá nic dělat.

Asi po dvaceti kilometrech zastavuju na pumpě, dávám nějaký burger a kafe, abych se probral. Pak už to docela jde. Je pořád pod mrakem, teplota kolem 20°C, což je na kolo ideální. Navíc většinu času jedu po samostatné cyklostezce. V poledne jsem ve městě Missoula, což je jedno z těch větších měst v Montaně, ale připomíná spíš velkou vesnici. Nicméně je zde Walmart, kde můžu nakoupit nějaké zásoby a trochu se najíst. Když vycházím ven, docela slušně prší. Tak poprvé vytahuju bundu a vyrážím do deště. Déšť ale netrvá dlouho a během hodiny už svítí sluníčko a až do večera je hezky.

Končím v jednom ze státních parků, v kempu samoobslužná recepce, což znamená, že peníze za kemp dáte do obálky a hodíte do schránky. Tyto kempy jsou vetšinou skromnější, bez teplé vody, někdy není elektřina, ale na přespání plně vyhovují.

Jen taková poznámka na konec. Trasu si plánuju v aplikaci Mapy.cz (dneska už Mapy.com) a dneska mě navigace zavedla na neexistující cestu. Tak jsem si dal jen tak cvičně asi deset kilometrů navíc 🙈. Uvědomil jsem si, jak se člověk stává postupně závislý na různých aplikacích. Dřív jsem jezdil podle papírových map a taky jsem dojel, kam jsem potřeboval, dneska používám různé aplikace, GPS, online mapy a běda, když technika selže 🫣 Jasně, je to jednodušší, přesnější, atd., ale musí to fungovat 😂

Ivo.