• Day 21 - 91 km - Někde ve Wyomingu.

August 26 in the United States ⋅ ☀️ 32 °C

Tak se splnil můj předpoklad, že dneska budu bez signálu. Kdo by ho taky v téhle pustině potřeboval 🤗

Ráno vyrážím kolem půl deváté (z postele se nechtělo 🤷), u pumpy ještě kupuju nějaké pití a prvních čtyřicet kilometrů valím po asfaltu. Abych nevyšel ze cviku, tak asi po třiceti kilometrech defekt - klasika, drátky z pneumatik. Takže sundat brašny z kola, vyndat zadní kolo, zalepit duši, nezapomenout vytáhnout zapíchnuté drátky z pláště, pak to zase všechno poskládat a jede se dál. Po čtyřiceti kilometrech odbočka ze silnice na prašnou cestu, po které jedu dneska až do konce a zítra většinu dne.

Opustil jsem jistotu asfaltu a jedu po štěrkových prašných cestách, občas nějaký ranč, kolikrát si nejsem jistý, jestli nejsem na soukromém pozemku, ale zatím na mě nikdo nestřílel ani mě nehonili psi. Jak už je mým zvykem, dneska jsem nepozorovaně a bez rozloučení opustil Montanu a překročil hranice Wyomingu.

Horší je to s místem na spaní, buď je podél cesty ostnatý drát nebo cedule se zákazem kempování. K večeru už toho ale mám docela dost, jízda v občas hlubokém štěrku bere sílu, tak když vidím nějakou opuštěnou ohradu pro dobytek, stavím stan vedle plotu a pro dnešek končím.

Budu doufat, že noc bude klidná, zítra bude off road pokračovat.

Ivo.