• Eigen excursie: Børnsteinen

27 Februari 2024, Norway ⋅ ☁️ -4 °C

Hallokes!

Dees is ne plezante, luister goed:
    Julien en ik wouden graag nog een igloo bouwen, dus we hadden besloten om er met 2 op iuit te trekken voor een week. Best wel spannend zonder heel veel ervaring en gsm-service.

We begonnen onze tocht optimistisch, met hier en daar een verkeerde afslag maar geen grote problemen.
    Totdat we in de vallei aankwamen. We hadden op voorhand een kaart gedownload met alle plekken die lawinegevaar inhielden, en heel deze vallei was donkerrood. Om het nog erger te maken kwamen er net 3 mannen terug die zeiden dat ze het niet vertrouwden en dat als we wel gingen, we onze rescue-zender moesten aanzetten en ze ons veel geluk wensten. Nu hebben wij helemaal geen rescue-zenders, dus dit gaf wel een deuk in het (zelf)vertrouwen en het veiligheidsgevoel.
    We hebben onze leerkracht gebeld, en die zei dat het “normaal gezien” wel oke zou moeten zijn, zolang we goed doorstapten, niet teveel lawaai maakten en geen pauzes pakten in de vallei. Dus, met stevig wat twijfels en belachelijk veel adrenaline trekken we door de vallei!

Na enkele kleine lawines voor en achter ons, pittig veel wind tegen en enkele sneeuwverschuivingen zijn we toch door de vallei heen geraakt!
    Hier wachtte wel het volgende probleem: er waren enkel winterroutes naar de cabin, dus we moesten boenken en hopen dat het ijs sterk genoeg was.

Na heel wat ploeteren en afzien zijn we uiteindelijk bij de cabin geraakt! Die moesten we dan eerst nog uitgraven, maar daarna konden we binnen chillen!

Ook was al het gas op dus hebben we op de openhaard moeten koken.

Ps: als ge dringend naart toilet moet, check ff eerst hoeveel kubieke meter sneeuw ge weg moet scheppen van de deur, anders komt ge in de problemen.

Sorry voor de bijbel, groetjes!
    Baca lagi