• Arne Driessen

Et 160-dags eventyr af Arne Læs mere
  • Bjafellenden 4

22. februar 2024, Norge ⋅ ☁️ -3 °C

Hallloooooo

Laatste dag! Normaal gezien gewoon naar de bus skiën, maar dat was het zeker niet!
    We stonden op met de mooiste view ooit denk ik! Na wat thee te sippen uit men scouts beker (moest mee) vertrokken we met volle moed op de laatste hike.

Die volle moed verdween wel als sneeuw voor de zon na 30 minuten (hehe) we moesten een gigantische berg recht omhoog klimmen, en eenmaal aan de top na 1,5u beseften we dat we aan de verkeerde kant stonden en niet konden oversteken door een rivier. Vrij vervelend maar nog steeds haalbaar zou ge denken?

MAAR DAN KRAK!
    Ski in 2…
    Ik weet niet hoeveel pech een persoon kan hebben op excursies, maar ik take all the pech voor het team, das ongezien, alles gaat kapot.
    Dus bibi heeft 10 kilometer in sneeuwschoenen moeten voortbaggeren, en ik kan u zeggen dat da stevig tegenvalt.
    Al bij al kon ik wel op men slee gaan liggen en als een pinguïn de berg af glijden, dus da was nog wel een lichtpuntje :))
    Ik heb het overleefd, de groeten!

• Eigen excursie: Børnsteinen

27. februar 2024, Norge ⋅ ☁️ -4 °C

Hallokes!

Dees is ne plezante, luister goed:
    Julien en ik wouden graag nog een igloo bouwen, dus we hadden besloten om er met 2 op iuit te trekken voor een week. Best wel spannend zonder heel veel ervaring en gsm-service.

We begonnen onze tocht optimistisch, met hier en daar een verkeerde afslag maar geen grote problemen.
    Totdat we in de vallei aankwamen. We hadden op voorhand een kaart gedownload met alle plekken die lawinegevaar inhielden, en heel deze vallei was donkerrood. Om het nog erger te maken kwamen er net 3 mannen terug die zeiden dat ze het niet vertrouwden en dat als we wel gingen, we onze rescue-zender moesten aanzetten en ze ons veel geluk wensten. Nu hebben wij helemaal geen rescue-zenders, dus dit gaf wel een deuk in het (zelf)vertrouwen en het veiligheidsgevoel.
    We hebben onze leerkracht gebeld, en die zei dat het “normaal gezien” wel oke zou moeten zijn, zolang we goed doorstapten, niet teveel lawaai maakten en geen pauzes pakten in de vallei. Dus, met stevig wat twijfels en belachelijk veel adrenaline trekken we door de vallei!

Na enkele kleine lawines voor en achter ons, pittig veel wind tegen en enkele sneeuwverschuivingen zijn we toch door de vallei heen geraakt!
    Hier wachtte wel het volgende probleem: er waren enkel winterroutes naar de cabin, dus we moesten boenken en hopen dat het ijs sterk genoeg was.

Na heel wat ploeteren en afzien zijn we uiteindelijk bij de cabin geraakt! Die moesten we dan eerst nog uitgraven, maar daarna konden we binnen chillen!

Ook was al het gas op dus hebben we op de openhaard moeten koken.

Ps: als ge dringend naart toilet moet, check ff eerst hoeveel kubieke meter sneeuw ge weg moet scheppen van de deur, anders komt ge in de problemen.

Sorry voor de bijbel, groetjes!

• Børnsteinen 2

28. februar 2024, Norge ⋅ ☁️ 2 °C

IGLOO BOUWEN

Ja dat, heel de dag lang blokken sneeuw uitzagen en verplaatsen, lachen gieren brullen! Ik heb geen foto’s van de igloo overdag merk ik, maar we zijn snachts eens gaan koekeloeren of em nog rechtstaat en da was het geval!

S’avonds gewoon nen wine and dine geknald, want dat verdienden we wel!
    Jujuuuu

• Impulsief tripje!

5. marts 2024, Norge ⋅ ☀️ 7 °C

Dag vriendennn

Ik sta weer maanden achter met men pinguïn, dus hierbij nog eens wat updates!

Vandaag vroegen William en Caterine of we een hike wouden doen. Natuurlijk was het antwoord ja!

We hebben wat bergen beklommen in het Fjord, het weer was prachtig en de sfeer geweldig!

Groetjes xo

• Eilandbewoners pt1

8. marts 2024, Norge ⋅ ☀️ 7 °C

Vandaag zijn we naar een eiland gegaan om te vissen en te kamperen!

Kamperen is gelukt, vissen zeker weten niet.
    We hebben voor de eerste keer in hangmatten geslapen hier, en da sliep echt waanzinnig goed!

Ook hadden we bezoek! Er waren 3 zeehonden die langs kwamen zwemmen! (Zie video)

• Nesbyen pt1

11. marts 2024, Norge ⋅ ☁️ -2 °C

Allooooo

Hier begint de 11-daagse in de bergen!
    De dag begon met een busrit van 8(!) uur
    (Ik dacht dat we maar 2u op de bus gingen zitten) Zonder gedownloade films of snacks…

Onderweg hebben we wel kite-boarders gezien, da was wel graaf.

De eerste dag hebben we nog niks gedaan gewoon ingetrokken in ons huisje, waar we met de 5 belgen en Felix zaten.

• Nesbyen pt2

12. marts 2024, Norge ⋅ ⛅ 0 °C

De eerste 3 dagen hebben we alpine ski gedaan! Int begin wist ik niet hoe vlot het ging gaan aangezien ik nog nooit op latten heb gestaan. Maar op het einde van de dag kon ik all off-piste en zwart. Dag 2 jumpkes met de mindset “da zet zich wel” dus das hier allemaal goed gekomen!
    Ook heb ik een snowboard gehuurd, om te zien of da nog lukte!

Jujuuuu

• Nesbyen pt3

15. marts 2024, Norge ⋅ ☁️ 2 °C

KINDERBOERDERIJ!!!

Dit was de waanzin, we hebben 20km gemountainski’d naar de boerderij, waardat ze wolven koeien elanden alles hadden!

De eland wou mijn stukje wortel niet eten, en dan wou het rendier ook niet dus heb ik het zelf maar opgegeten..

Wel heb ik aan een poolvos eten kunnen geven!!

Er waren ook veel geitjes, maar die probeerden de hele tijd uw gaiters en veters kapot te bijten :)

Ondanks alle gevaarlijke roofdieren ben ik gebeten in men vinger door een konijn en is men vinger beginnen bloeden…

Groetjessd

• Nesbyen laatste pt

19. marts 2024, Norge ⋅ 🌫 -1 °C

Het hoogtepunt!!

Met de enkele studenten die nog energie overhadden na 10 dagen, konden we nog zen laatste trip maken om op zoek te gaan naar wilde rendieren. De kans dat we ze zagen was klein, maar wel aanwezig. Normaal gezien ziet ge er 5 of 6, maar wij hadden ONGELOFELIJK veel geluk!

HONDERDEN RENDIEREN!! Het grootste brother bear-moment dat ik tot nu toe gehad heb! Heel dankbaar!

Bye byeee

• Hoog bezoek!

30. marts 2024, Norge ⋅ ☀️ 9 °C

Bam!! Ineens was er een Kaat in Noorwegen!

Ge-wel-dig, nog is bekend volk tegenkomen :)

De eerste dagen was vooral een beetje Stavanger bezoeken en dure pintjes drinken.

Kaat heeft ook de zon meegebracht (wat normaal niet veel voorkomt bij Belgen), want dit was zowat de eerste week dat ik eens echt zon in men gezicht kreeg!

Daarna zijn we naar een eiland gegaan om te kamperen, te hakken en pesto te eten ofcourse

• Een week op school

12. april 2024, Norge ⋅ ☁️ 11 °C

Heyhoi
    Hier wat leuke dingen die ik op school heb gedaan:

We waren met wat vrienden gaan zwemmen in het zwembad van de school, en dan moesten we de kano die aan de muur hing wel eens uittesten. (Was gezonken na 5 min) daarna wat salto’s en deaddives van de springplank, heel slecht geland en een goeie klets op mijn rug gekregen, maar alles nog in orde ;)

Daarna een viking-les met zwaard en schild, psychologische tekenlessen en lesgeven aan lagere school kindjes.
    Verder zelf nog wat klimmen in het bos (was de hoogste hehe)

Als laatste nog 1 van de vele hertjes die ik tegenkom onderweg naar school en mijn nieuwe huisdier, een rosse kat die in het gebouw binnenkomt als het regent.

Jujuuuuw

• ROADTRIP!

19. april 2024, Norge ⋅ ☁️ 0 °C

HET PLAN IS UIT DE GROEPSCHAT GERAAKT!

Met een beetje vertraging zijn we vertrokken! Roadtrip door Noorwegen!
    Eerste bestemming: Trolltunga!

We waren van plan om deze hike in een namiddag te doen, maar daar hebben we ons fameus aan mispakt, de hike zou 10-12uur duren, sneeuwschoenen nodig en 1200 hoogtemeters. Dus zo ff raprap gaat da niet..

Niet getreurd! We hebben ezn topplekje gevonden om te slapen, morgenvroeg vroeg op, en wandelen!

• Roadtrip pt2; Trolltunga

20. april 2024, Norge ⋅ ☁️ -3 °C

Mannekes mannekes mannekes
    Dees was de zotste hike dat ik ooit in 1 dag heb gedaan!!
    Den Trollentong beter gekend als Trolltunga, machtigggg

1200 hoogtemeters, 28km, 8u30 begonnen, 16u30 terug beneden. Stevig doorgestapt, want normaal duurt deze trip 10-12 uur!

De eerste 2 uur zonder sneeuwschoenen, en vanaf dat de echte klim begint sneeuwschoenen aan, en gaan!
    S’avonds op ons gekende plekje wraps verslonden en uitgeput gaan slapen.
    Alle 6 de benen waren spaghetti, blijnen waren gekweekt maar het was het zo hard waard.
    Morgen meer avontuur!
    Groetjes

• Roadtrip pt 3 Flåm

21. april 2024, Norge ⋅ ☀️ 3 °C

Goeiemorgennnn

Na een beetje langer slapen opgestaan met een goei ontbijtje! En dan zijn we weer opweg. Vandaag rijden we naar Flåm. Onderweg zijn we gestopt bij watervallen en een rivier, waardat we gegeten en gezwommen hebben!

Eenmaal aangekomen in Flåm wisten we niet goed waar naartoe, tot we een sjiek uitzichtpunt vonden!

De view was zo mooi dat we gewoon de berg bij het uitkijkpunt zijn opgeklommen en daar gekampeerd hebben!