• Most Geierlay

August 25, 2018 in Germany ⋅ ☁️ 16 °C

Po długiej już trasie będąc w zachodniej części Niemiec zaczynają się pierwsze małe atrakcje. Zaczynamy od ogromnego mostu linowego! Ten most robi wrażenie! Wchodząc na niego pojawiają się ciarki ale i przy tym dobra zabawa! W końcu coś nowego, w końcu coś zaczyna się dziać! Most skrzypi i się lekko kołysze, jest klimat!
    Wsiadamy do busa i jedziemy dalej w trasę. Jak się okazuje mam miejsce przy rozdzielni prądu, ogromnie ważnym strategicznie miejscu. Kolejny przystanek na stacji benzynowej w Luksemburgu. Chwilą przerwy w drodze, wtedy też kupuje pierwsze piwo na wyjeździe, prosto z Luksemburgu! Ruszamy dalej i kiedy znajdujemy się już we Francji mijamy po drodze cmentarz żołnierzy poległych podczas wojen światowych, spontanicznie zatrzymujemy się na chwilę przy tym ogromnym cmentarzu, robiącym ogromne wrażenie... Ilu ludzi musiało zginąć... Ruszamy dalej, po drodze zatrzymujemy się przy pięknym wiatrak, a później już na naszym pierwszym obozowisku (pierwszą noc spaliśmy w samochodzie).
    Pierwsze obozowisko z ludźmi gdzie prawie nikt z nikim się nie zna to dobra zabawa, od samego początku musimy na sobie polegać. Kiedy namioty już są rozstawione, a my ogarnięci rozkładamy nasze zapasy z Polski i siadamy do wieczornych rozmów.